Арктика може да остане без лед до 2035 г.

Необратимите процеси на взривно топене могат да започнат още в следващите десетина години

Обратно в новината

Коментари - Арктика може да остане без лед до 2035 г. | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Летата стават все по-непредсказуеми - със екстремални студени вълни - заради нестабилния Jetstream (или Полярен Вортекс), който поради затоплянето на атмосферата става все по-вълнообразен и достига умерените ширини. Преди 3 години в най-южната част на Флорида, посред лято, беше измерена невероятно ниската температура от 13-15 градуса за няколко седмици, именно защото Джетстрийма донесе полярен студ! Подобни екстремални процеси се случват и през зимата - отново заради нестабилния Полярен Вортекс. Вместо да си губите времето в писане на наивни и необразовани коментари, по-добре прочетете как точно учените Климатолози и Палеонтолози имат данни за температурите на Океана от преди 65 милиона години?! Плюс данни за съдържанието на въглерод и метан-хидрати на дъното на Океана отпреди стотици милиони години!? Прочетете за Палеоклиматичните проксита. Прочетете за изотопите на кислорода. Интересно е. И междувременно си задайте следните въпроси: "Какво ще се случи, когато нивото на Световния Океан се повиши с 2-3 метра?!" "Какво ще се случи, когато терминалите за нефт, на които се разтоварват нефтените танкери, останат под вода?!" "Какво ще се случи, когато крайбрежните рафинерии за нефт спрат да работят поради липса на нефт и/или наводняване, и спрат доставките на безин и дизел?!" "Какво ще се случи, когато се наводнят охладителните системи на крайбрежните Атомни Електроцентрали?!" "Къде ще отидат стотиците милиони климатични бежанци, които останат без прехрана заради суши и наводнения?!" (Последния въпрос е стравнително лесен - най-вероятно ще се насочат към богатите страни, където все още ще има изобилие от ресурси.) И спрете да се плашите с това Глобално Затопляне най-сетне! Мартин Лутер Кинг, младши много ясно и кратко го е казал още преди много години: "Nothing in all the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity."

Бате-шефе, ти хуу ги четеш тия работи, ами случайно да си проверил каква им е успеваемостта на всичките тия експерти? Засега е нулева. Трябваше да сме се изпекли всички още 2012, ако изключим катаклизмите и масовото измиране на всичко и всички от 2001-2003, които не се случиха. extinctionclock . org Хората се грижат да следят тия небивалици :D Това, което аз успях да проследя е, че през последните 30 години абсолютно всеки учен, който се противопостави на тия малоумия, дори с факти и цифри, бива уволнен, или му спират финансирането. Или бива обвинен в сексуален тормоз и уволнен. Най-големите учени и климатолози на последните 30 години са били уволнени и натирени от първия, до последния. В момента експерти са абсолютни клоуни, на които се връчват огромни грантове, за да публикуват едни и същи фалшиви проучвания по 1000 пъти с малки промени, или с неадекватни измислици като допълнения. През това време финансово-индустриалният световен картел излива милиарди тонове отрови в океаните и реките и никой нищо не казва. Защото всички са се втренчили във въглеродния диоксид и неадекватните измислици за огромното влияние на човека върху климата. Ние имаме пагубно влияние върху природата, върху екосистемите, но почти нулево влияние върху климата.

Това е проблем на пингвините. Да се борят срещу глобалното затопляне.

Идиот, пингвините са на южния полюс! Статията е за топене на леда в Арктика

забелезАх, че са "гарнирали" статията с "нещастни" бели мечки. И за тях опорката не сработи, трябваше да изчезнат към 2010, пък те взеха, че се наплодиха...

_stankow

Бе не минават тези мантри вече ! Нали и от корона вируса щяхме да измрем, пък нещо греда удариха фармацевтичните компании ...

С 4-5 градуса се повишила температурата, казвате ?! През последните векове, а ? Ами то през последните 300 века тая температура трябва да се е повишила с около 50 градуса, защото последният ледников период е приключил преди 30 хиляди години, а тогава температурите са били около минус 30 градуса ...!

Говори се за средногодишна температура! Не се излагай!

PEYTSCH

Ха така...Българските градинари ще могат сега да отглеждат домати, краставици и пипер там...И без страх от зеленокожите търтеи-циганьори...

Той и краят на света идва вече 10 пъти от както съм жив, ама айде де...

може да остане без лед, но може и да не остане! Както мистериозно се затрови озоновата дупка, така мистериозно и ще си остане леда в Арктика. :-) Съобщават ни неща, които няма как да проверим и да сме сигурни, дали настина са верни или не. Манипулацийка лека.

"Климатолозите все още не могат да кажат със сигурност какво е причинило този период на затопляне и защо почти цялата територия на Арктика по това време е била без лед." Но пък сега са сигурни, че причината са хората :)

вЕрно ли? След несбъднатите прогнози за 2008-a, 2012-a, , 2013-a, 2014-а, 2015-a, 2017- и 2018-а, сега са преместили прогнозата с 15 години напред :)

Тоя път са си пуснали повече срок с надеждата да уцелят та да не стават пак за смях