Горещият канадски апокалипсис? Да, заради глобалното затопляне е!

В летните антициклони от ден на ден е все по-горещо, но промяната на климата влошава нещата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За тези години земята заедно със слънцето се завърта около галактическия център на Млечния път.При движението си среща различни източници на енергия с които взаимодейства.Както има няколко сезона в годината,нормално е да има затопляне или охлаждане на земята.

Слънцето прави едно завъртане около центъра на галактиката за около 250 000 000 години

Браво на редактора, че е включил/а обяснение на 'топлинния купол', вместо просто да копи-пейстне статията.

Има много доказателства че планетата Земя ту се затопля, ту се охлажда независимо от човешката дейност. Така е било и преди да се появи човека. Разни учени-грантаджии нагаждат фактите и данните според желанието на спонсорите. Ако трябва ще изкарат че киселото зеле което ядем през зимата е причина за топенето на ледовете

Темпратурите на планетата ни преди милиони години са били с +10/+12 градуса по-високи от сега. Това е доказано. Нивото на океаните е било доста по-ниско от сегашното. Интересно ми е преди милиони години какво по дяволите е затоплило климата като не еимало хора? Опс, забравих - динозаврите са били виновни.

Аз понеже съм си малко прост, отварям най-простия възможен източник на тема Гренландия. И там какво чета : 982 година Ерик Рауда изследва острова и го нарича Зелена земя. Не Бяла, не Ледена, а Зелена! Зелена не щото каменяка е бил зелен, а щото е бил покрит с трева. По нататък : 15 век към острова започват да се движат ледници и към края на века се установява вечна замръзналост. Демек било е по-топло, после е замръзнало. Който има акъл за 29 стотинки, може сам да си направи извода. Ако си правилен учЕн няма кой да помогне.

Наречена е "Гренландия" с цел да подлъгва завоевателите, че е чудесна за заселване. По същата причина (ама наобратно) Исландия е наречена така.

В сезона на "ебати жегата" е ебати жегата.

Ковид, глобално затопляне, джендъри, ковид, затопляне, джендъри

"директор на неправителствената организация Climate Communication," Когато стане студено е зараги глобалното затопляне, когато стане топло е заради глобалното затопляне. И разбира се и едното, и другото са заради ковида. Кой там пееше "Money makes the world go round!"

HAARP!

Мдаа, а зимата при минус 40 е от глобалното застудяване... Тъпотии на кило, просто е лято!

Къфффф топлинен купол измислиха сега зелените наглеци?!? Топлинен купол, дрън дрън. Първо да кажат как са измерили тези температури от 50 градуса толкова на север, защото такива рядко е имало дори тук, да не говорим толкова на север. Това е абсурдно, да не кажа смърди на пропаганда отдалече!

Зимата като натрупа 3 метра сняг, ще се сетят че националният канадски спорт е разриване на автомобил от преспа.

От текста на статията: "...защото сме белязали заровете чрез изгаряне на изкопаеми горива и други човешки дейности, които генерират замърсяване с въглерод и затоплят планетата." "...питат дали би било толкова екстремно, като заключават: "Почти сигурно не"." Първо, въглеродният двуокис не е замърсител и дори не е класифициран като такъв. Второ, ако няма СО2, няма да ни има и нас, защото ще е изключително студено (вече се е случвало повече от веднъж). Трето, какви доказателства изобщо имате за твърденията по-горе? Ще ни осветлите ли или както винаги е ясно от само себе си, без да привеждате каквито и да е аргументи? Как разбрахте, че такова затопляне в Канада е "почти сигурно не" без ефекта от човешката дейност? И накрая, когато времето е неестествено топло, мълчите и не се обаждате. Когато е горещо, надигате такъв вой до небесата, че разрушавате и озоновия слой с крясъците си.

Знам едно: нахакаха такса климат в бензина, и сега си я прибират!

Какви са тия учЕни, дето говорят за Земята като планета с едва сто години история?

Не думай! 'Глобалното Затопляне' и само в Канада. Тогава трябва да е Локално Затопляне ...

Браво, с тази статия климатичният трол си заслужи хранилката, за която се е закачил. Пожелавам му много такива горещници без климатици, че иначе пак ще вие, но този път от глад.

Когато има необичайни горещини всякакви радетели на глобалното затопляне почват да вият като педали на гей-парад. Ако обаче имаме необичайно ниски температури - мълчат като бити педераси. Тексас тази година, например, щяха да умрат от студ !

Има глобално затопляне, но причината не са хората, а слънчевата активност. Имало е такива събития в историята на земята многократно в миналото. Да си мислиш, че хората са причината е наивно.

Просто прочете обясненията на eutimes.net (долу вляво изберете бълг език): Европа потъва от Американският HAARP. ИКОГА ПРЕДИ ВИДЕНИ ПОТОПИ и никой не говори за това https://www.eutimes.net/2021/06/usas-haarp-is-sinking-europe-under-never-before-seen-floods-and-nobody-is-talking-about-it/ Месец юни е почти приключил и виждаме само ДЪЖДОВЕ във всеки един възможен ден. Както всички в алтернативното движение знаят, империята на злото притежава това оръжие за манипулация на времето, известно като HAARP. Който е с толкова слаб ум да им повярва, това е техният проблем, но фактът е, че HAARP е реален... Сега Европа е обхваната от дъждове и супер наводнения, каквито не са виждали досега. Не знаем как се извършва този процес, но може би те използват HAARP за създаване на топлинни петна, за изпаряване на водата от океаните, образувайки огромни облаци, които след това могат да бъдат насочени от естествените струи на Земята в Европа. Това няма нищо общо с глобалното затопляне, както казахме, в Европа е много студено, а не топло. Освен това Европа е най-малко замърсителят в света в сравнение със САЩ и Азия, но Европа е най-силно ударена. Русия също. Австралия също е засегната от HAARP.

ИльОминати ? СлОчаеност ? Не мисля тЪка !

има едно тънко книжленце посветено на радиовълните и тяхното разпространение (предимно в атмосферата). Продава се в книжарницата на ТУ-София. Вземи го прочети, че с тея харпове станахте за смях. Онази йоносферна станция може да промени климата толкова колкото и колайдера на ЦЕРН може да отвори черна дупка... (може, ама в толкова микроскопични мащаби, че ти трябва специално лабораторно оборудване за да го засечеш това нещо).

Европа потъва от Амеркианскит ХААРП, а Америка от кво се пържи? От Руският такъв ли? Или от техният собствен? Стига сте говорили глупоси за ХААРП и тем подобни. Няма такова нещо.

В древността климата в южна и централна Европа е бил много по-горещ от сегашния. За това свидетелстват множество артефакти - геологически, биологически и културни. Зимата е била безснежна, а зимните температури положителни с изключение на високите планини. Има множество изображения - римски, тракийски, гръцки и какви ли не на облеклото на хората по онова време. Дори и крайбрежието на скандинавския полуостров е било с мек и гостоприемен климат.

Кога това бе моме?

От около 15-ти век пр. н. е до около 14-15век. После идва малкият ледников период в Европа (16-19-ти век).

да, а преди 12 хиляди години сахара е била джунгла. Ама сега не е. Усредненото увеличение на температурите води до експоненциална промяна в екстремумите на времето. например - няколко месеца не вали и язовир Студена се изпразва (щото и нелегално точат от него без на някой да му е правило впечатление).. след това рукват едни снегове и дъждове и за един месец същият язовир отново догоре пълен. Друг пример - от около 10 години в централна Европа всяка година стават колосални наводнения - тая вода не се е пренесла сама - дошла е от повечето топлина, която е образувала облаците.

Или ще е глобално затопляне - или ще е глобално захлаждане. То в цялата геологична история на земята е все това. Ако беше "захлажда" пак човека ще обвиняват.

Ме уи, бът ъф корс... Всяка жега се дължи на глобалното затопляне, всеки студ е просто "време"... Тази зима в Англия замръзна Темза, но това беше просто "време". Виж, жегата в Канада, много ясно, си е глобално затопляне. Честит 33-ти рожден ден на затоплистките апокалиптични "предсказания", дотук нито едно не се е сбъднало.

Мисля, че в статията много ясно пише, че през зимата промяната в климата се изразява в ненормални студове на места.

Да разбираме - и необичаен студ, и необичайно затопляне - все си е глобално затопляне. Как ли тогава ще е при глобално застудяване - всичко ок и от утре -40 градуса ?

всъщност всичко се е сбъднало. И затова големите "анти" компании тихо-мълком започнаха да разработват алтернативни технологии. Защо според теб руснаците се качиха на тоя влак при положение, че глобалното затопляне ги облагодетелства в гео-стратегически план повече от всяка друга държава?

Кое всичко се е сбъднало? - Затопляне от 1.5 градуса спрямо 1986? - Арктика без лед? - Малдивите под вода? - Срив в производството на храни? Дори водещи затоплисти като Обама и Гейтс си купуват имения на морския бряг. Сигурно за да искат обезщетения, когато морското ниво се вдигне с 2 метра? :P

Ама вярно ли е заради "глобалното затопляне"? Де сопа де-е-ее... Ше ви дам аз едно затопляне! В Европа продават "карбонови емисии", а мазните уроди в америка карат 5лт трактори вместо коли. Ай ше ви се незнае...

Тц. И в САЩ са пощурели по темата -- виж Тексас, Калифорния, Ню Йорк. През това време Индия и Китай си плетат кошницата.

Глобално затопляне , а морското равнище е същото. Говорим празни приказки ,за са вдигане няколко пъти цените на въглеродните емисии.

Не гледай какво правя, слушай какво ти приказвам :) Много ясно, че всичко е за пари...

а какво трябва да стане с морското равнище, като не искаш да е същото? Да спадне, да се покачи? с КОЛКО?

Според затоплистите в близките години щяло да се вдигне поне толкова, че Ню Йорк да е под вода...

Малко по-нагоре е едно островче от Два милиона и двестахиляди километра. Викат му Greenland - Зелена земя . На старите карти е понятно що па баш тъй са го кръстили. Да знайте, че това е бая преди индустриалната революция с картите. И бая ще да е било топло по тоя край, щото всякакви кости на звяр се таркалят околовръс. Само на жирафи още не са прибавили в колекцията.

Викат му така щото две викингски семейства са били изгонени за убийство от Исландия. Пояснявам - викиннгското стопанство са живели всичките в една дълга къща, роби, робини, слуги, слугини, добитък, шефът и шефкинята. И ако се забъркат или шефът в криминални истории или шефкинята в разврат се гони цялото стопанство. Та тези двамата са натоварили домочадието, шефа, шефкинята, сругите, слугините, робите робините, козите и овцете и са отишли в Гренландия. Който тогава не се е наричал така, наричал се е така защото тези двамата просто са искали да привлекат нови балъци като са търгували с тюленова мас, кожи от бели мечки, скариди, моржови зъби, китово месо и прочее. На Гренландия в оригинал името е калааалиит нунаат, в което нищо зелено няма

На старите карти, тези на които сахара - финиковата долина (с палмите с фурмите) , е без пустини ( сахара е захар, нали знаете, както още я наричат-десерт :P) , където антарктида е без лед и бреговата ивица коректно е описана, там Зелената земя я изобразяват също без лед. А легенди всякакви. Всяка баба си има своя версия що на великден заека носи шоколадови яйца.

Как па реши че е "оригиналното име " ? Да няма кръщелно. Иначе верно, звучи малко оригинално.

Хайде пак се сетихме за Грета, нали? Нещо млъкнахте за нея около пандемията, но сега пак ни проглушихте ушите! Няма глобално затопляне, подобни неща и в миналото са се срещали, толкова ли никой не помни жеги и студ? Хайде стига... Малко ви лъхне студеното през октомври -ааа, ледената епоха, баба Ванга го предсказа! Малко стане жега през юли - опаааа, казваше ли ви Грета? Стига вече, всичко си е точно!

Така е! В момента и в България има сериозно затопляне.... "глобално"! Нищо, че до преди една седмица не можех да заспя без да съм включил климатика на топло, а не си спомням през съзнателния ми живот, който е повече от 40 години да сме пускали топло вечерно време през юни...

Аре аре Реши ли планетата, че и пречим, ще ни разкара за едно поколение. Тя и Сахара е била зелена преди няколко хиляди години ама ...

Мда, всеки знае, че в Канада редовно има 40 градуса жеги, а из Европа вилнеят торнада. И децата ти така ще викат от бункера някой ден... ако доживеят.

Това към Асо-то

Кой от хунтата крадлива Радева сложи ръка на 500 милиона за магистрала Хемус готови пари ?!?!?! И в кой дубайски джоб ще потънат мамка ви крадлива комунистическа

А кой открадна десетки милиарди за 10 години на власт?

Хайде почна се епичната манипулация с промените в климата. Времето никога не е били константна величина и няма да бъде. Това е процес, който не се контролира от човека все още. Природата променя нещо преиодично и ние не знам защо. Ако е решила,че човека е излишен, тя ше се погрижи да го елеиминира. Всичко останало е машинации и извличане на материални ползи за сметка хората.

Спомням си преди години - беше се отворила озонова дупка. Е, тя се затвори от само себе си, но за това - не дума, ни вопъл, ни стон. НО устата сама промълвила..

Всъщност, се затвори, понеже в целият свят забраниха фреона. И имаше много приказки и данни. Ама не ви ги пишеха на листчетата.

хахаххахахахахахахахах Аман от тролски глупости!!!!!!!! Къде е забранен фреона????????? И с какво работят хладилниците и климатиците ако от 20 години е забранен фреона???

хехе (нерегистриран) И къде е забранен, приятел. Тези дни долях на климатика на колата - беше към 15лв/л някъде.

Точно така, сечете поголовно горите, замърсявайте въздуха и водата-нА ви тоя Ковид, на ви тея жеги/студове/ дъждове/вулкани! Човеците станаха много ТЪПИ! Ай го първия вече си е излял простотията!

И какво сега - някакви представителни на неправителствени организации ще определят кое е от "глобално затопляне" и кое не, така ли? Дали знаете, че тия НПОта от това се издържат - плащат им грантове за да плямпат глупости, врели некипели. Екоталибанизма не е хубаво нещо (реалната защита на природата е, но не и радикално левите кукумицини, които предвещават край на света още от хипи движението от 50-те насам - и все сбъркват в прогнозите си на 100%).

Тоест отричаш глобалното затопляне?

Забранено ли е или в тази секта трябва да членуваме?

Да. Човекът е осъзнат от около десетина - 15 хиляди години, които са само един миг от съществуването на Земята. Не знаем как е било през стотиците милиони години преди това и дали Земята има или няма нормални цикли на охлаждане и затопляне. А такива цикли могат да продължават милиони години. Много е смело или глупаво да си мислим, че всичко започва от нас или зависи от нас. Разбира се това не оправдава поголовното изсичане на горите и замърсяването на почвата и водата. Но и в идеята, че глобалното затопляне е причинено от човека има повече внушения отколкото доказателства.