Има и сериозно печеливши от глобалното затопляне

Голяма част от растителните и животински видове ще срещнат трудности с продължаващото повишение на температурите, но има и изключения

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Затопляне на Сибир си е чиста печалба на Путин.

Deus Vult

Единствения печеливш е природата... щото ще се оттърве от раковото образувание наречено човек

Има право статията. Напоследък след дъжд виждам такова стълпотворение от охлюви, каквото никога не е имало.

Ако глобалното затопляне продължили на мекотелите ще им е добре и те ще процъфтяват ... Уф, спокоен съм за вас българите!

Въглероден ДВУОКИС се казва на български! Вие някога учили ли сте химия в училище? Много неграмотно!

Двуокис беше през соца. Сега е диоксид.

1. "Има и сериозно печеливши от глобалното затопляне". Има. Тия, които го пропагандират и на които плащаме квоти и други таксички. 2. "Може да се предположи, че ако естествените...". Може да предположите к`вото си щете. Това не доказва абсолютно нищо. Ни-що.

Най-голямо разнообразие на живота на Земята е имало по време на затоплянията. Тогава е имало и най-много видове животни и растения. Ако сегашното затопляне продължи вероятно ще се случи същото. Някои видове и популации сигурно ще намалеят или дори изчезнат, но ще се появят други. Човекът като вид също предпочита по-топлия климат. По време на заледяванията популацията ни десетки хиляди години е била минимална и не се е развивала. Бумът на човешката цивилизация започва с края на ледниковия период.

Зависи колко топло. И колко влажно зависи. Но и в джунглата и в пустинята не се живее лесно.

То и сега в пустините и джунглите не е лесно за хората. Не и за животните...

"животните се чувствали добре, а производителността им не паднала." Само до тук можах да стигна и нямах сили да пордължа да чета.

Щом и при мекотелите се търси "проиводителност", значи т.н. хомосапиенс (който отданвна е само хомо), тотално е изтрещял и загубил връзка с реалността .... Да търсиш във всичко "производителност", а значи и подсъзнателно - печалба, не говори добре за съществото, незнайно защо наречено Човек