Климатичните промени са причина за все повече и по-едри градушки

Да се прогнозира дали в един или в друг регион ще има повече градушки с чудовищни размери в бъдеще, засега е невъзможно

Обратно в новината

Коментари - Климатичните промени са причина за все повече и по-едри градушки | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Второ, все още има много аспекти на динамиката на образуване на градушките, които изследователите не разбират." Когато не разбират са изследователи когато изобщо не разбират са експерти

Взе ми думите.

Няма нужда да прогнозират.. в България от години има една агенция за борба с градушките, вероятно и в другите държави има - достатъчно е когато на радара видят суперклетка и образуване на градушка, да стрелят и разбиват облаците, така че да не пада чак толкова едра. Има площадки из цялата страна, стига да се поддържат адекватно - не е чак толкова важно кога и къде ще има, когато има дежурен да реагира в рамките на 10 минути.

Поне някъде да се отрази това глобално нещо, че иначе няма оправдание за троини те цени на тока за бизнеса. Въглеродния отпечатък прави градушки това е.

Абе, докога ще превеждате RAINFOREST като дъждовна гора, вместо като тропическа гора. Малк акъл се иска!!!

В Италия ползват метричната система, не знам защо ползвате инчове. Да не сте превеждали американски статии?

Лъжи и прораганда, които вървят само в европа. Така сащ смазват икономиката на континента.

"Първо, наблюденията на градушките са противоречиви. (Ако гигантска градушка падне в необитаема част от прерията в Канзас, това ще бъде ли световен рекорд?) Това ограничава данните, с които разполагат учените. Второ, все още има много аспекти на динамиката на образуване на градушките, които изследователите не разбират." === Ох, ох, ох... Цялата статия гъмжи от чисто хипотетични постановки, за които всъщност нямат данни и доказателства. Но виж, климатичните промени са виновни, и нищо друго. И като видиш горните твърдения ти става ясно, че тия изобщо не знаят какво говорят, но пък са експерти.

Климатичните промени са новата дъвка, която да оправдае повече намеса на държавата, заличаване на правата на хората, харчене на огромни пари към лобита във ВЕИ сектора и одиране на кожите на хората. Който се интересува до какво водш борбата с "климатичните промени", да потърси за Канада. Хората едва си плащат сметките с по 50000 долара годишно заплата заради СО2 таксите, а правителството обявява, че трябва още да се вдигат такси и не му пука грам, щото е важно лобитата да захлебят повече. При това лятото тази година не е най-топлото. Пожари, наводнения и т.н. е имало и миналите години. Сега ги вадят в новините все едно е чудо невиждано. Великобритания всъщност даже има най-студеното лято като отчетени температури. Просто тия на власт след Ковид си намериха следваща уловка да държат населението изкъсо.

Не точно. Тези политики като че ли тръгват от САЩ. В момента от тях най-зле са в Канада, където заради СО2 таксите хората изнемогват от инфлацията и нямат пари за храна след плащане на сметките. САЩ са и те на път към същото. Европа още е далеч от трагедията отвъд океана, но се е устремила стремглаво към същото.

Те съвсем ни взеха за…Едната градушка - рекорд 16см, другата 19.6 пак рекорд, ама се доближавала до рекорда от 2010 - 20.3см. Бах тез рекорди, дето не са повече от тая 2010…

Климатизмът е идеология за подтискане на човека и обслужва тъмни давоски интереси