Коментари - Гръм и мълнии: Мощна буря удари София и други градове (снимки/видео) | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Винаги като чета коментарите тук се чудя що за народ е тоя българският и как не го е срам от себе си, поне пред дедите му.То не са псувни, то не са цинизми, то не са всезнайковци по всякакви теми, то не е омраза, плюене,то не е низост... Дори в една невинна статия за дъждовно време, се изляха куп помии един срещу друг. Какви хора сте, бе!! Нямам думи....

форумът се ползва за изливане на негативизма от нещата в света. По-добре тук, отколкото да се насъбере и да стане порой по улиците от каквото може да си представи човек. Най-добре е човек да се вслуша с вяра в думите на апостола: "Не любете света, нито каквото е на света." (1 Йоаново 2:15) "Добрият човек от доброто съкровище на сърцето си изнася доброто; а злият човек от злото си съкровище изнася злото; защото от онова, което препълва сърцето му, говорят неговите уста." (Лука 6:45)

София я оправя само земетресение и то поне 7 по Рихтер! По-скапан град едва ли има в Европа.

Грозни, скапани панелни блокове на първата снимка. Статистически над 70% от българите живеят в панелки, на които им предстои събаряне до 10 - 15 г. максимум. Те и сега срока на годност им е изтекъл, но ще продължават да живеят хората докато някой блок не се срути и да ги почнат наред. Вече има много случаи на панелки, на които им падат целите стени, ей така, целият външен панел пада долу на и отвън се виждат мебелите вътре. Бойко го каза още преди 5 години: "Повечето българи живеят в панелки и след няколко години, когато ще станат опасни и трябва да се събарят те ще трябва да излязат на улицата". Имайте предвид, че при панелките нямате собственост на земята, така, че нито обезщетение, нито ще бъдете включени в една нова кооперация, която ще бъде построена на същото място. Ако имате пари ще се включите, ако не излизате на улицата.

Не купувайте жилища, без да имате собственост на идеална част от земята, на която е построен блока. Когато дойде време този блок да бъде съборен, вас вече може да ви няма на тоя свят, но децата ви, внуците няма да получат безплатен апартамент от фирмата, която ще построи новият блок. Прецаканите в това отношение са изключително много хора.

В Бургас има около 20 блока построени на един терен преди 70 години, хем са тухлени. Те се намират близо до ЖП линиите и ул. Москва. Наричат ги "фондовете". Преди години дадоха право на хората да си ги закупят. Сега обаче повечето са празни, необитаеми, защото вече са опасни за живеене и хората са се изнесли. Останаха някои, но на техен риск. И да бъдат построени нови на същото място, никой от собствениците няма идеална част от земята, така че всички остават с пръст в устата.

Каква мила родна картинка с тези панели, точно като руската кочина.

Леле, колко готино! Имаше достатъчно вода за хората, които се наа каха от пролетната буря! Да се измият.

Абе казвах ви аз ,че е калпаво това правителство ! Ето- и градушка ни удари и порой ни мътен влече. А изборите са си открай време игра на "тука има - тука няма". Електората никога не е печелил. Виж от щабовете на всички политически партии са се обединили около слогана, че всеки българин ,който гласува, на сутринта ,след изборите задължително ще се събуди- - милионер, -съвършено здрав, -изключително красив и харизматичен, -много умен. В случай, че се събуди и не види тези промени- значи не се е събудил и продължава да си сънува кошмара. Значи трябва да се събуди- отначало с леки пощипвания, после с леки шамарчета и ако и това не помогне- решително преминаване към удари с кирка, тесла или ръжен.

Кризааа!

_stankow

В Люлин не само че нямаше буря, ами даже и дъжд не валя. Само прикапа. От общината окосиха градинките. Локални явления, един облак само. Не може да предизвика наводнение, не може да запуши шахтите. За повече от 20 минути. Но медиите план гонят - да изплашат хората. Кой ли им вярва обаче !?

На север от тангентата небето се отвори. Реки от вода и лед, дълбоки по 15 см.

Колко удавени имаше?

Витоша и Люлин(планината) капнаха няколко капки, камо ли да е имало буря. А гледам, че е имало и до Самоков дори буря. Дано и за предстоящето прогнозирано разваляне така се случат нещата.

Още едно оправдание за правителството да не свърши нищо!

Времето се разваля, когато след дъжд е топло. Ако мухите започнат да хапят особено настървено, времето ще се скапе. Ако мравките бързат да построят мравуняка си, то значи идва лошо време. Ако цветовете на невена не са отворени сутрин, то времето със сигурност ще се развали и ще вали дъжд. Когато лястовиците започнат да летят ниско, ще вали дъжд. Ако паякът не плете паяжина ще има дъжд, а ако я "свива", може да се очаква буря. Ако жабите са излезли на сушата, а не са във водата — ще вали дъжд. Бледният залез е признак за влошаване на времето. Бледата луна също е предвестник на дъжд.

Нещо позаби брауЗъра

Когато сутринта се събудя с натопорчен, през деня или ще вали, или няма да вали!

Ама са му фотошопнали розовите гащи с черни.

значи, преди обяд и около обяд гледате небето, ако има купести облаци, които приличат на израстващи във височина кули, очаквайте дъжд и гръмотевици. Обяснението- облаци приличащи на кули означават нестабилна влажна атмосфера и наличие на интензивни издигащи се въздушни потоци, това е условието за развитие на буреносни облаци. Днес по обяд беше точно такъв случаят, облаците изглеждаха по описания начин.

Времето се разваля, когато след дъжд е топло. Ако мухите започнат да хапят особено настървено, времето ще се скапе. Ако мравките бързат да построят мравуняка си, то значи идва лошо време. Ако цветовете на невена не са отворени сутрин, то времето със сигурност ще се развали и ще вали дъжд. Когато лястовиците започнат да летят ниско, ще вали дъжд. Ако паякът не плете паяжина ще има дъжд, а ако я "свива", може да се очаква буря. Ако жабите са излезли на сушата, а не са във водата — ще вали дъжд. Бледният залез е признак за влошаване на времето. Бледата луна също е предвестник на дъжд.

мен ме ухапа пеперуда, на торнадо ще да е....

Какво е това циганско видео към тая новина?!!!

Котето ли са го снимали тук??? Да не е останал безработен???! Просто питам....

Мощна, мощна, колко да е мощна ? Палячовци

Свиквай, туй са новите реалии... Всеки валеж е буря... Няма ги вече дядовците от вица "дядо и внуче на цирк"...

Апокалипсис ! :))

Акълолипсис