17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хубаво е, че поне половин метър потенциален сняг отиде в канала тази седмица. Зимата е най-хубава, когато няма поледици, сняг, киша, виелици и други подобни мизерии. Добре, че застудяването изчака да се извали преди това. Ще избутаме тези няколко студени дни и после пролетта може да идва. Който иска сняг - планината е близо.

Който иска жега- да отива в Африка. Тук сме свикнали на истинска зима.Аман от простаци. Знам за какво не искаш сняг и лед. За да не даваш пари за нови гуми, за нов акумулатор, за ток, за дърва, за нови зимни ботуши. Със спестените пари, благодарение на топлото, ще си купиш ракия, евтина бира, наркотици, цигари контрабанда или ще се татуираш.

Не позна. Не искам зима, защото не обичам да се навличам със зимнии якета, ако искам да изляза, да газя в някаква кафява смес от луга, кал и сняг, да гледам мръсните купчини сняг, останали няколко дена след изваляването, или пък да рискувам да се одхлъзна на някой непочистен тротоар.

Азък, че си ходил на училище или не си? Поне 3-ти клас имаш ли? Не си ли чувал приказката за "снежото одеало", което "топли" реколтата. Колко може да си тъп за да не можеш да прецениш, че сега ако няма много сняг по планините, който да се топи поне до Юни, реките ще пресъхнат още май. Има още доста взаимно-свързани процеса, ама какво да ти обяснявам.

Ами то в планините над 1500 метра си има сняг и продължава да вали нов. Аз не го искам в градовете.

Няма сняг и на 1500м, защото до 2500м нмв вали проливен дъжд втори ден. Алчо, провери си информацията. Топлата зима означава МНОГО болести. Никой не иска вируси, бактерии и други греди, но явно теб те кефи. Ако няма зима няма и зимни спортове, а спортът е здраве. Разбира се има мухлясали бастуни като теб с бира пред ТВ, които никога не спортуват, но вие слава Богу не сте мнозинство.

А в Южна Гърция кое топли реколтата, пак ли снежното одеало?

Вече и зимата е менте. Студ е от минус 20 надолу. При минус десет е студено на геевете и жендърите, които не носят гащи,а прашки. Прашките май ти държат студено на дирнико.

Супер! Че иначе, ни виното, ни мезето върви на тая жега.

Най-после времето ще стане нормално. Ако студа беше дошъл малко по-рано, по време на валежите, щеше да има истинска зимна приказка из цяла България. Но все още не е късно, има повече от месец и половина до края на зимата.

Дано да завали малко снежец в Южна България. Чакаме го с нетърпение. Не искаме мека зима. Меката зима е за меки китки. Искаме сурова зима.

Защо статия за времето в България е илюстрирана със снимка от САЩ? Ясно се вижда пътен знак от техния вид..

То голям студ - 10 градуса бреееее..!!!