В Дунавската равнина вече започва да нахлува студен въздух. В западната и половина духа силен северозападен вятър, а в източните райони - слаб и умерен от север  и североизток.

Още в следващите часове в Южна България ще започнат валежи от дъжд, които след обяд ще обхванат първоначално южните райони на страната. В централната част на Южна България валежите ще бъдат умерени и силни.

Температурите днес в 15 часа ще бъдат от 7 до 13 градуса в западните и северни райони до 17-18 градуса в южните райони.

Към полунощ вече ще превалява над цялата страна, като по-съществени ще бъдат валежите в северозападната половина на страната. В софийско и другите високи западни полета дъждът ще премине в сняг и ще започне да се образува снежна покривка. 

Минималните температури утре ще бъдат от минус 2, минус 3 по високите полета, до 5-6 градуса в източните райони. 

Утре ще бъде облачно. С прекъсвания ще превалява над цялата страна. В Западна България валежите ще бъдат от сняг, а в източната половина - от дъжд, по високите места - дъжд и сняг. Дневните стойности ще са от около нула градуса на запад до 6-7 градуса в югоизточните райони. Вятърът в североизточните и част от източните райони ще бъде умерен и силен от изток, а в западната част на страната - слаб от север.

През нощта срещу вторник, макар и с прекъсвания, над Западна и вече цяла Северна България ще превалява сняг, а в Южна - дъжд и мокър сняг. Ще духа умерен и силен източен вятър. 

Минималните температури във вторник ще са от минус 4 до плюс 1 градуса в по-голямата част от страната и до около 3-4 в югоизточните райони.

През деня ще остане ветровито. Валежите в североизточната половина ще отслабват и спират. Температурите през деня ще бъдат от около нула -плюс 1 по високите полета до 6-7 градуса в ниските части на Дунавската равнина и Тракия, както и крайните югозападни райони.

В сряда ще остане предимно облачно. Слаб дъжд и сняг все още ще превалява на места в страната, но валежите ще бъдат слаби. Минималните температури ще бъдат от около минус 5 до нула градуса, на югоизток до плюс 2-3, а дневните - от 2 до 8 градуса.

В четвъртък в източните райони бързо ще се затопли и дневните температури ще бъдат от около 7-8 в западните до 14-15 на места в Североизточна България. По-студено ще остава в местата със снежна покривка по високите полета на запад - до 2-4 градуса.