Климатичните промени са причина и за ранните снежни бури

Може да звучи парадоксално за някого, но промяната в климата води до резки колебания в метеорологичните условия, включително до извънсезонни снежни бури

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да не би Мъск тайно да е направил глобално отопление? И сега да ни бъзика? Една зима пусне парното, 2-3 го не пусне, та да ни е кофти, и жиганите да не опушват, горейки гуми, талашит и мушами...

На автора не е зле да се припомни, че зимата едно време започваше Ноември, а през октомври падаха снегове и имаше виелици от суграшица. Есента започваше около 20-25 септември със студ и виелици. Затова не е зле като се пишат подобни смели статии за климатични промени да се знае повечко. Зимата започваше на 26 октомври и свършваше на 22 март и никой не правеше безумни изказвания като тази статия. Не е зле да се припомни на автора, че през 70-80- те години от 60-те се рпавят ядрени опити, които са в пъти по- токсични от всичко, което се прави днес и днес атмосферата е в пъти по- чиста от едно време. Не е зле авторът да види за какво замърсяване става дума в Русия и Китай и после да бълва за климатични промени.

Значи иначе е "глобалното затопляне", обаче като стане въпрос за снежни бури, изведнъж става "климатичните промени"! Машалла бе! И Ледников период да започне, пак ще сме виновни!

Точно затова се казва глобално, а не локално затопляне. Щото СРЕДНО температурите растат. Че някъде може да е ударило абсолютната нула, не значи, че средната температура по света не се е вдигнала.

Като гледам тия минуси, май верно трябва да променят образованието по математика в училищата.

Според топлофикациите сме в безкраен ледников период...

Климатичните промени са причина за идването на пролетта, лятото, есента, зимата, че от време на време вали, а пък от време на време не вали и въобще че духа вятър или не духа вятър ...

Да запитам феновете на конспиративните теории. Да речем, че няма предизвикани от човека климатични проблеми/промени. Ако се вземат мерки, вместо едни хора да приберат много пари в джобовете си, други хора евентуално ще приберат много пари в джобовете си. На кой му пука кои точно компании ще се облажат... Ако пък има предизвикани от човека климатични проблеми, предполагам повечето са на мнение, че е хубаво да се вземат мерки. Да речем, че вероятността наистина да има проблеми е 10%, а вероятността да има конспирация е 90%. Наистина ли сте готови да заложите топките на децата си, игнорирайки тия 10% вероятност за срив? Само да покажете колко ги чувате нещата, и как "смотаните либерасти трийхъгъри" няма да ми казват на мен кво да правя? Апропо, 10% е една доста висока вероятност от математическа гледна точка. Не е ли много по-разумно да се управлява риска, като е по-добре да се вземат мерки, без да е нужно да се взимат мерки, отлкото да не се взимат мерки, а да се окаже, че е било нужно?

Щом сме тръгнали да разсъждаваме по темата "ами ако", ами ако мерките, които се вземат, доведат до световен катаклизъм? Примерно вместо с тези пари да се образоват хората в страните от третия свят, те се хвърлят залудо, и като резултат ни залеят милиарди необразовани, нищо не можещи да правят гладни?

Е нали се сещаш какво ще стане с тропиците, ако имаме климатичен проблем и не го адресираме? Всички тия хора ще дойдат тук със или без образование, просто щото там няма да става за живеене.

И се сещам за вица: Някакъв ръси нещо по улицата. Спира го полицай и пита какво прави. - Ръся против крокодили! - Ти луд ли си, тук няма крокодили! - Ами то е, щото ръся!

И аз веднъж казах че глобалното затопляне е повлияно от човека, и после ми рязаха носа с банциг. Сега си мълча по въпроса.

В природата има баланс - на места ще има глобално затопляне и на други места глобално застудяване. За някой индивиди глобално поумняване, за други глобално оглупяване. Божа работа...

... "Състояние на Страх" по Майкъл Крайтън към ТЪПАЦИТЕ от Дир-а - .......... на ясно сме, че са Ви казали да ни лъжете ! Прости сте, гнусни сте!

"Прости им, Господи, те не знаят какво вършат..."

Я да ги питаме учѐните, дето 30 години дрънкат само за глобално затопляне и всичките им модели предсказваха постоянно покачване на температурите следващите 100 години, сега пак да ни разкажат как ние сме виновни за всичко. 97% консенсус било имало, нищо че моделите им не работят. Но, на кой от тия не му пука за научния метод, след като "консенсус" може да се постигне и без наука, само с дрънкане на глупости и бутане на деца на предна линия. А, сега стана направо страшно, след като бесните им модели съвсем се видя, че са напълно неадекватни. Но, те продължават нагло и безочливо да ни наставляват, защото те били знаели ...

Ти кога си виждал модел, та го и разпознаваш, че е неадекватен?

Нееднократно бе обявявано как през вече минали години нямало да има лед в Арктика :)