Учен, твърдящ, че промените на климата се преувеличават, предизвика медиен скандал

Продължава реакцията на коментарите, направени миналата седмица от д-р Патрик Браун, учен в областта на климата

Обратно в новината

Коментари - Учен, твърдящ, че промените на климата се преувеличават, предизвика медиен скандал | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кажете им 8-ми век и Гренландия и им гледайте тъпите физиономии!Между другото,тогава в Англия са расли прекрасни лозя!

Интересно как не ни публикуват доводите на самия учен, а критики и обирване на твърденията му от страна на соросоидните медии.Промяна в климата има със сигурност, но причините не са кравите които пърдят или въглеродните емисии сами по себе си.За мен като човек наблудващ и разсъждаващ логично поне в БГ основната причина е обезлесяването и прихващането на реките във язовири и микроводоеми.

Има затопляне, но това е нормално след като преди това е имало застудяване. Земята съществува от милиони години и температурите следват своята цикличност. Как ще обясните картата на Пири Рейс на която Антарктика е изобразена в детайли и без ледове. Вече измамите на световно ниво станаха много и е крайно време истинските учени да победят мошенниците и печалбарите включени във въртележката на милиардите.

За да няма медийни скандали ще слушаме само Нобеловата лауреатка Грета Швабска

Почна се ... Първата лястовица. После няма спиране !

Разбира се, че е скандал. Всеки път, когато някой каже истината без да му пука за дневният ред и демагогията, става скандал. Но губещият винаги е този, който казва истината. Браво на този учен, трябва да има повече такива.

Един да излезе и да каже истината

Няман ито едно научно доказателство,че има глобално затопляне с решаващ фактор човекът. Цитира се навсякъде "консенсус в научните среди". А там който плаща, той определя какво ще се пее. Отделно - самата постановка е потресаваща: "медиен скандал по повод изказването на учен". Значи вече няма научни спорове по класическия академичен ред, с факти и доказателства, а медиен бой по "престъпмисълта"... И тоя кошмар ни се сервира по познатата методика на Овертон...

Знаем, че е преувеличено, знаем че лъжат. Всичко е за пари!

Това, че климата се променя е факт. Но не от човешката дейност. Някои наши хора на тази вълна направиха милиардни състояния. Същото беше и с озоновата дупка. Къде е сега? Ами няма я. Ама, преди години каква истерия беше. Точно като сега.

При това пак станаха дупки... щото според паледендролозите озонои дупки е имало столетия назад по целия свят. Но парите трябва да се въртят... а потреблението не е достатъчно и затова се измислят скъпоструващи цели. Примерно за да се сменят хладилните агенти "разрушаващи" озоновия слой само в домашните хладилници са изхарчени над 20 милиарда долара, а накрая се оказа че от това няма никъкв смисъл, защото Озоновата дупка се държи фриволно и се отваря и затваря когато и скимне напук на всички мерки взети за усмиряването и. само едно цитатче: ""Тази озонова дупка над Антарктика беше една от най-големите, най-дълбоките и най-дълготрайните, откакто преди 40 години започват наблюденията на озоновия слой. Тя се затвори в края на декември, което се случи значително по-късно от обичайното", казва Нюлис.От СМО отбелязват, че през 2020 г. озоновата дупка над Антарктика е нараствала бързо от средата на август и на 20 септември е достигнала максимума си от 24,8 милиона квадратни километра. Според експерти причината е била "силен, стабилен и студен полярен вихър и много ниски температури в стратосферата". Същите метеорологични фактори допринесоха за образуването на "рекордна" озонова дупка и над Арктика през 2020 г.За сравнение - озоновата дупка над Антарктика през 2019 г. беше "необичайно малка и краткотрайна", припомнят от СМО." Озоновата дупка се е отворила, достигнала е рекордни размери и после се е затворила заради... вятъра, и то напук на милиардите които хвърлихме на вятъра;)

Мда, и по времето на Галилей, масово са се смели на твърденията му, че Земята се върти! Така че, не бързайте да му се смеете!

Ето ви едно просто примерче как се правят нещата: през 2015 година учени на НАСА казаха че леда в Антарктика се топи със скорост по-голяма от очакваната, а на следващата година учени от същата НАСА казаха че предната група учени не е взела в предвид ВСИЧКИ данни от направените наблюдения... и леда в Антарктика не само че не е намалял ами даже се е увеличавал с по 90 милиарда тона годишно, и за капак на всичко по-миналата година откриха 100-на нови вулкана в района в който антарктическият лед се е разтопил, или с други думи промяната в обиколката на леда няма нищо общо с "глобалното затопляне", при това същият този лед най-нагло увеличава обема си... но в пресата постоянно ни заливат със статии за разтопения над вулканите лед и най-нагло твърдят че за това е виновно глобалното затопляне;)

Царят е гол...

Много лош учен, че не следва правата линия на партията. Да бъде самоубит немедлено.

е как може този учен така да каже, за най-святото нещо на МЕФ Давос, ЕС, САЩ и другите добри милиардери като Бил Гейтс и Сорос които се грижат за човечеството, тцтцтц

Изплашили са се за доходите си. Изгодно е да си велик климатик

А сега некви лудиговорят, че "космически лъчения променили климата на земята"....олигофрени шибани олигофрени

Изселиха горите, всички континенти са тотално обезлесени....

Зелената листна маса на планетата се увеличава, най-вече в Китай и Индия. Китай има мощна програма за залесяване, превръщат пустините в градини.

Прочети за Kodama Systems, които ще "спасяват" планетата, като унищожават горите, които уж замърсявали въздуха с карбонови емисии. В Северна Америка има програма за изсичане на милиони акри гори. Това не е ирония.