Днес облачността ще бъде променлива. След обяд мъглите в котловините и низините ще се разсеят на повечето места. Дневните температури ще са от 8 до 14 градуса, по-ниски в северозападните райони. В планините и източните райони ще се появи слаб и умерен южен вятър.

През нощта вятърът за кратко ще се ориентира от запад, но в събота около обяд отново ще бъде от юг.

Утре и в неделя температурите ще останат почти без промяна - от 9 до 14 градуса. Облачността  ще бъде значителна.

В неделя в Дунавската равнина ще се появи слаб и умерен вятър от изток, а в планините на Южна България и в югозападните райони - от юг. 

През нощта срещу понеделник и в понеделник облачността ще бъде значителна и от запад ще започнат превалявания от слаб дъжд, но през деня в понеделник  ще спират, до следобедните часове - над цялата страна.  

Във вторник ще бъде облачно и отново  на места слабо ще превалява. Температурите през деня ще са от 9 до 14 градуса. Високи ще останат и минималните. 

В сряда вятърът ще се ориентира от запад, в Дунавската равнина умерен и силен. Облачността ще бъде променлива, а температурите ще бъдат от 5-6 градуса по високите полета до 11-13 в низините и Южна България. На места, отначало над североизточните райони, а впоследствие - над Южна България, отново ще превали слаб краткотраен дъжд.

Към четвъртък ще бъде слънчево или с незначителна облачност, минимални температури от минус 3 до плюс 3 и дневни от  8 до 13 градуса. Вятърът от запад ще отслабва, без все още да стихва напълно.