Грета Тунберг: "Дървесните пелети не са "зелени", ЕС трябва да ги премахне от списъците

Активистите искат да се внесе поправка за премахване на горската биомаса от списъка в директивата за възобновяемата енергия

Обратно в новината

Коментари - Грета Тунберг: "Дървесните пелети не са "зелени", ЕС трябва да ги премахне от списъците | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А ония столове за няколко хилки от фотосесията на Грета и мама и сигурност рно са направени без вредни материали ? А самия факт че мама и тати на Грета са МИЛИОНЕРИ сигурно не е от значение ?

Първото нещо, което всеки желаещ да помогне за по-чиста планета е да учи. От там ще дойдат по-екологични методи за производство на енергия и останалите неща без които не можем. Последното нещо е да стане активист. Неизбежно ще стане жертва на алчни картели, които не могат да си пробутат продукцията освен чрез забрани и държавни поръчки. Неизбежна следваща стъпка е да се появи новия месия и да възпроизведе стария комунизъм под ново име

не мислети ли, че се сече поголовно И за пелети?

Ний зимата, ко ще горим ма?

На това малоумното детенце и менторите и, да им се забрани да говорят и пърдят, защото произвеждат вредни вещества и метан които увреждат планетата

Бай Ганьо - комплексара пак се изсра по въпроса...

трябва да се унищожи дърво! После, към стърготините, трябва да се добави опасен за природата полимер, като слепващ агент, което води до допълнително замърсяване на околната среда! Излиза, че пелетите са тотални замърсители и всички приказки, че са "еко" - са цинизъм! а на всичкото отготе са и скъпи! Т.Е. ЕМ ПЛАЩАШ ПО-СКЪПО, ЕМ СЕ ТРОВИШ, ЕМ ТРОВИШ И ОКОЛНАТА СРЕДА!

Какъв слепващ полимер бе разбирач

може да ти е доста неприятно, НО вътре има Лепило, като свързващ агент. За получаването ма това Лепило се използват вторични и третични амини и формалдехид и други неособено полезни за околната среда агенти! Това лепило се получава на основата на химична реакция. Тъй като е термична - отделя се формалдехид! При пресоваването на дървесината, също се отделят смоли, които подложени ма натиск, също полимеризират и се свързват с лепилата! Не сложиш ли свързващ агент - пелетите ще се разпаднат при престой!

Пелетите се произвеждат от дървесни кори, трици, дървесни отпадъци, като се пресоват под формата на гранули. В процеса на производството не е необходимо да се добавят химически слепващи вещества.

Пресоването протича при високо налягане и температура над 100 градуса. Естественото лепило се явява съдържащият се в дървесината лигнин, който омеква при такава висока температура.

Ей, малоумник Тунбергски, първо се научи от какво се правят пелетите и тогава коментирай! Като си налагаме сами санкции на газта, ще горим дърва и въглища, друго не ни остава. А, вие първо завършете някакво образование, а не само да повтаряте като папагали Сориските мантри!

Някой да й каже, че става за посмешище

НАКРАТКО : ЗАБРАНА НА ОГЪНЯ и назад В пещерите --МАЙ това е ,,Философията " на Ужзелените глави.....

А пък Грета Тумберг е ЗЕЛЕНА!?!? Кой я промотира? В името на какви цели(пари)? абе кой й плаща сметката?

... дали и от към г... не е позеленяла ?

Silverado

туй алтавото, още ли не го е пребил някой с мотиката, та да спре себе си, че и нас да мъчи?

Гретооо,няма ли да почнеш лечение?

няма ли кой да каже на това дейвойче, че не е добре? Или хаповете му да сменят

тая откачалка, ами да дойде да рие с лопатата наносите и затлачванията след пороите! Хората останаха без нищо, тя тръгнала акъл да раздава. Целият този изваден с багерите дървен материал и трупи трябва да се раздадат после безвъзмездно, ето ти държавна помощ, като не можеш с друго и подхвърляш някакви си 350 лв. за щети за стотици хиляди и милиони.

ТЕ , са по вредни от калоричните въглищата !

Значи тия пелети не се произвеждат от отпадък, ами мелят дебели трупи и ги пресоват.

У нас до всяка горичка вече има пелетна фабрика !

То и ти акаш, и не си зелена, ама не са те свитнали още нали? Май модата "плитките на грета" ще се върне в Германия. Почти от всеки багажник се подаваха чифт плитки, в знак на "солидарност" с Гретенизма.

аутистка либерастка въшка се появи отново. Бях започнал да се притеснявам да не са я изяли белите мечки

"Това е апетит, който съществуващата директива на ЕС за енергията от възобновяеми източници стимулира. Тя прави това, като класифицира горската биомаса на хартия като източник на нулеви въглеродни емисии,"????!!!! Какви идиоти трябва да са тези от европейските комисии? Дърветата са целулоза и при изгарянето им се отдела СО2. Всички горива отделят СО2, само не водородът.

Ко речи за ВДОРОДА?????

зелените талибани пак се възбудиха

Само главата на Грета Тунберг е зелена ...

А ЕС защо трябва да слуша Грета за каквото и да било ? Тя с какво е заслужила да слушат точно нея и да публикуват точно нейните статии ?

Грета моме сливата ти още зелена ли е?!

ще се навие да я одруса? :))))))))))))))

Боядисайте ги! Зелена боя бол!

Права е палетите се правят от дървен матрял сиреч се секът дръвя за направата им и се намалява общата въглеродно диоксидна абсорбируемост на Планетата ни.

Аман! Докога ще ни занимавате с това психясало екотерористче и неграмотните му ултиматуми?!

недоклатенице клета.

да прекара зимата в Норвегия в стая без отопление и да чуем тогава каква песен ще запее .

Докога ще трябва да слушаме глупостите на психично болната пуберка?

Спокойно, европейските гори отдавна са изсечени, тази зима ЕС ще се топлим на стари гуми и ще е екологично много :)

г зо на малкия вампир.