Да не се преструваме, че засаждането на дървета е трайно решение за климата

Отстраненият от атмосферата въглероден диоксид се съхранява само временно в дърветата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това са пълни глупости. Животът на Земята е на въглеродна основа. В самата тъкан и структура на дървото има въглерод и познайте откъде го взима дървото докато расте. От атмосферата. Докато е живо, този въглерод си остава част от дървото. А и дълго след като умре. Докато не го изгорим

Естествено само той знае решението и ние трябва да му дадем трилиони и да изтребим конкуренцията за да се спасим. Иначе жална ни майка ;)

"...дървесните насаждения бъдат изсечени за строителство..." Отсичането на дървото няма да освободи уловения въглероден двуокис. Той си остава вътре в материала. В този ред на мисли, утилизацията на дървесината като строителен материал е не само въглеродно-неутрална, ами въглеродно-негативна тактика. Виж, изгарянето вече е съвсем друга работа.

To по тая логика реално няма решение на проблема. Всичко е временно... включително и хората.

Щото аз засаждане на гори не виждам, обаче стотици камиони всеки ден по 5-6-7 курса изкарват нон стоп труповете на дърветата от бългаската гора....

_stankow

Разбира се, че само засаждането не помага. Трябва също така да си закрием всички мини и за всеки лев за електроенергия да плащаме по още един лев в съответните фондове, които ще се погрижат да ни "спасят" ! :D :D Само това е истината, плащайте и не се обаждайте много, много ! :)