Как Антарктида се превърна в трайно доказателство за изменението на климата

Макар че безлюдната полярна пустиня на Антарктида често е пренебрегвана, най-южният континент в света е една от най-бързо затоплящите се части на планетата

Обратно в новината

Коментари - Как Антарктида се превърна в трайно доказателство за изменението на климата | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Неочаквано в Антарктика откриха над 90 нови вулкана"... то и затова изчезването на ледената покривка е локално, поне за сега. "В Антарктика са намерени хранещи се с парникови газове микроби"... ето на еволюцията отдвана е взела мерки за парниковите газове. "В миналото ледената покривка на Антрактида е изчезвала до 65%"...е, значи няма да е за първи път, нали. Амиии... аз сега да се притеснявам ли, или да приема случващото се за нещо нормално;)

Борбата с климата се нарича УСВОЯВАНЕ. Това е модерният начин просто да се крадат едни пари. От друга страна се палят хиляди пожари за да може да се отчетат по-високи стойности на СО2 и да се изкрънкат повече парички.

"Въпреки че Антарктида обикновено се свързва с екстремни студове, основният проблем продължава да бъде повишаването на температурите на континента. Макар че горещото време превзе лятото, "все още не е оценена толкова добре появата и въздействието на екстремните събития в Антарктида", се съобщава в изследването." Вижте само как ни лъжат с глупотевини т. нар. учени от "престижни" "американски" учебни заведения. Когато ви казват температурата на световния океан "забравят" да вземат същата и от полярните ширини. Хора бдете и не се поддавайте на евтини манипулации.

Защо нЕ съобщите, че гози юли е бил най-студеният в УК от 1990-та? Няма да се учудя, ако и у нас е най-студения, предвид какво лято минава, почти без нормалони слънчеви дни. Още в началото на август времето се обърна видимо. Аз такова нещо не съм виждал! Последните 5-6 лета бяха кратки, дъждовни имного по-ниску темепратури от това, което помня като дете.

Е да де, обаче зимата няма сняг, на сина му купихме шейна "чук и гек" и така събир прах 8 години. Аз в моето детство зима без сняг не помня. Колкото и да ме убеждават някой, че независимо колко и къде с.....еш после ще ти е чисто.... е няма как да стане. Това е световен проблем, вдигането на стандарта на живот в Индия и Китай, при запазване на милярдното население няма да донесе нищо добро.

Климатични промени има, но не са проблем, нито са "криза". Ако видите истинските данни за темепратурите, ще видите, че сме в дъното от много хилади години и тепърва започва леко затоляне. През тези хиялди години темепратурите постоянно са спадали. Освен това, точно бробата с въглеродният диоксид, няма да помогне много, даже напротив! :-)

Хайде, хайде, все неща които няма как да проверим лично. То там не трябваше да има лед след 2015-та, ама на има. Не трябваше да има бели мечки, ама на даже са се увеличили. Стига с тази долнопробна пропаганда. Изменение на климата има, но НЕ Е страшно, нито апокалиптично! Даже е добре за хората и растенията. Е добре е и за вас, че може да крадете невижданио количество обествени пари за откровени тъпотии!

Антарктика била загубила 675 милиарда тона лед през 2019-а според CNN. А колко е ледът на Антарктика? Оказава се, че е около 24 380 000 гигатона, или 24380000000000000 тона. Какъв процент лед е загубила Антарктика? 675000000000 тона / 24380000000000000 тона = 0.00002768662 * 100 (за проценти) = 0.002768662% Колко години такова топене ще са нужни за да загуби 1% от леда? 1 / 0.002768662 = 361 години

Учените преди говореха за озоновата дупка (разширявала се, свивала се), сега защо нищо не се споменава за нея, сигурно е изчезнала (не актуална). Има цикличност на времето и периоди на затопляне и застудяване, което също е доказано от учените, но на някой икономически кръгове не му е изгодно, а климатичните промени дават възможност за изкарването на много пари. Хората презастрояват, предизвикват пожарите, изхвърлят тонове буклуци в моретата и океаните и променят естественият път на реки и водоеми, което води до свлачища, наводнения и т.н., но това не са климатични промени, а човешка глупост и безхаберие, което ни се пробутва от журналистите за климатични промени.

АКо изобщо я е имало. Това беше предната измама, за зозкане на пари!

През 70те ни лъгаха, че идва леден период и всяваха страх а то се оказа че целта била да се налеят инвестиции и се вдигне цената на петрола. Днес Бриранската метеослужба на негово Величество Чарлз-3, койти е върл Давос-ец, ни будалка по поръчка. Температурата на Земята е стабилна от 14,000 г (времето на Атлантида) с циклични промени на 11, 30 , 100 г., в зависимост от прецесията на земната ос и активността на Слънцето. Това е показано чрез радиоизотопен анализ на Ледници в Грийнландия.

Там е имало вечно зелени гори. Открити са кости на динозаври. Хората замърсяване и това е факт, но няма нищо общо със затоплянето на климата. Излизаме от ледников период и този процес се повтаря веднъж на 10 000 години.

"Ефектите от изменението на климата са неоспорими - в САЩ има горещини, а масови наводнения разрушават цели домове. " "стига до заключението, че е "ПОЧТИ сигурно, че бъдещите екстремни явления в Антарктика ще бъдат по-силно изразени от наблюдаваните досега", ако не бъдат предприети мерки за намаляване на климатичните промени" Цялата наука вече изглежда се крепи на общи фрази, емоционални познания как животинките страдат, Почти сигурно, и всички ще мрем. Даже елементарни данни няма и ако ги има са толкова спорни, че понякога е трагично начина на вписване и преписване

Над 90% от учените вече са го доказали, ама се иска поне 4ти клас да имаш да го разбереш.

Защо Обама си купи имение за милиони долари на морския бряг, явно не се страхува от топенето на ледовете и покачването на морското ниво.

Някой може ли да ДОКАЖЕ, че ние имаме нещо общо? Стига зелен екотероризъм!