Нова Зеландия предлага данък върху "замърсяващите газове" на кравите и овцете

Опозицията твърди, че планът ще увеличи емисиите в световен мащаб, едновременно лишавайки страната от животновъдство

Обратно в новината

Коментари - Нова Зеландия предлага данък върху "замърсяващите газове" на кравите и овцете | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а тези данъци ще намалят ли отделяния метан!!?? Не нали само ще дерете пари

Данък и върху вулканите, че и те много смрадят..

Ние пък ще забраним боба че яко пърдим от него...

Точно както казваше Остап Бендер, безсмъртният герой на Илф и Петров: автомобилът не е разкош, а превозно средство. Като всяко нещо в живота, и това си има своите плюсове и минуси. Но все пак в заключение искам да ви оставя да помислите върху един цитат от есе на големия английски писател Джеймс Балард, писано още през 1971. В него той казва: "Колата, каквато я познаваме, си отива... И аз съжалявам за нея, защото, като истински старомодна машина, тя крепи една истински старомодна идея: свободата. Що се отнася до неща като замърсяване, шум и човешки живот, цената на тази свобода може да е висока. Но автомобилът, благодарение на самия хаос и объркване, които причинява, може би удържа безмилостното разпространение на контролираното, електронно общество".

Тия както са тръгнали, утре ще почнат да ни избиват за да спасят климата. До кога ще ги търпим тия откачалки?

А някои реват че човечеството е унищожило хиляди животински видове... които съвсем сигурно са "замърсявали" природата по същия начин по който и така критикуваното животновъдство;)

Масовото производство на месо влияе по-лошо на околната реда, отколкото всички транспортни средства, взети заедно. Това не е спорен, а еднозначно установен факт. Освен това месото е много вредни за здравето на хората. Месо трябва да се яде не повече от 1-2 пъти на седмица, за да се избенат вредите за здравето. Хората са се извратили на тема месо от век насам. Т.е. Нова Зеландия е много прогресивна държава, която се грижи за здравето на хората си и за околната среда едновременно. И двете причини си заслужават.

Ътеншън! Малоумен веган-радикал детектед!

никой нищо не е установил...защото за същото животновъдство се отглеждат посеви които поглъщат въглероден двуокис... папагали като теб повтарят едно си също....животновъдство има от 70г. а да вземат да изчислят колко метан има в атмосферата...по логиката на девили като теб метана постоянно трябва да се натрупва а май не се натрупва...

я кажи като го вземат тоя данък как се грижат за околната среда...този данък намалява ли метана в атмосферата....

Баси, какво доживях да чета- данък на пръднята! Колко ли още малоумщина ще видя,докато съм жив???

А върху замърсяващите газове на разни полуразумни кога?! Само в българския парламент например има 240 идиота, които освен да замърсяват друго не правят! Едва ли в Нова Зеландия е по-различно, като гледам какви ги мъдрят!

Половин свят ще се топли на въглища, те на животните посегнаха.... Били Гейтс пък строи заводи за изкуствено месо... дали има връзка....

Който си мисли и вярва, че пръцкащите животни оказват влияние на климата, е луд или много тъп

Масовото производство на месо влияе по-лошо на околната реда, отколкото всички транспортни средства, взети заедно. Освен това са много вредни за здравето на хората. Месо трябва да се яде не повече от 1-2 пъти на ден, за да се избенат вредите за здравето. Хората са се извратили на тема месо от век насам. Т.е. Нова Зеландия е много прогресивна държава, която се грижи за здравето на хората си и за околната среда едновременно. И двете причини си заслужават.

Допуснах грешка! Не на ден, а на седмица.

... или и двете :)

Пари трябват, ей! Тоягите и по управляващата СГАН! Само така се оправят нещата!

Световният зелен глад наближава. Скоро, много скоро.

Джасинда се казва Сатаната, която управлява тази страна. Тя е една от йънг глобал лидърс на чичко Шваб ...

И ПОСЛЕ ПРОКАРВА ПОЛИТИКИТЕ НА ДЕДО КЛАУС С ШИРОКА, КОКАИНОВА УСМИВКА!

100+

Информирайте ни и, че в Австралия, в хиляди учлища ще хранят децата с протеин от насекоми. :-) Няма да коментирам поредните зелени "идеи". Те зелените пионки не са виновни. Те са убедени комунисти. Виновен е този, който ги изпозлва, за да постига собствените си цели за власт и пари.

Глобалистите водят война срещу животинските продукти. Прекалено калоричната храна не се отразява добре на раята, много са енергични, много щъкат и мозъците им работят прекалено добре т.е. задават неудобни въпроси. Само управляващата класа трябва да им достъп до месо. за останалите не е добре дори е опасно за демокрацията.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Тези съвсем се пренесоха в някакъв измислен, техен си свят. Ако не беше официална политика, дали нямаше да се заинтересоват психолози и психиатри? Какво би казал профсионалист по въпрона? Управляват ни луди. По цял свят. А въпросните идиоти, какво ли биха тоговорили, ако им се припомни, че не в толкова далечното минало, когато човекът все още не е било толкова разрушителен, огромни стада тревопасни са кръстосвали саваните, с численост, която ни е трудно да възприемем. И не е имало никакъв проблем.

Не са били толкова огромни. Повярвай, сега са много повече. Много, много повече! С месото се прекалява, то не е изобщо толкова нужно на хората. Това, което е сега, е извращение и към здравето, и към околната среда. Но е трудно да го обясниш на човек, който е пристрастен и който се чувства гладен, ако не яде постоянно месо, акто са повечето българи. оворене по тази тема им бърка в мозъка и ги побърква. Имат психически проблем, който се интепретира от психиката като екзестенциален. Докато не заболят от нещо, лечението за което е въздържание от месо до границите на естественото за човека, което сиурно 10 пъти по-малко от това, което сега ядат месоядните пристрастени. Проблемът е психически, даже не е психолоически. А последствията за здравето са лоши. И за планетата. Унищожава се 10 пъти повече биомаса за същата хранителна стойност, 20-30 пъти повече вода се замърсява, а това рано или късно се натрупва като големия природен проблем. Отделно от това урините на тези животни унищожават цели местности. И като си представим, че и без месо може да се живее, и то по-добре, темата става много гореща. Прекомерната употреба на месо е най-големият еколоичен проблем на планетата ни. Това сочат данните. Просто хората не желаят да се лишат от вкуса и от измамното чувство за ситост, което е всъщност тежест за тези, които са се ориентирали правилно към редуциране на местото или към махането му от менюто си. Писхиката е голяма сила.

Толкова много думи и не даваш никакви факти. Ето ти един - хората и животните които отглеждат са около 0,03% от био масата на света.

Тивъ съвсем откачиха.

Търсим метан из космоса за да докажем наличието на живот, а на планетата Земя ще го забраним...