През следващата седмица - без съществена промяна

През следващата седмица динамиката в атмосферата над страната ще бъде малко по-голяма, но температурите ще останат с до 10 градуса над обичайните за месеца.

Обратно в новината

Коментари - През следващата седмица - без съществена промяна | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Все по-вероятно да застудее, най-сетне, и да падне сняг!

Дано през февруари времето продължи да бъде все така топло.

Студът вече идва!Още към четвъртък-петък следващата седмица руснаците ще ни изпратят първата сериозна порция студ и сняг. Според някои прогнози в североизточните райони на страната се очакват максималните температури да паднат до минус 3,4 градуса.Ще има и сняг.

Братле,вчера те обърках с оня африкански мангал Лято 2012.Извинявай.Радвай се на настъпването на нормалното време с отрицателни дневни температури и много сняг :)

Бате Минчо да ви открехне,че февруари ще е норма плюс.

Вече спокойно може да се скриеш някъде,папагал :).Зима от четвъртък.Циклон след циклон ще ни затрупват със сняг.Иде чудесното време.

Лопата купи ли си,мойто момченце?

Както казах преди броени дни, времето ще е в полза на всички. Досега беше сухо, безснежно и необичайно топло, задоволяващо потребностите на снежните критици. В края на идната седмица нещата ще се променят в полза на всички нас, които обичаме снега - постепенно захлаждане, валежи от дъжд и неравномерно преминаване в сняг. Очакванията на метеоролозите са, че до края на месец януари ще се образува снежна покривка и в низините от порядъка на 10-15 см. (също неравномерно разпределена). Февруари и март ще са доста снежни, малък сечко ще е по-студен, а женският месец - с повече сняг. Възможно е необичайно студеното време да продължи до април, реванширайки липсата на валежи през декември и януари. С няколко думи - зима ще има, дори и със закъснение!

и къде го видя тоя 10-15 см в равнините след 10 дни, след като земята е топла, а и то и да застудее ще около 5-6 градуса и ще вали дъжд.

То земята е топла, но мислиш ли, че при сутрешни температури около минус 5 градуса и дневни стойности между -2 и +3 няма да се задържи снежната покривка??

Февруари ще се окаже по-студен от януари, валежите-силно неравномерно разпределени.

В нашия край,или по-точно в Североизточна България вече седмици наред температурите достигат 10-15 градуса,че и нагоре.Дано да вземе следващата седмица наистина да застуди,защото много от овошките са в предцъфтежна фаза.

С това постоянно отлагане за настъпването на зимата, ще вземе да мине целия сезон.

Вмро

Дам ,за момента ГФС клекна на ЕС и вече има вероятност зимата да дойде

докато да дойде и ще трябва да си ходи....:)

Вмро

Гем пък дават -20 за североизтока на 27 и 28 :D

Ко ривиете,бе!Днес е Атанасов ден!Според народните предания,днес си отива зимата и идва пролетта!Какъв сняг чакате!?

от кога им вярваш?! :)

Нитъръзбрах???? Ко каза, ко? Ко прайми??

СЛЕД СЕДМИЦА ЩЕ РАЗБЕРЕШ. :) тая година за лято ще сеем ориз. :))

Колкото и да не ми се иска, нещата отиват на там, че хубава зима няма да имаме.... говори се вече за втори вортекс в северна америка, който отново да изсмуче целия студ който може да ни застигне от север (евентуално):( link

Най-накрая.Зимата в сряда иде по планините до края на седмицата градусите падат до -15 и при земя.Виелици и преспи до 1 метър се очакват в североизточна България и проходите на източна Стара планина Край на отвратителното време досега :)

Пич, искам от твоите наркотици !

Най-добре си купи лопата за сняг и отлагай пътуванията в края на другата седмица.После ще се друсаме с ракийка и бахур :)

Вмро

Тва според Ес ,според ГФС пролетта продължава с пълна сила до 1 2 февруари :( Гем е посредата

Смени си дилара, сняг и да има тази година ще е 10-15 см в ниското най-много. А то и да вали в ниското в края на другата седмица (евентуално, защото не ми се вярва), няма да натрупа, земята е топла.

а ти увеличи дозата щото ще ти е трудно в идващото дъждовно и студено лято. :) андастен ми ? :)

Вече е ясно, че времето е в угодия на всички - до февруари топло, сухо и слънчево, а след това - сняг и студ. Това е правилната формула за задоволяване потребностите на всички.

Силно се надявам "снегът" от края на ноември да не се окаже единствения за този сезон.

Можеш вече спокойно да напуснеш сайта и да се скриеш някъде в Африка.Не са ни нужни глупавите ти коментари.Чао негъъъ :)

Казах надявам се да НЕ се окаже единственият сняг за сезона ! Чети внимателно !

До тук зимата е страхотна. Още 4 седмци така и да иджа пролетта.

Какво за пролетта, че не разбрах ?

Нищо особено, просто пролетното слънце няма да има какво да топи :)

Въпрос:Кога ще завали най-после сняг?В моделите има ли нещо,което да предрича застудяване на времето и сняг в скоро време?

другата зима, идва пролет колкото и да не се иска на някой хора, кои иска да ходи в Сибир там си е зима 9 месеца от година

А ти заминавай за Сахара или за Арабските държави, там сняг не вали, има само жега. Тук имаме 4 сезона !

Кое не е ясно? София цяла България ли е? А защо не погледнете Подбалканските полета, Предбалкана и планините?

Ще е възможно ли Иво Некитов да ми обясни защо цяла зима сме на повече от 10+ над нормата, а някъде се твърди, че аномалията била нищожна, 4С, че и отивала към норма? Благодаря. Всяка сутрин е с къснолетни стойности 2-5С, а всеки ден - с априлски такива 13-17С.

Сигурно ще му е трудно на Иво...аз например не разбрах въпроса ;)

Вмро

Ми заради мъглата през първите 10 дни на януари ,максималните темперетури в София и други места варираха от 0-5 градуса ! А през декември в кюстендил и благоевград имаше минимуми под -10 C