Как лятото у нас неусетно стана 6 месеца

Все по-често у нас лятото започва рано и свършва в края на септември или дори началото на октомври

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя институт трябваше да го закрият. По тъпа и лъжлива статия не съм чел. И толкова студено лято не е имало от години само тяхната стъкмистика по заповед отгоре изкарва затопляне.

Това лято си беше е.аси зимата !!! За плаж ставаше Август, когато излизат водораслите и медузите.

На първи април имаше сняг, без майтап. А юли беще дъждовен и все едно беше октомври или ноември. Изобщо имаше ли лято?

глупости

Леле какво сладурче са сложили да онагледява статията . С кеф я отворих , но така и не я четох , друго гледах :-)

Мацката е перфектна отзад! И аз само нея гледах!!!

Заглавието е подвеждащо. Става въпрос за конкретно тази година, не за климата през последните години.

Защо не сложите снимка на мъж по бански?

Къш, джендър! Мацката си е добре.

С това дупе от снимката искам лятото да е вечно..

обратното. Зимата беше и повече от 6 м.!

Вече не само прогнозите, но и обобщенията за минало време са общи и неточни. И всичко това на фона на медийните кампании в подкрепа на пратенциите на НИХМ за по-голямо финансиране. А резултат? В края на краищата прогнозите за населението са също много важна част от дейността им. А те в последните години стават все по-общи, неопределени и дори тогава отчайващо неточни. Вече слушаме: "на места не е изключено да превали", "ще има повече слънчеви часове" и т.н. За температурите да не говорим. Що се отнася до материала. Доколкото знам, това лято в различните региони времето е било доста разнообразно, но специално в западна България и Софийско юни и особено юли на практика не бяха летни месеци - с ниски температури, облаци и почти ежедневни валежи. През август усетихме за малко какво е лято, а по-нататък ще видим. Но вече изтече една трета от септември, а прогнозите за сухо и много топло време не се оправдават съвсем.

Пич, статията, както и всички материали на ДИР нямат общо с НИМХ. Виж картите, преди да пуснеш мелницата на празни обороти. И, приятелски съвет: не си мори главицата с неща, които са и свръх способностите. хаже а нице даъ.

Нямам нищо против и цялата година да е лято.

5 месаца беше лятото в Дунавската равнина. За пръвв път от зимни дрехи от 10 април направо облякохме летните,без пролетни. Интересното е,че лятото и глобалното затопляне са избирателни дори в БГ. На определни важни места ги нямаше,или си бяха в норма като СФ и морето. Дано лятото продължи още някоко седмици. Сега е идеално 27-28 градуса при нас.

Точно това и пише в статията: Дунавската, Тракия, Югозапада - две трети от страната. Полупланините и София, с уникално скапания си климат, са извън тези места.

Да бре,юни и юли бяха с поднормени температури!!! Ае стига глупости,то не спря да вали тогава! А е имало изцяло сухи и горещи такива месеци... Аман от глупости...

Реалността няма общо с личните Ви вярвания. Тя може да бъде видяна, измерена, а измерванията - проверени. Вашата лична вселена е друго нещо.

В София не вярваате,и ние не ви вярвахме,че юни и юли ви естудено,но явно се оказа факт.- В Плевен си беше жега 5 месеца,дори когато валя вначалто на юли си беше топло,влаажно и задущно. Но не се оплакваме.

В София валя през целия юли и тенмпературите бяха по-ниски от нормалното. Но пак си беше лято, само че по-хладничко, И беше толкова свежо и приятно!

съвсем скоро ще си смениме критериите за "лято".

Явно много хора си мислят, че "лятото" е лятната ваканция, когато са обили 7 клас... Спомени (подобаващо лъснати) за жеги, сладки резани диня, каране на колело по прашните друмове и мекиците на баба. :))) И, да, прави са, ако си мислят, че това няма да се повтори и, че сега не е същото. Само, че статията не говори за това. Явно проблемите с разбиране на прочетения текст са доста по-големи от колкото си мислим.

Освен това, в статията има и качени достатъчно карти, в които средноинтелигентен читател да види за какво става дума. Неприемането на реалността, защото това противоречи на собствените солипсистки виждания (грешни) за обкръжаващата действителност е и белег за личностни дефекти. Вероятно "това, което виждаш/показва термометърът не е вярно" имат и проблеми със семейството си - стар ергенлък, моминство и прочее) Едва ли е лесно да си партньор на човек, вярващ, че това, което е в тиквата му, е задължително за теб) В тоя ред на мисли - напълно сте прав.

Буталези ли си, какъв си, ти авторът ли си на тази статия или негов адвокат? Не е нужно под всяко мнение да пишеш глупости.

Баце Иво, поне кажи с кой период сравняваш (31-60, 61-90, 91-2010), когато казваш, че температурите са с толко и толко градуса по-високи. А изобщо направил ли си си труда да анализираш данните - например по метода на плъзащите се средни, средно квадратично отклонение, асиметрия, ексцес? Щото една меридионална атмосферна циркулация тотално може да ти маскира модата! Апропо, освен за мода, за медиана, средноаритметична, средногеометрична стойност чувал ли си? А за параметъра на Росби, определящ типа циркулация? За уравненията на Джозеф Смагорински? Хайде, преди да отправяш обидни квалификации във форума, вземи че проведи някакъв анализ на базата на това, което съм ти казал по-горе, и тогава излизай да квалифицираш останалите като невежи!

В София истинско лято имахме само август, юни беше кофти, юли студен и валеше всеки ден, а сега септември сутрин е 10-12 градуса, на обед се стопля, но не особено, така че 6 месеца лято, ама на куково.

Пролетта беше 6 месеца а лятото 1 месец.

PEYTSCH

Чак пък НЕУСЕТНО...Много УСЕТНО си е...

Дано предстоящата зима е топла и безснежна като тази от 2006/2007.

Тази мадама дето сте я сложили става за всички сезони

Супер сте дир-а. Докарахме лятото по 6 месеца, сега остава да поканим и хубавите дамски дупета за сезона. :)

Тази година беше само един месец. Кви 6 месеца, кви 5 лева?

Жена, това което виждаш, не е вярно!))) Вие, софиянците нямате и един месец истинско лято. В тоя смисъл - аха, прав си)

Ти си жена.

Юни, Юли , Август и нещо от септември. На морето почти не е валяло.

В низините във вътрешността добавяме и цял април и май - морето е хладно по това време, за жалост...