Днес над страната ще има променлива облачност, по-значителна на изток, където все още ще превалява дъжд, по високите места - мокър сняг. Ще духа слаб западен вятър.  

Максималните температури ще бъдат от 5 до 11 градуса.

Утре ще има разкъсана облачност, по-значителна над южните райони. Там  ще превали слаб дъжд, в планините - снаг. Вятърът ще се отиентира от изток-североизток, слаб до умерен. Минималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 4, а дневните - от 4 до 9 градуса.

В сряда ще има значителна облачност и главно в източните райони ще превали сняг, в ниските части на Тракия и по Черноморието - дъжд и сняг. В западната половина на страната валежите ще бъдат незначителни.

Минималните температури ще са от минус 2 до плюс 4, а дневните ще останат без промяна - от 4 до 9 градуса.

В четвъртък минималните температури ще бъдат от минус 4 до плюс 2, на места в котловините до минус 5-6, а дневните ще останат почти без промяна, от 5 до 10 градуса. Ще има незначителна облачност, до слънчево.

В петък и събота ще бъде ветровито и динамично, с превалявания от дъжд. В планините и източните райони ще духа умерен и силен югозападен вятър.

Валежите на места ще бъдат придружени и от гръмотевици. Минималните температури ще бъдат положителни, а дневните - от 8 до 14, малко по-ниски в събота.

В последния ден на седмицата вятърът ще се ориентира от запад - северозапад, в Дунавската равнина - умерен и силен. Температурите ще започнат да се понижават. 

Динамично, с бързи температурини промени, ще остане времето и в началото на февруари..