Китай отваря отново няколко десетки затворени въглищни мини

Очаква да бъдат произведени допълнително по 200 000 тона въглища дневно през август

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Референдум за излизане от Еврогейския съюз. Връщаме си златото ,въглищата , животновъдството,селското стопанство,подземните води(минерални, изворни), икономиката, ЕРП-ТАТА. България ще дръпне колкото Чехия и Словакия за 5 години. ЕС ни бута в пропастта на Ковид,ваксини и безработица. В Румъния има газ и нефт ,в България нямало. В Турция има нефт и газ ,в България нямало. Вземаме си газа и нефта.

България има колосални залежи на лигнитни въглища за 150 години напред. Маришкия басейн е златна мина. Продажбите БГ политици за шепа евро ще затворят Тецовете ,мините и ще оставят 250 000 българи гладни.

Ако някой досега не е разбрал, че теорията за глобалното затопляне, която не е доказана от нито един модел, е инструмент за допълнително но значително забогатяване на определени кръгове, ще го разбере тогава когато започне да гладува и да плаща затова, че съществува и диша!

_stankow

61 милиона тона годишно. Само от тази група мини ! Общо Китай добива над 4 милиарда тона въглища годишно. Нашите мини Марица-Изток добиват годишно 30 милиона тона. И точно те трябва да бъдат затворени ! За да спасим белите мечки ! За кефа на гретенистите !

Не си прав. Не става въпрос за кефа на тези или онези. Има научни анализи и компютърни модели, които показват какво се случва със земята когато средните температури се покачат с един, два и т.н. градуси. Въпросът е че никой не ги слуша и не ги разбира, но когато се случат, ще бъде късно и невъзможно за реагиране. Масата народ не разбира от климат и термодинамика и няма как да го разбере. Не е толкова очевиден процес. Проблемът е че дебелите глави няма да го раберат и не искат да се опитат дори да го разберат и единственият начин е да ги оставиш нещата на самотек докато стане болезнено ясно за всички че нещата са изпуснати.Има разни умници, които твърдят че каквото и да правим, не можем да обърнем процеса. Дори и така да беше, длъжни сме да опитаме.

Сега за ноемврийските избори 2 в 1 цик ще трябва да се погрижат да отворят много нови изборни секции в кнр, защото изследване показва, че стотици хиляди трудолюбиви български граждани емигрират там за да работят в мините...

В Китай работят и са добре. А ние тук слушаме брюкселските екоталибани.

Не се тревожете, като Европа се разори и Китай купи европейските мини ще ги отвори. Ще изнасят въглища за Китай, защото екологистите със тлъсти екозаеми за поддържане на еко полицията ще са забранили огъня в Европа. За да не мърсят китайската природа във мините.

Нагледно как от простотията на Европа и Запада с "еко" талибанските им истории - други държави ще се възползват брутално и ще забогатеят, ние ще обеднеем сериозно и ще живеем в неприятни рестрикции, а за планетата ефекта ще е нулев, което е ясно и от сега..... Никога не гласувайте за комунисти - или "еко" прикрити такива - резултатите всякога водят до катастрофа.

tonk11

Нормално. Трябва им енергия за да правят солари за "Зелената Европа".

Дали правят или не им е все едно. За тях е важно да ги продават. И ако ги продават по закон, наложен от един двама купени от китайците политици, им е още по-добре. А продават, за да задлъжнеем и да ни купят. Вече ни наденоха намордниците с помощта на здравните ни власти.