Незапомнени наводнения в Сибир, стотици загинали и изчезнали

Блогъри и участници в социалните мрежи твърдят, че властите крият размера на бедствието

Обратно в новината

Коментари - Незапомнени наводнения в Сибир, стотици загинали и изчезнали | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бе не виждам сганта да подскача щастливо , както подскача като стане нещо такова в САЩ. А и като гледам си трайкат по въпроса за къщичките, но американските били дървени и за нищо не ставали... Просто подчертавам каква гнусна сган са путлерастите.

Trump каза че няма климатични промени. Аматьори!

Трагедията е голяма. Няма значение колко човека са загинали...дори и един загинал това е лошо. Природата не прощщава своеволията и безумията на уж..."умния" Човек. Нека погледнем назад в историята - Вечния град, Рим е построен на хълмове, един от най-старите градове в Европа, Пловдив...също. Едва в мнго по-късни години тези градове са се разрастнали около хълмовете и по поречието на реките. Какво излиза...колкото и да напредваме в науката, хората преди нас може и да са нямали компютри и автомобили, но за елементарните неща от живота са били доста по-умни от нас и предвиждали, че климата се променя постояно и с природата няма как да се бориш, колкото и "силен" да си технологически. Резултатът от човешкото безумие е видим от случилото се в Сибир...градове построени в долините!!!

газ, нефт, кюмюр Сондирайте и вадете още ! Изкопаемите горива ще доведат до редукция на популацията от хора(слабо интелигентни за съжаление). Природата милиони години е вкарвала въглерод под земята, а ние (слабо интелигентни за съжаление) за стотина години го изкопахме и качихме в атмосферата. Титаните на мисълта в БГ управлението не могат да разберат, че отоплението на дърва е соларизация и че дървата са ПРИНЦИПНО РАЗЛИЧНИ от въглищата. Има специално създадени (ГМО) растителни(дървесни) видове, които бързо усвояват въглероден двуокис от атмосферата и бързо натрупват целулозна маса и са чудесен източник на енергия.

Ти чакай да видиш американците като масовизират фракинга какво ще стане.

нема страшно Императора ще ги спасява с батискафа

Защо не? И америкосите, дето им се наводни не какво да е, ами Белия дом (това не е ли политически некоректно название, според самите тях?), и тях може да спаси! Че то Кулите, Пентагона, Белия дом... не е лесно да си кравар с амбиции!

Някога имаше една театрална постановка -=История в Иркутск= Но сегашната история е реална и, за съжаление, свързана с трагедии и човешки жертви.

Съчувствам на близките им, бог да ги прости загиналите. Извън темата - вижте им смешните къщички - все едно от руска приказка за баба ЯГА. и ТЕЗ СЕДНАЛИ НА СВЕТА ДА КАЗВАТ КАК ДА ЖИВЕЕ...

Много са им добре къщичките, натурални и изолирани. През зимата да влезеш в такава къща по потник и къси гащи ще останеш, като не си бил по добре не коментирай. А и това все пак е малко селце и хората там така живеят. Но какво ли ти обяснявам като за теб света е каквото видиш по телевизията и интернет

Тъпии , я се разходи из българските села, и виж какви кочини има. Некъв кюмюрджия и кюмбеджия тръгнал да ми се прави на европеец.!. мбууухахаха

Властите в Москва никога не крият, те винаги казват истината и само истината

Голям майтап. Сега ватенките въобще няма да схванат че това е сарказъм и ще тръгнат да те лайкват.

Сарказъм?а какво скрили власти? Дебила като тебе въобще никой не бръсне за слива

властите в Лондон казват истини, които никога не са откривали....За доказване да не говорим...!

Ох, прочетох края и разбрах - целта на оригиналната статия е да се изкярят още пари за борба с глобалното затопляне.

Какви "незапомнени" наводнения, какви пет пари? Подобни наводнения там стават всяка година и поне по 40-50 човека загиват и домовете им са унищожени. След което властта има два по 1,000,000 рубли обезщетение, което е малко повече от 20,000 лв на загинал. Стига им за ковчег и за малка барачка за оцелелите.

Медиите на Путин са до такава степен гнусни, че отделиха 30 сек. на катастрофата с подводницата и после още 30 за погребението. ''Днес бяха погребани моряците, които загинаха при опит да спасят подвеоден апарат''?!?!....Така ги оформиха нещата....Представете си, какъв е реалния мащаб на бедствието...Страшно долни лъжци..Помияри, какво да ги правиш ? Иначе, ще ги уволнят

А теб ще те уволнят ли, ако не следиш внимателно руските медии и после да пишеш кой какво направил там?

прав си, трябваше съвсем подробно да опишат кой , как се е удавил, кой , как е изгорял, как се е гърчил и агонизирал...Ако можеше така и със клипчета да го илюстрират..?! А за погребението трябваше да покажат обгорените им трупове,да дадат как точно хвърлят пръстта в гробовете им, да опишат на кой, каква вдовица остава , какви деца сираци, и ред такива неща... Аз, например чаках с нетърпение подробно да ми опишат аварията в батискафа, кефят ме такива сцени, а да гледам погребения направо умирам...!

Ти какво очакваш? Всяка нормална държава като сгафи не бие тъпана на площада.

Параграф 22 : Добивът на въглеродни горива от Сибир води до заселването на района , но повишаваа нивото на въглеродни емисии , и оттам се получават подобни катастрофи . Ако се спре или поне намали добива на тези горива - Сибир пък ще се обезлюди !

има ли още герой да ги награди Путин посмъртно..ха.ха руското блато е най доброто блато на света..ха.ха

За всичко са виновни капиталистите, евреите и международното положение! (Цитат от документи на КПСС)!!!

Руснаците да крият мащабите на катастрофа?! Абсурд!!!

Особено като я излъчват пряко по медиите със снимки от самолет, да.

вовата и тръмп нали казаха че няма затопляне поради човешка дейност ... :))) . на едните чак във вашингтон наводнения на другите половината сибир под вода :))) ... честито ...

Педерасче, при дъжда във Вашинктон колите се движеха по улиците , а в руската кочина къщите отплуваха.

които показват, че увеличението на обработваемите площи е в пряка зависимост с увеличаване на средните температури е района ! Обяснява се със по-ниската отражателна способност на разораната земя-чернозем,който "поема " повече топлина , в сравнение със тази , на която има растителност ! Така че имаме избор, от глад ли ще мрем или от прегряване!

Всъщност е точно обратното - горите абсорбират повече топлина от голата местност. Ама нали трябва да се каже нещо, без значение че нямаш представа за какво става въпрос.

В коя гора е по-горещо, отколкото в голото поле! И тук става дума за отражателната способност !

за "гола местност" а за разоран ЧЕРЕН чернозем, ако изобщо си излизал на полето...

Долна пропаганда 2 елена ми изчезнаха чак пък стотици е може стоножки гъсеници и някой и друг вълк . Наводнения чак пък незапомнени до глезена водата .

Сечете и бетонирайте още. Още боклук, още пари. Климатични промения няма. Тя природата ще си разчисти всичко сама.

Ееех,защо няма един път наводнение от водка и вътре да плава сельодка,а?

На всички ни се иска, Серьожка. На всички ни се иска.

Какво крият като новината е в руските сайтове е от 4 и 5 т. м. И бедствието е показвано от самолет.. Май нашичките "обективни" УЖ медии се крият от някой новини...

Почти никой не отрича климатичните изменеия ! В края на краищата от последния ледников период до сега все си е имало изменения... Споровете са за ПРИЧИНИТЕ за измененията и за мерките, които могат да се предприемат .... Докато стоим вторачени във "въглеродния диоксид", който си е старият въглероден двуокис издишван и от хората ,и полезен за растенията и смятаме , че с тъпите търговски "квоти" ще решим проблема, може съвсем да "изтървем коня в ряката"... Няма нити едно сериозно изследване за влиянието на космическите и планетните фактори... Все едно да търсиш причината, защо ти се е загряла кухнята в кафеварката си, без да обръщаш внимяние, че си посред горещо лято...! Пък и все пропускаме факта, че замерване в световен мащаб на температурите се прави едва от 1919 година, време нищожно малко за сравнения... Пропускаме и факта, че "много големи горещини" се описват и в хрониките от средните векове, че и в Библията... Време е да престанем да търгуваме с "климатичните промени" и да се заемем сериозно с тях, като най-малкото първо определим кое и как ги предизвиква?

Движението на Земята. Около оста си и около Слънцето. Статията е писана от някой климатично-мек. Мотото им е "Дайте, да дадем!"

Пич Русия и Путин точно те казват, че климатични промени няма и нямало да има! Тръмп казва, че климатични промени няма и нямало да има! Китайците и те засега са на мнение, че май климатични промени няма! Та как така почти всички не отричали климатичните промени!? Те всички ги отричат! Май май нещо се бъркаш! Колкото до това, че няма нито едно свястно проучване за климатичните промени! Еми там се бъркаш още повече! Проучвния има и са направени от познай кой! Еми от петролни компании! И то още 60-те години! И там ясно е казано, че изгарането на всичките тия въглеводороди ще доведе до климатични промени! После такива изследвания са правени от много агенции и университети! Даже и ООН поръчва такова изследване през 90-те години! Можеш да го намериш мисля! Та явно и там се бъркаш! Сега Въглеродния диоксид! Та той доказано е парников газ! И доказано води до затопляне! Даже е доказано и при какви концентрации какво ще е затоплянето! Но сега аз ти го описах доста сложно мисля! Ще го кажа по просто! Има няколко начина да се промени температура на планетата те са 3! Първо нещо променя излъчването достигнало до нас от слънцето! Второ изменя се орбитата на земята! И трето, което ние постигаме баш сега е изменение в състава на атмосверата! Други начини за промяна на температурата на планетата няма тия са ! Та така!

Значи, петролните компании , казваш, почнали проучванията ?! Ама не си отговаряш защо точно те?! Колкото до Путин, Тръмп и китайците, чети повече ! Те не отричат климатичните промени , а отричат паниката и търгашеството с тях ! Зарежи какво ти превеждат нашите медии!

Да продължим с начините за изменение на температурата на една планета ... 4. начин - ядрото на планетата става неустойчиво, избиват вулкани и планетата се изпича... 5.начин - тектоничните плочи предизвикват няколко сериозни изменения, земетресения, изригване на вулкани , задръстване на атмосферата и планетата замръзва... 6.начин-космическо лъчение "издухва" част от атмосферата , тя загубва способността си на "екран" и планетата завира .... Мога да продължа и с още възможни причини от глобален мащаб, но това стига за твоите САМО три начина...

По точно и вярно изказване , скоро не съм чел. Браво

Като чета коментарите, се натъжавам. Как може да има толкова много идиоти сред нас. Вместо при такава ситуация да се прояви човещина, съпричастност, на тях Путин и ракети им се въртят из главите. За пореден път се убеждавам, че всичките мъки, на които сме подложени, си ги заслужаваме. Ние сме повреден народ, за съжаление. Затова и ще изчезнем от лицето на земята. Наистина тъжно....

Тъжен, колко си прав....... Не заслужаваме тази прекрасна Земя. Станахме лоши, проклети и мнооого прости.

Джурналя. В заглавието " милиони загинали" в статията " вероятно едно куче се е загубило"

Нали Путин беше казал, че глобалното затопляне е добро нещо за Русия?

Като почнат пак да горят живи по колите си в Калифорния като миналата година, питай го пак.

Ееех,защо няма един път и наводнение от водка и вътре да плава сельодка.

Сега Путин и крадливата му кохорта ще се оправдават и с наводненията.

Не са почистени коритата на реките, нали тавариши ? Оставка на ББ ! Веднага! Съсипа и чуждите държави

,хаха, пак ли климатичните промени са еиновни. Ейй, убихте се от пропаганда!!!

Дигите там ги е строил бащата на губернатора. Дали не е сега на Хаваите?

Да не си мислиш, че на Хаваите е по-безопасно от Иркутск? Там наскоро един вулкан щеше да изпепели няколко населени места, барабар с населението на "райския" остров! Нито Хаити, нито Доминикана, нито Таити, нито Сейшелите са по-безопасни от голямата суша! Там по всяко време може да те връхлети някой тропически тайфун (с нежно име) и да ти разпердушини животеца!

"СТотици загинали и изчезнали" 23 загинали и 8 изчезнали.... Редактора, направо я разби тази математика!

Руските учени наскоро бяха предвидили, че глобалното затопляне ще им е от полза. Така ще да е, като гледам какво става и какво тепърва има да става.

Прочетох, че са загинали 23 човека и още около 40 са в неизвестност. За какви стотици става въпрос в заглавието, вие четете ли какво публикувате?

Не е необходимо журналята да четат. Важното е, че 95% от овцете четат само заглавията. И след това на чалга обЕсняват напористо как е станало това или онова. Е на еничарите (пишещите "новини") това им е задачата, поставена от центъра на империята.

At least 18 people have died and 4,000 homes submerged after devastating floods swept the Irkutsk region in Siberia . Даже са намалили, трябваше да бъдат "хиляди", пройчо.

Нема да го бъде евразийския кенеф още дълго!

Дъждовна буря наруши автомобилния транспорт и наводни сутерени на сгради във Вашингтон, включително този на Белия дом, предаде Асошиейтед прес.

Статията за нормални потребители ли е писана или за метеоролози и синьоптички?

А същевременно руските тролове в интернет разправят че глобалон затопляне няма, за да си продава путин изкопаемите горива.

А американските тролове изобщо не се вълнуват от това, че Тръмпи са му през оная работа всички световни споразумения и протоколи за вредните емисии. Заедно с Китай САЩ са на първо място като замърсител на планетата, ама на вас все в Русия са ви слепите очички.

Тръмп го разправя това, но иначе си прав, той по принцип си е руски трол. И е в интернет.

Като почнат и да наизлизат бактерии и вируси седящи под леда от десетки хиляди години и към които нямаме грам имунитет ще стане забавно.

Бацилите едва ли биха оцелели толкова дълго време, но виж разни токсични химични елементи или съединения може да се освободят от ледовете.

някой може и да имат имунитет, нищо чудно това да са даунчетата и хемофилиците