"Космическите туристи" са отделили 100 пъти повече емисии от обикновен самолет

Определянето на цялостния ефект от изстрелването на ракети върху атмосферата ще изисква подробно моделиране

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що Мъск не се изстреля с електрическа ракета а??!! Аман от електричари и котлони!

Е нищо нали си начесаха красотата. Летели били в космоса ама нанай! Голямо писъне голяма реклама пълни глупости!

А аз мога ли да си паля печката? Гори само бук и дъб?

Най-големият проблем за парниковите емисии са животните, които се отглеждат за ядене. След това са производствата и авномобилите. Самолетите са едноцифрено число процент от проблема. Ракетите - още по-малко. Дори да спрем всички самолети завинаги, имаме над 90% от проблема все още наличен. Ако авторът на статията е толкова загрижен, вероятно е добре да каже колко месо яде седмично, колко често се вози на автомобил с двигател с вътрешно горене и климатикът колко часа на ден работи... и тогава да поговорим за ракети?

вижотните за храна са едноцфрен процент. Най-много са емисси са от транспорта и селско стопанство (самолети, кораби, автомобили, торове, комбайни) - близо 45%, следвани от електроцентрали - над 30%. Вкарай електрически коли и този процент ще нарастне над 60%. Истината е една - за да се намалят емисиите трябва да се намали потреблението на глава от населението но най-вече трябва да се намали самото население - тази планета може да издържа устойчиво между 1.5 до 2 милярда човека с нивото ни на потребление от 1989, не повече.

Явно се захващате за дреболии. За година (преди короната) има 300 000 пъти повече полета на самолети, отколкото изстрелвания на ракети Ето за замърсяването: самолети за година - 918 000 000 тона CO2 ракети за година - 23 тона CO2 Тази статия Джеф Бесос ли я плати ?

Затова навремето другарите направиха заводи с нулеви емисии... Освен, че са 100 пъти по-вредни за околната среда, са и 100 пъти по-болестотворни за българския чугунитет, което е страхотна новина!

Ами да, ама парите са си пари. Пък ние няма да караме коли щото мръсноу.

Демек, една ракета е равна на 100 самолета. Имайки предвид, че ежедневно в небето летят едновременно над 11000 самолета (и това само гражданската авиация) смятай, колко по чисти са тия пускове...

Кой го е грижа за емисиите? Звездите които постоянно ни напомнят как трябва да сме по зелени продължават да се радват на частните си самолети. А на Китай много им дреме за пластмасата и въглищните тецове, въпреки че са част от Парижкото споразумение за намаляване на емисиите. Тексас пък е най-зеленият щат в САщ и въпреки това постоянно остават без ток я заради студеното време или горещините. А дори не са направили инфраструктурата за ел. коли защото са на мнение че мрежата съвсем няма да издържи. А ЕП смята че до 2030 ще можем всички изцяло да сме на зелена енергия. Е стига Германия да получава газ от Русия.

Е голям успех за човечеството, ние ще изхвърляме боклука разделно, ще санкционират България за всякви еко-простотии, ама за истинските замърсители няколко свръх богати парцала може. Ай сиктир бе много демократично двоен стандарт...

Другаря Тръмп , ти го каза ,, Всички замърсяват само сащ - не" .

Отоплявайте се на ток, т.е. 3-4 пъти по-скъпо и неевективно, карайте електрички 2-3 пъти по-скъпи от ДВГ, като само производството им се равнява на дизелак движещ се 20 години. Отделно замърсяването от изхвърлянето на батериите. Пплащайте 5 пъти по-скъп ток от ВЕИ. Живейте като хипита. За да може накрая богаташчетата да си бълват отрови и замърсявания на спокойствие.

Еееее - но ,, който трябва " - забогатява .

Е да но за педерасите от ЕС и сатанистите с евроатлантически ценности и англосаксонския елит - това е ЕКО, това е съпричастно с бедните, това е мислене за другите за тия които имат всякакви здравословни проблеми в следствие на мръсния въздух, това е добро за прехода към безвъглеродно общество, това е ОК защото помага за борбата с ковид и отнемането на свободите на хората да се вдижат свободно.. реално това е само за елита и е добро, ако е за раята е зло... но тов е по англосаксонски и еврогейски!

Какво каза за Грета? Тъпа била? Смотана? Нищо не разбирала? Я пак?

Не може на 1 въпрос да отговори директно. Казва, каквото й кажат. Тя собствено мнение няма. Защото вместо да наблегне на реалните замърсители, се опитват чрез нея да натиснат обикновения човек.

_stankow

Госпожица Тунберг сама заявили пред медиите, че страда от: 1. Asperger syndrome (нещо като аутизъм, но по-слабо) 2. Аttention deficit hyperactivity disorder (ADHD) дефицит на внимание 3. Obsessive–compulsive disorder (OCD), обсесивен синдром, повтаря едно и също нещо маниакално и 4. Selective mutism, не може да говори с хора в някои ситуации. Може и да преувеличава, едновременно 4 синдрома !? Но и без това е ясно, че е малко по-така. Прекрасен символ и пример за подражание на дегенератите !

Сега в Канада няма да 46, а 56 целзиеви градуса :).

а вчера беше с плакат - Долу Гретка.

Значи е време да станат - бананова република .

На тези изобщо не им пука ни за емисии, ни за дявол. Безос за 1 година изкара 100 милиалда от "леваците", възползвайки се от ковидидиотията. Та, щом ги има, ще ги харчи както му е кеф. Баламите ДГД.

Сега да сметнем на обратно. Ежедневно през 2019та година (за която има статистика) в небето летят по 176,000 самолета. Тези самолети летят в атмосферата ни средно 3-4 часа. Тези 176,000 самолета съставят едва 5% от СО2 които се отделя на ден. Та за какви 100 самолета говорим въобще дето летели по 10 мин????

В България забраняват да се изгарят въглища , забраняват АЕЦ , Забраняват ГАЗ от Русия - а американците си унищожават Озоновия Слой , замърсяват въздуха за 10 минути полет - да ги ебем у газо .

Ами, мисирки сте. Ракетата на Безос гори водород Ракетата на Мъск гори метан Прости дираджии

_stankow

Ами при горенето на метана какво се отделя ? Пак C02 :)

не бива да се допуска, да има други Безосчета на планетата Земя, тъй като техният болен мозък, налага своите си прищевки на останалото човечество...

ама са платили 1000 пъти повече от обикновен самолет, а извесно е че за пари и дупе дават; при такива печалби кой ти гледа со2 емисиите...