Спокойно есенно време, с температури, близки до обичайните за края на октомври, ни очаква през следващите дни.

До края на деня днес ще бъде слънчево. След студеното утро, през деня градусите ще бъдат в интервала от около 13 до 18, за София 14-15.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре сутринта отново ще бъде студено, с температури от около нула до 4-5 градуса. На места в низините ще се образуват мъгли и ниски облаци, които до обяд ще се разсеят.

През деня ни очаква слънчево време, с повече облаци по брега на морето и в крайните югозападни райони. Температурите в по-голямата част от страната между 11 и 16 градуса.

В неделния ден съществена промяна на времето няма да настъпи. През нощта ще бъде ясно и почти тихо, а денем - слънчево, сутрин на места в низините и котловините с мъгли. Минималните температури ще са от около минус 1 до 4, а дневните от 12 до 17 градуса.

В понеделник минималните температури ще останат почти без промяна, а дневните слабо ще се повишат и ще са от 12 до около 18-19 градуса. Ще суха слаб вятър от североизток. Ще бъде слънчево.

Във вторник от североизток ще се появи средна и висока облачност и над североизточните и полупланински части минималните температури слабо ще се повишат. Студено, с вероятност за мраз и утринни мъгли ще остане на емста в западните части на страната.

Денем температурите ще се повишат с още градус-два и ще бъдат от 14 до около 19 градуса.

Без съществена промяна ще остане времето и в средата на следващата седмица. Температурите ще се повишат още малко, с 1-2 градуса.