Утре ни очаква поредната снежна обстановка, макар че на повечето места снегът ще бъде по-малко, отколкото при предишната.
Впоследствие страната ни ще попадне под влияние на гребен на високо атмосферно налягане, добре изразен при земя, при който  посоката на въздушния пренос при земната повърхност ще бъде от изток и североизток.
В края на тази и началото на следващата седмица отново ще попаднем в челото на област на ниско атмосферно налягане, чиято форма ще бъде овална, с разположение от северозапад  на югоизток и въздушният пренос във височина ще се ориентира от изток-югоизток. При този процес повишението на температурите ще бъде по-осезаемо на юг, където снегът в низините ще се топи и, отчасти, на изток. Най-слабо ще бъде затоплянето отначало в северозападните райони.

По-подробно:
Актуалната обстановка в момента, с баричните формирования, които ще влияят на времето у нас:
Над западната част на Европейска Русия има  антициклон. В източната му периферия се спуска студена арктична въздушна маса.

Западно, с основен център над Великобритания, има обширна, многоцентрова област на ниско налягане.  Най-източната и част ще се обособи, задълбае и като средиземноморски циклон по траектория от Южна Италия, през Йонийско море, акваториите на гръцките острови, проливите, а впоследствие на североизток-север през Черно море близо до нашето крайбрежие, ще  бъде причина за преваляванията утре. Впоследствие тя ще продължи, запълвайки се, на изток към Южна Русия.

Преваляванията по този циклон няма да бъдат толкова продължителни и обилни, колкото по предишния, но все пак ще има райони със значителни валежи - най-вече планините на Южна България и източните и североизточни райони. Там снежната покривка ще се увеличи във вътрешността, а смесените валежи по Черноморието отново е възможно да станат причина за опасни поледици и обледеняване.

Още няколко сантиметра сняг ще натрупа и на север по поречието на Дунав, където във височина топлият въздух от югоизток ще се засреща с по-студеният при земята.

В четвъртък(на повечето места още след полунощ) валежите ще са спрели навсякъде и при изясняване, в съответните места температурите е възможно да се понижат до под минус 10-12 градуса.
Страната ни ще попадне под влияние на гребен от североизток, на антициклона, споменат по-горе, който в следващите дни бавно ще се премества на югоизток към Южна Русия. В североизточната му периферия има твърде студена арктична въздушна маса, която определя  мразовитото време в централна Русия, с температури до 10-12 градуса под обичайните дори за там.

Тази въздушна маса ще слиза на юг, а впоследствие - на югоизток и влиянието и у нас, за радост ще бъде съвсем слабо - към четвъртък за 2-3 дни, най-вече на североизток и север и по-слабо - на юг.  Основното и ядро е достатъчно далеч на североизток, затова опасно ниски температури у нас няма да има, но затоплянето във височина, което ще започне към петък-събота, отначало ще бъде в голяма степен обезсилено и отложено при земната повърхност, особено в някои райони на страната, защитени от южните ветрове.
В Резултат, още в петък температурите в южните части на страната ще започнат, макар символично, с градус-два на ден, да се повишават, докато на север ще остават около, а на места по течението на р. Дунав - и малко под нулата чак до съботния ден. Същевременно, в петък на юг ще има места с температури около, а възможно и малко над 5 градуса, в събота - с още 2-3 градуса по-високи, в най-южните и югоизточни части, където, с постепенното повишаване на атмосферното налягане и източно от страната ни, въздушният пренос от източен ще се ориентира бавно от югоизток. 

Според сегашните сценарии и на двата основни модела, към началото на следващата седмица на  широк фронт към централните части на континента, между циклоналната област на запад и антициклона на изток, с южни потоци ще се пренася топъл въздух във височина, като при това над западната част на страната ни ще остане известно време сравнително хладна въздушна маса. В резълтат, макар и бавно, температурите на юг и изток ще се повишават, достигайки дневни стойности от 5-6 до около 10 градуса, докато по поречието на Дунав, особено на запад, те ще остават само малко над нулата, с мъгли и ниски слоести облаци. 

Трябва да обърнем внимание и на един от сценариите, при които около неделя през полуострова ще премине малък средиземноморски циклон, по който в по-голямата част на страната ще вали дъжд, но първоначално на север, северозапад  и по високите полета не са изключени и поледици: там преваляванията ще бъдат от сняг, като с напредването на затоплянето във височина са възможни смесени фази на валежа при все още поднулеви температури при земната повърхност. Все пак, този процес е твърде далеч във времето на фона на очертаващата се динамика и ще бъде обект на доуточняване в следващите дни.
Като предварителен сценарий на моделите, по-съществено затопляне на времето няма да има и в първата половина на следващата седмица - те ще бъдат около или само съвсем  малко над  нормалните за февруари, с минимуми около(на юг и изток - малко над, на север - малко под) нула градуса и дневни най-често от 5 до 11-12 градуса. Все пак  бързо издигащото се от ден на ден февруарско слънце става все по-съществен фактор и при повече слънчеви часове през деня, дневните стойности е възможно да бъдат и малко по-високи. При ясно и тихо време нощем - съответно минимумите ще бъдат по-ниски.

По-нататъшно  повишаване на температурите е възможно в последните дни на първата декада на месеца.