Ледът и в Арктика, и в Антарктика - по-малко от обичайното

Данните са от Copernicus и показват съществено намаление на морския лед и в двете полярни зони на планетата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как точно тези компютърно генерирани снимки доказват тезта, че леда намалява?!? Или трябва да вярваме сляпо на всичко, което някакъв "институт" каже и нарисува с компютъра? :-)

Това, което виждаш, не е вярно (подпис - жена ти)

Всички лъжат ва чуйек! Всички виждаме, че земята е плоска, те ми говорят за някакви топки, сфери, сателити и джипиеси! Всичко е лъжа на световното еврейство и ние тоа с тебе добре го знаем, не ни требе джокер....

"Ново изследване на НАСА показва, че увеличаването на ледниковата покривка в Антарктида е по-голямо от загубите на лед на континента, съобщи БТА, позовавайки се на ЮПИ. Получените резултати са в противоречие с данните на Междуправителствената експертна група за промените в климата, които през 2013 г. лансираха идеята, че увеличаването на ледниковата покривка не съответства на загубите на лед. Новото изследване не изключва напълно резултатите от предишни проучвания, които показаха значително отстъпление на ледниците, ледниковата покривка и морския лед. То обаче предоставя данни, които по-рано не са били взети предвид. Резултатите от новото изследване разкриват годишно увеличаване на леда в региона със 112 милиарда тона между 1992 г. и 2001 г. Годишно увеличаване с 82 милиарда тона е наблюдавано между 2003 г. и 2008 г."

Вече излизат като въшка на голо теме ;) Според теб, колко лед ще стопят 100 горещи извора на територия колкото Антарктида? Джокерче - на единица площ я Исландия са най-много. Но ледът там си го има по баирите:)

Важното е, че в Европа ще инсталираме нови ядрени ракети срещу Русия и ще дадем милярди за нови оръжия. Ще се научим да дишаме радиация и живеем във водата.

В статията е натвърдено ясно: Става дума за МОРСКИЯ лед. Мор-ски-я. Поентвам: мор-ски-я. Не антарктическия континентален такъв, който може да нараства временно, защото...правилно. Защото въздух със средна температура от минус 45 побира милиарди тонове повече вода (и вали повече) от такъв със средна температура минус 50. Знам, че е безсмислено да се спори с букоглавци, т е репликата не е само към теб...

Постнал съм това което съм постнал за да могат четящите да добият по-пълна представа за ставащото... е, и леко намеквам че някои "учени" понякога не вземат предвид цялата налична информация когато оповестяват твърденията си, като например новооткритите през последните години над 100 действащи вулкана под морския лед в Антарктика... което определено не може да се припише на човека;)

Живеем в такива времена. Някога е имало ледников период по цялото земно кълбо ;поради някакви обстоятелства; ще дойдат времена когато няма да има лед и на полюсите ;пак заради някакви причини; Такъв е света и всичко се променя но Бавнооо

Времената се менят, хората също, ледът също се мени...

Кво значение нали е плоска земята , като се поразтопат ледовете и ще прелее и всичко ще се оправи.

Само не разбрах как намаляването на леда доказва антропогенноста на затоплянето...

Въобще не е вярно твърдението , че ледът в Арктика и Антарктиа е по- малко. От снимките се вижда, че е нараснал. От други анимации беше показван много по- малко лед. Докатоо се спекулира от една страна, от друга се лъже, че няма глобално затопляне- такова има и тази ще е една т най- горещите години на Земята за последните 100 000 години. Въпросът е, че хората трябва усилено да засаждат щироколистни гори според своя климатичен пояс и да не губят време.