Най-големите замърсители произвеждат 1000 пъти повече CO2 от тези с най-ниските емисии

През 2021 г. средностатистическият северноамериканец е изхвърлил 11 пъти повече CO2, отколкото средностатистическият африканец

Обратно в новината

Коментари - Най-големите замърсители произвеждат 1000 пъти повече CO2 от тези с най-ниските емисии | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да бе, защо не ни сравнят с чукчите? те май почти нищо не изхвърлят!

То е ясно, че така ги учат в училище, но защо е въглероден диоксид, а не е въглероден двуокис или карбонов диоксид… ами е манджа с грозде?

Защото така решиха да го наричат учените. Дали е диоксид или двуокис няма значение, защото както и да го накат, това НЕ Е замърсителна въздуха. :-)

Б-я изхвърля 1,5% въгл. емисии в ЕС, а примерно Полша 12,5% и ни таксуват ката еднакви. ЕС да си гледа правилно работата и да натиска такива замърсители като Полша, а не да юрка нас. Сравняват С. Америка с Африка, просто смехотворно, но е факт. Не Африка, С. Америка трябва да бият през ръцете.

Кой да бие Америка? ЕС? Ти да не спиш на течение?

Катализатори на ГЗ

Освен това няма никакво значение дали изхвърляш храна на воля, дали си купуваш нови дрехи вместо да ги переш и дали имаш супер якия лайфстайл. Всичко това не цапа по никакъв начин ако номера на колата ти започва с ЕА.

Знаех си североамериканцита са мръсни прасета

Американски учени бият тревога. Намаляването на СО2 е опасно за флората. С увеличаването на СО2 през последните 10 години флората по света се е увеличила с 15% . Ако се намали СО2 ще се увеличат пустинните райони. СО2 е полезен и за хората, ние го пием с газираните напитки. Трябва да се спре това ограбване на народите с въглеродни емисии , това са трилиони долари отиващи в джобовете на организации със съмнителни намерения.

Предвид текущия конфликт в Украйна, кой плаща замърсяването там? Квотите как са разпределени?

Военната индустрия на Европа и САЩ не замърсяват, защото защитават климата.

не се казва "защитват климата", а се казва "са устойчиви производства". :-)

от кога въглеродния диоксид е замърсител?!?

Не е, ама си плащаме за него. Докато има овце ще ни стрижат. Това са най лесните пари. Подобно на ковида всявай страх и паника, не го виждаш, но взимаш едни милярди.