Медии: Забраните на бензиновите и дизелови автомобили до 2030 година са "електрически мечти"

Форсирането на целите можело да доведе до нежизнеспособен пазар и милиони гневни шофьори

Обратно в новината

Коментари - Медии: Забраните на бензиновите и дизелови автомобили до 2030 година са "електрически мечти" | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доста тенденциозна статия. За да има резултат, трябва да има желание. За да има желание, трябва мотивация. Когато правителството напраи така, че да искат хората да си купят електричка, когато има достатъчно зарядни станции, когато ДВГ стане по-скъпа технология, тогава хората ще си купят електрички. Т.е. това НЕ зависи от разни срокове, подписани на хартия, а какво могат да си позволят хората. В БГ хората живеят масово в блокове, което ще направи притежаването на електричка много трудно. Но ние сме поне 6-7 години след останалите държави, та за нас този срок се отмества със 6-7 години, когато вече другите ще са положили основите. Ние само следваме света.

Ние ще ги закрием до 2025 ! Всички на каруците !

За русофилските невежи - в САЩ работят и се поддържат около три пъти повече ядрени мощности от Русия. Със здраве!

Това разбира се е ЛЪЖА ! Освен това сте прпоуснал да кажете, че тези мощности, както и английските са на допотопоно технологично ниво. В тази индустрия технологиите не се правят от ИТ играчки, а от физици и физика като наука. Отново сте пропуснал да отбележите, че на територията на САЩ има ДЕФЕКТИРАЛ И НЕЗАГАСЕН ЯДРЕН РЕАКТОР ! Американците не могат и не значт как да направят това ! Отново сте прпоуснали да кажете, че голяма част от урана в тяхните централи е РУСКИ !

прав си ,урана е руски както и петрола , защото е по евтино да платиш на АБОРИГЕНИТЕ от рассия да копаят с ТВОИ ТЕХНОЛОГИИ И МАШИНИ - те за друго не стават , отколкото на свои фирми . твоята рассия е тотално изостанала страна и технологично и социално и няма никаква перспектива това да се промени с путкин , в епохата путкин лъжата,измамата и фалша бяха в култ , КОЛКО СМЕ ГОЛЕМИ И КОЛКО СМЕ ВЕЛИКИ и като отиде - (дори в турция на почивка) руснака си задава въпроси какво точно се случва ?

Въсщност е прав. Американците имат 3 пъти повече ядрени мощности.

Санитарите !!! Бързо…

Знаех си , че русофил е тежка болест. Ми то си има статистика. За тях и това не е вярно.

Не убивайте мечтите на някой Евролидери. А истината, е че петрола ще свърши и дали след 10 или 100 години не е от такова значение. А най-глупавото е да се използва за гориво на автомобили. Електромобилите са някаква алтернатива, дали ще стане до 2030 за ЕС е друг въпрос.

Нулеви емисии на всичко, и да се приключва с тая галактика веднъж завинаги... Вече хапчетата не ми помагат;) ха ха ха.

Фактите и само фактите: 1. Великобритания НЯМА кадри, които да развиват и дори да поддържат ядрената енергетика на държавата. 2. Държавите, които активно развиват ядрените технологии са Русия, Корея и Китай. Всички останали поддържат технологично ниво от преди 30 години. 3. ВЕИ не могат и в следващите 20 години няма да могат да осигурят устойчиво производство на електроенергията, необходима ДНЕС за индустрията и бита. 4. ВЕИ в следващите 40 години няма да могат да осигурят нужната електроенергия, ако се премине към нулеви емисии от бита, и индустрията. 5. ВЕИ в следващите 50 години няма да могат да осигурят нужната ел. енергия, ако изцяло се премине към електротранспорт. 6. Ако се следва планът за минимум 50% ел. превозни средства след 20 години, няма да има достатъчно литий, мед, кобалт и никел само за производство на акумулатори и ел. двигатели. Та, те така.

Абсолютно вярно !

хаахахах, Русия развива технология.... те не могат врата на кола да направят, ама само те развивали.. . омочко, Великобритания, САЩ, Германия имат учени от СВЕТОВНО НИВО, пРосия няма човек да направи елементарна технология, камо ли ядрена... нещастник

Голем знайор си, Да кажеш нещо за редкометалните хидридни сплави, които могат да абсорбират повече водирод, отколкото ома в течната му фаза ..... ???! След това можеш да се 'произнесеш за ВЕЦ !

Не мога разбера, какво от това, че ЕС ще използва електрически автомобили, а целият останал свят ще кара бензин и дизел...

Абе туй са гадни лъжи и долни инсинуации бре.... Как тей в Ингилизстан ще има риск от замръзване на хора? Измръзване на хора може да има само Русия. В еврогея таквиз няща ни мой да стават.

В Обединеното кралство всяка година замръзват (умират от студ) над 20 хил. семейства ! Англия е единствената държава в Света, която води статитстика за това - очевидно има проблем !

20 000 не са . По последни данни на интертас са 200 000 .

Баси. Телефона ми едва издържа ден след зареждане, а за електрокарите къде ще заместват автомобилите незнам.

Или оже гендърски мокри сънища...

Англия да моли Саудитска Арабия за пари, а Русия да е световен лидер в ядрената енергетика