Да не се преструваме, че засаждането на дървета е трайно решение за климата

Отстраненият от атмосферата въглероден диоксид се съхранява само временно в дърветата

Обратно в новината

Коментари - Да не се преструваме, че засаждането на дървета е трайно решение за климата | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама така ви мятат на черешата че не е истина. Тези измислени зелени сделки, зелени данъци, въглеродни данъци, квоти и т.н. шитни са такава уловка за наивници, че едни се напечелиха със трилиони долари и евра и си ги харчат по яхтите и се подиграват със останалите 99% от човечеството.

И да се изгори дървото - пак голяма част от въглерода ще си е в него. И защо затоплянето да е проблем ?

Това са пълни глупости. Животът на Земята е на въглеродна основа. В самата тъкан и структура на дървото има въглерод и познайте откъде го взима дървото докато расте. От атмосферата. Докато е живо, този въглерод си остава част от дървото. А и дълго след като умре. Докато не го изгорим

Естествено само той знае решението и ние трябва да му дадем трилиони и да изтребим конкуренцията за да се спасим. Иначе жална ни майка ;)

"...дървесните насаждения бъдат изсечени за строителство..." Отсичането на дървото няма да освободи уловения въглероден двуокис. Той си остава вътре в материала. В този ред на мисли, утилизацията на дървесината като строителен материал е не само въглеродно-неутрална, ами въглеродно-негативна тактика. Виж, изгарянето вече е съвсем друга работа.

To по тая логика реално няма решение на проблема. Всичко е временно... включително и хората.

Щото аз засаждане на гори не виждам, обаче стотици камиони всеки ден по 5-6-7 курса изкарват нон стоп труповете на дърветата от бългаската гора....

_stankow

Разбира се, че само засаждането не помага. Трябва също така да си закрием всички мини и за всеки лев за електроенергия да плащаме по още един лев в съответните фондове, които ще се погрижат да ни "спасят" ! :D :D Само това е истината, плащайте и не се обаждайте много, много ! :)