Учен, твърдящ, че промените на климата се преувеличават, предизвика медиен скандал

Продължава реакцията на коментарите, направени миналата седмица от д-р Патрик Браун, учен в областта на климата

Обратно в новината

Коментари - Учен, твърдящ, че промените на климата се преувеличават, предизвика медиен скандал | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А сега некви лудиговорят, че "космически лъчения променили климата на земята"....олигофрени шибани олигофрени

Изселиха горите, всички континенти са тотално обезлесени....

Изплашили са се за доходите си. Изгодно е да си велик климатик

Зелената листна маса на планетата се увеличава, най-вече в Китай и Индия. Китай има мощна програма за залесяване, превръщат пустините в градини.

е как може този учен така да каже, за най-святото нещо на МЕФ Давос, ЕС, САЩ и другите добри милиардери като Бил Гейтс и Сорос които се грижат за човечеството, тцтцтц

Много лош учен, че не следва правата линия на партията. Да бъде самоубит немедлено.

Царят е гол...

Ето ви едно просто примерче как се правят нещата: през 2015 година учени на НАСА казаха че леда в Антарктика се топи със скорост по-голяма от очакваната, а на следващата година учени от същата НАСА казаха че предната група учени не е взела в предвид ВСИЧКИ данни от направените наблюдения... и леда в Антарктика не само че не е намалял ами даже се е увеличавал с по 90 милиарда тона годишно, и за капак на всичко по-миналата година откриха 100-на нови вулкана в района в който антарктическият лед се е разтопил, или с други думи промяната в обиколката на леда няма нищо общо с "глобалното затопляне", при това същият този лед най-нагло увеличава обема си... но в пресата постоянно ни заливат със статии за разтопения над вулканите лед и най-нагло твърдят че за това е виновно глобалното затопляне;)

Прочети за Kodama Systems, които ще "спасяват" планетата, като унищожават горите, които уж замърсявали въздуха с карбонови емисии. В Северна Америка има програма за изсичане на милиони акри гори. Това не е ирония.

Мда, и по времето на Галилей, масово са се смели на твърденията му, че Земята се върти! Така че, не бързайте да му се смеете!

Това, че климата се променя е факт. Но не от човешката дейност. Някои наши хора на тази вълна направиха милиардни състояния. Същото беше и с озоновата дупка. Къде е сега? Ами няма я. Ама, преди години каква истерия беше. Точно като сега.

Знаем, че е преувеличено, знаем че лъжат. Всичко е за пари!

Няман ито едно научно доказателство,че има глобално затопляне с решаващ фактор човекът. Цитира се навсякъде "консенсус в научните среди". А там който плаща, той определя какво ще се пее. Отделно - самата постановка е потресаваща: "медиен скандал по повод изказването на учен". Значи вече няма научни спорове по класическия академичен ред, с факти и доказателства, а медиен бой по "престъпмисълта"... И тоя кошмар ни се сервира по познатата методика на Овертон...

Един да излезе и да каже истината

Разбира се, че е скандал. Всеки път, когато някой каже истината без да му пука за дневният ред и демагогията, става скандал. Но губещият винаги е този, който казва истината. Браво на този учен, трябва да има повече такива.

При това пак станаха дупки... щото според паледендролозите озонои дупки е имало столетия назад по целия свят. Но парите трябва да се въртят... а потреблението не е достатъчно и затова се измислят скъпоструващи цели. Примерно за да се сменят хладилните агенти "разрушаващи" озоновия слой само в домашните хладилници са изхарчени над 20 милиарда долара, а накрая се оказа че от това няма никъкв смисъл, защото Озоновата дупка се държи фриволно и се отваря и затваря когато и скимне напук на всички мерки взети за усмиряването и. само едно цитатче: ""Тази озонова дупка над Антарктика беше една от най-големите, най-дълбоките и най-дълготрайните, откакто преди 40 години започват наблюденията на озоновия слой. Тя се затвори в края на декември, което се случи значително по-късно от обичайното", казва Нюлис.От СМО отбелязват, че през 2020 г. озоновата дупка над Антарктика е нараствала бързо от средата на август и на 20 септември е достигнала максимума си от 24,8 милиона квадратни километра. Според експерти причината е била "силен, стабилен и студен полярен вихър и много ниски температури в стратосферата". Същите метеорологични фактори допринесоха за образуването на "рекордна" озонова дупка и над Арктика през 2020 г.За сравнение - озоновата дупка над Антарктика през 2019 г. беше "необичайно малка и краткотрайна", припомнят от СМО." Озоновата дупка се е отворила, достигнала е рекордни размери и после се е затворила заради... вятъра, и то напук на милиардите които хвърлихме на вятъра;)

Почна се ... Първата лястовица. После няма спиране !

За да няма медийни скандали ще слушаме само Нобеловата лауреатка Грета Швабска

Има затопляне, но това е нормално след като преди това е имало застудяване. Земята съществува от милиони години и температурите следват своята цикличност. Как ще обясните картата на Пири Рейс на която Антарктика е изобразена в детайли и без ледове. Вече измамите на световно ниво станаха много и е крайно време истинските учени да победят мошенниците и печалбарите включени във въртележката на милиардите.

Интересно как не ни публикуват доводите на самия учен, а критики и обирване на твърденията му от страна на соросоидните медии.Промяна в климата има със сигурност, но причините не са кравите които пърдят или въглеродните емисии сами по себе си.За мен като човек наблудващ и разсъждаващ логично поне в БГ основната причина е обезлесяването и прихващането на реките във язовири и микроводоеми.

Кажете им 8-ми век и Гренландия и им гледайте тъпите физиономии!Между другото,тогава в Англия са расли прекрасни лозя!