Идва краят на мекото време и в следващите дни температурите ще доближат обичайните за януари.

Днес ще остане облачно и в по-голямата част от страната все още меко. ще вали дъжд.

Температурите ще бъдат в широк интервал: от нула до 3 градуса в северозападните райони до 15 в крайните южни и югоизточни части на страната.

В Северна България ще духа слаб до умерен вятър от североизток.

През нощта ще остане облачно. Дъжд ще вали над централните и източни райони. Температурите утре сутрин ще са от 1 градус на северозапад до 8 в крайните източни и южни райони. В източните райони ще духа слаб североизточен вятър.

Утре през деня вятърът ще се ориентира от северозапад, а дневните температури ще останат почти без дневен ход и ще бъдат колкото тези сутринта, от 1-2 до 9 градуса.

Остава облачно, с превалявания от дъжд над южните и източни райони.

В сряда валежите ще спрат, а облачността ще бъде променлива. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина - силен северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат от около минус 3 на запад до плюс 5 в източните и южни райони.

Дневните ще останат от 2 до 8 градуса.

В четвъртък застудяването ще продължи. През нощта и в ранните часове от запад на изток за кратко ще превали сняг, но валежите няма да бъдат значителни. Минималните температури ще са от минус 7 до плюс 1, а дневните - от минус 1 до плюс 4. Ще остане ветровито с умерен и силен северозападен вятър.

В петък минималните температури ще са от минус 9 до минус 2, а дневните от минус 3 до плюс 3 градуса. Ще духа до умерен северозападен вятър.

В събота ще остане студено, със значителна облачност. Минималните температури ще бъдат от минус 7 до минус 2, а дневните - от минус 4 до плюс 2 градуса.

Студено, облачно, с превалявания от предимно слаб сняг ще остане времето в неделя. Минималните температури ще са от минус 8 до минус 2, а дневните ще останат отрицателни, от минус 5 до нула градуса.

Студено ще остане и в началото на следващата седмица, като ще има и места с минимални температури до около минус 15 градуса.