Днес  ще бъде слънчево, с температури от 30 до 35 градуса. В следобедните часове над Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места не е изключено да превали и прегърми.

През нощта локални краткотрайни превалявания не са изключени на места в северозападната половина на страната, а в сутрешните часове - над Североизточна България.  

Утре ще бъде слънчево, но с развитие на купеста облачност. Отново на места ще превали и прегърми. Дневните температури ще са от 29 до 34 градуса.

В събота  условия за краткотрайни превалявания и гръмотевици има над западните и североизточните райони, както и  в планините. Температурите ще бъдат от 28 до 33 градуса.

В неделя условия за превалявания и гръмотевици ома над Североизточна България. Дневните температури ще се понижат с още 1-2 градуса и ще бъдат от 27 до 32 градуса.

От понеделник отново ще се установи предимно слънчево и сухо време. От запад ще прониква по-хладен въздух и в първия ден на седмицата температурите ще бъдат от 23 до 28 градуса. Ще духа умерен, в Дунавската равнина - временно силен западен вятър.

Във вторник вятърът ще стихне и температурите ще започнат да се повишават, като към средата на седмицата ще достигнат отново стойности в интервала от 29 до 34, на места отново до около 35 градуса.