"Ледникът на Страшния съд" е на път да се откърти от Антарктика

Учени предупреждават, че леденият шелф, който го крепи, се е покрил с пукнатини

Обратно в новината

Коментари - "Ледникът на Страшния съд" е на път да се откърти от Антарктика | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да го закотвят да не мърда, какво плашат хората

... може да повиши морското равнище с до 25 %. Това процентите за нищо ги нямат журналистите.

Кой тъпак написа: може да повиши морското равнище с до 25 %.

25% от 0=0.

Как не им омръзна да се занимават с глупости!

Май някой напълно лишен от обща култура журналист е писал тази статия за... 25% повишава е на нивото на океана. Та ако нивото на океана го мерим като надморска височина, тъй като ти е нула, 25% няма да го помръднат нито милиметър. Ако пък иска да каже средна дълбочина, то тя е 600 метра и 25% са 150 метра. Е дори всичкия лед на полюсите да се разтопи, не стига за толкова. Средната височина на ледниците е само 65 метра и те заемат под 15% от площта на земята, за разлика от океана. Изобщо, журналистиката стана безотговорна професия.

Абе за корабите в района има значение. Но за България??? Чиста гретоидна затоплилогия. А иначе всеки ледник, който достигне океана рано или късно се счупва и отцепва. И за съжаление данъците на затоплилогията са си в реални пари.

Да викат нашите "спасители" на Вера су. Специалисти без грешка. Ще го оправят като платят на Брюксел ремонта на ледника.

Като Вера Су.

Ей долни лъжци...знаете ли колко вода е повишение с 25% За да се повиши нивото на океаните с 1мм са необходими 316 гигатона лед...или 394 кубични километра лед...куб с размери 394 на 394 на 394 км... So, 361.8 Gt of ice will raise global sea levels by 1 mm. 361.8 Gt of ice is equivalent to 394.67 km3 ice. Да Ви ев...а у долнопробните имбецили... Дрънкате си ей така защото ако Антаркида губи лед в съшото време се и трупа лед....т.е. не знаете в даден момент колко лед има...само си ръчкате едни формулки ... Нали озоновата дупка щеше да ни унищожи ама си мълчите защото се затвори...и дори не знаете защо....имбе..цили