Кои страни имат исторически най-голяма вина за глобалното затопляне?

С увеличаването на емисиите, въглеродният бюджет се изразходва с ускоряващи се темпове

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-голямата измама ..., както и тази с К-19 !

_stankow

Значи САЩ, Германия, Китай, Англия отделили най-много C02, но да си затвори въглищните мини - България ? Ми да си ги затворят щатите, защо България ?

Що удобно споменаваш само САЩ, а Китай да си ги затвори, а Русия, бунако? Я да видим съотношението спрямо икономическо производство и отделен въглероден двуокис дали Русия и Китай няма да са в пъти по - големи замърсители, а бунако русофилски?

А бе, що по Йорданов..Иванов ден спират да бръщолевят за Глобалното притопляне?

Благословиите са други. Честити се имен ден. Майките не са на преден план . Амин!

После трябва да си говорим колко сме се развили, какво чудо бил техническия прогрес и тн. Оказва, се че ако е вярно всичко това, което се говори тъй нареченият прогрес не струва грам и е с цената на брутално изменение на климата и цялата екосистема. Питам защо нашия братовчед Никола Тесла, който е измислил Ел. Колите още преди повече от половин век е бил едва ли не изверганат затова си дело? Сега изведнъж давайте всички на електрички да се качваме. Той човекът ги е измислил преди сума ти десетилетия, но тогава не е било изгодно да се промени начинът на придвижване. Има двигатели на водород, които са баш еко, но те не се развиват. Освен това сега ли (последните 30 години) се сетихте да не правите всичко възможно от пластмаса?Всякакви еднократни опаковки, всякаква техника и какво ли не е от пластмаса. Преди шошетата бяха стъклени, сега яко пластмаса Защо риболовът в световните океани е в мащаби по големи от всякога? Вече всяка кръчма едва ли не ти предлага морски дарове. Е да, но когато се замърсяват поголовно океаните и се ловят морските обитатели без никакъв контрол се постига жестоко окисляване на тези океани. Никой не прави нищо. Горите защо се секът така поголовно и то не само в Бг? . Та така наречените органи да не се правят на загрижени защото не само, че не правят нищо, а дори са допринесли за целия този хаос, който се случва последните десетилетия.

"На първо място в класацията са САЩ." Естествено. Всичкото зло на света идва от САЩ. Те са просто банда алчни престъпници.

Всичката тъпотия идва от русия..ама ползваш технологии...не ползвай телофон пералня климатик телевизор...те взимай лекарсва ходи пеш...дебил недоклатен..

_stankow

Ами вие на ползавайте ток, вода, парно и интернет. Токът идва от построената от лошите руснаци АЕЦ Козлодуй (и 14 ТЕЦ-а), водата идва от построения с руски проект и руски кредити и руски машини язовир, парното идва от руски газ. А да, и интернет не ползвайте - медта идва от рудниците Асарел, Елаците и Челопеч - построени с руски машини и кредити, работещи с руски багери и самосвали. Не ползвайте и сте тип-топ - идейно чист ! :D :D

Сега да сметнем колко гори имат посочените държави, съответно колко % от кислорода дават тези гори, да извадим от едното другото и пак да направим класация, а?

Тъпотии!!!

Реалните замърсители са хората с пръцковите газове. Пърдим повече от всякога. Виновни са и производителите на вредни храни.

а растенията се хранят точно с това нещо! и акот кислород!

Един въпрос как знаете колко е бил СО2 през 1850 като едва ли тогава е имало замервания....а колко СО2 се поглъща от океаните и горите и земеделието...айде сега ако се отдели определено СО2 при обработка на земята колко СО2 се е погълнало например от царевицата или пшеницата...или това не го смятате

Явно не си чувал за неща като "Обща и аналитична химия" .После университетите били виновни!

Страната на невежеството, в която се поддържа постоянно състояние на страх сред простолюдието с глупости, от които нищо не разбират.

А бе просто става дума за едни пари. Само за информация. Съдържание на СО2 в атмосферата СЕГА --- 0.042% (420ррм) Преди 20г (2000г) -----0.038% (380ррм) Или просто 420-380 = 40ррм или средно с по 2 ррм на година. Та питам - С каква точност (уредите са калибрирани и метрологично сертифицирани) се мери тази концентрация? И най-важното е къде се мери и какк се осреднява за цялата земя. Просто става дума за едни ГОЛЕМИ пари. ПП( ррм part per million, милионна част равна на 10 на -4 %)

става въпрос за мнооооого пари

След ковид "пандемията" това е следваща мантра, която ще ни набиват! Глобално затопляне, парникови газове и прочее. То че хората мърсят е видно, но никой не споменава факта, че Планетата Земя е на милиарди години и че динозаврите са живели повече на нея, отколко бозайниоците, вклч. човешкия вид. Земята, макар и бавно си има механизми за пречистване-както се казва " няма нищо празно в природата". Планената ни винаги ще намери начин да се отърси от въшките си-хората. Било вулкани, земетресения, потопи, тайфуни. Трябва да свикнем, че нищо не е вечно и както сега избухват вулкани на Канарските острови, утре може някой континент да е разцепен от мощно земетресение. Обаче фб и инстаграм са по-важни :))))

Това всичкото Витанката ли го е смятал ?

Съдържанието на СО2 в атмосферата, както вече е очевадно, има далеч по-малко влияние върху климата, от приписваното му. Няма и едно сбъднато "предсказание" на затоплистите, всичко е за пари. По-страшни истории, повече пари. Най-голямата измама на 21-ви век.

,, Данък въздух" .

Само не забравайте, че в Китай, Малайзия и Индонезия поне 90% от производството е на чужди държави. Немците много де бият в гърдите колко им е еко и био икономиката, но са си изнесли ЦЯЛАТА тежка промишленост в Китай.

и защо ние плащаме за другите и те не си плащатсъс задна дата?

Защото е демокрация и началниците така са казали .

Тези които имат най-много активни вулкани! Какво печеля за правилен отговор? :)

Плюсче:)