Предстоят няколко дни горещо време, особено в низините.

Днес ще бъде слънчево и горещо, с температури от 30 до 35 градуса. Ще духа до умерен вятър от изток.

След обяд ще се развива купеста облачност, но превалявания са малко вероятни.

Тази нощ ще бъде ясно, на места със слаб вятър от изток.

Ще бъде топло, с най-ниски температури утре сутрин от 15 до 20 градуса и отново по морето и на места в Дунавската равнина ще има тропични нощи - когато минималната температура не пада под 20 градуса.

През деня ще бъде слънчево и горещо, с температури от 32 до 37 градуса, малко по-хладно заради бриза - по морския бряг.

Привечер ще се развива купеста облачност, но само на съвсем малко места в планините на югозапад и североизточните райони е възможно да превали краткотрайно. Ще духа до умерен източен вятър.

В Европа лятото е превзело голяма част от континента. Горещо ще бъде на много места в централните райони, на юг и югоизток, както и у нас на Балканите, с температури около и над 35 градуса.

По-хладно ще бъде на запад, като в Париж дневните температури трудно ще преминават 20 градуса.

У нас в петък ще бъде най-горещият ден на седмицата, като на места в западната част на Дунавската равнина отново ще има температури до около 36, 37 градуса.

На отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Макар, че явленията няма да бъдат масови, са възможни и локални интензивни бури и градушки, предимно в западната част на страната.

В събота температурите за кратко ще се понижат с около 5 градуса, но в неделя отново тръгват нагоре.

Според предварителните прогнози, през следващата седмица ни очакват горещини, на места с температури, доближаващи 40 градуса.

Очаквайте по-конкретни прогнози по тези параметри в следващите дни.