Нова Зеландия предлага данък върху "замърсяващите газове" на кравите и овцете

Опозицията твърди, че планът ще увеличи емисиите в световен мащаб, едновременно лишавайки страната от животновъдство

Обратно в новината

Коментари - Нова Зеландия предлага данък върху "замърсяващите газове" на кравите и овцете | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Търсим метан из космоса за да докажем наличието на живот, а на планетата Земя ще го забраним...

Тивъ съвсем откачиха.

Тези съвсем се пренесоха в някакъв измислен, техен си свят. Ако не беше официална политика, дали нямаше да се заинтересоват психолози и психиатри? Какво би казал профсионалист по въпрона? Управляват ни луди. По цял свят. А въпросните идиоти, какво ли биха тоговорили, ако им се припомни, че не в толкова далечното минало, когато човекът все още не е било толкова разрушителен, огромни стада тревопасни са кръстосвали саваните, с численост, която ни е трудно да възприемем. И не е имало никакъв проблем.

Глобалистите водят война срещу животинските продукти. Прекалено калоричната храна не се отразява добре на раята, много са енергични, много щъкат и мозъците им работят прекалено добре т.е. задават неудобни въпроси. Само управляващата класа трябва да им достъп до месо. за останалите не е добре дори е опасно за демокрацията.

Информирайте ни и, че в Австралия, в хиляди учлища ще хранят децата с протеин от насекоми. :-) Няма да коментирам поредните зелени "идеи". Те зелените пионки не са виновни. Те са убедени комунисти. Виновен е този, който ги изпозлва, за да постига собствените си цели за власт и пари.

Джасинда се казва Сатаната, която управлява тази страна. Тя е една от йънг глобал лидърс на чичко Шваб ...

Световният зелен глад наближава. Скоро, много скоро.

Пари трябват, ей! Тоягите и по управляващата СГАН! Само така се оправят нещата!

Който си мисли и вярва, че пръцкащите животни оказват влияние на климата, е луд или много тъп

И ПОСЛЕ ПРОКАРВА ПОЛИТИКИТЕ НА ДЕДО КЛАУС С ШИРОКА, КОКАИНОВА УСМИВКА!

Половин свят ще се топли на въглища, те на животните посегнаха.... Били Гейтс пък строи заводи за изкуствено месо... дали има връзка....

А върху замърсяващите газове на разни полуразумни кога?! Само в българския парламент например има 240 идиота, които освен да замърсяват друго не правят! Едва ли в Нова Зеландия е по-различно, като гледам какви ги мъдрят!

Баси, какво доживях да чета- данък на пръднята! Колко ли още малоумщина ще видя,докато съм жив???

Масовото производство на месо влияе по-лошо на околната реда, отколкото всички транспортни средства, взети заедно. Освен това са много вредни за здравето на хората. Месо трябва да се яде не повече от 1-2 пъти на ден, за да се избенат вредите за здравето. Хората са се извратили на тема месо от век насам. Т.е. Нова Зеландия е много прогресивна държава, която се грижи за здравето на хората си и за околната среда едновременно. И двете причини си заслужават.

Масовото производство на месо влияе по-лошо на околната реда, отколкото всички транспортни средства, взети заедно. Това не е спорен, а еднозначно установен факт. Освен това месото е много вредни за здравето на хората. Месо трябва да се яде не повече от 1-2 пъти на седмица, за да се избенат вредите за здравето. Хората са се извратили на тема месо от век насам. Т.е. Нова Зеландия е много прогресивна държава, която се грижи за здравето на хората си и за околната среда едновременно. И двете причини си заслужават.

Допуснах грешка! Не на ден, а на седмица.

Ътеншън! Малоумен веган-радикал детектед!

Не са били толкова огромни. Повярвай, сега са много повече. Много, много повече! С месото се прекалява, то не е изобщо толкова нужно на хората. Това, което е сега, е извращение и към здравето, и към околната среда. Но е трудно да го обясниш на човек, който е пристрастен и който се чувства гладен, ако не яде постоянно месо, акто са повечето българи. оворене по тази тема им бърка в мозъка и ги побърква. Имат психически проблем, който се интепретира от психиката като екзестенциален. Докато не заболят от нещо, лечението за което е въздържание от месо до границите на естественото за човека, което сиурно 10 пъти по-малко от това, което сега ядат месоядните пристрастени. Проблемът е психически, даже не е психолоически. А последствията за здравето са лоши. И за планетата. Унищожава се 10 пъти повече биомаса за същата хранителна стойност, 20-30 пъти повече вода се замърсява, а това рано или късно се натрупва като големия природен проблем. Отделно от това урините на тези животни унищожават цели местности. И като си представим, че и без месо може да се живее, и то по-добре, темата става много гореща. Прекомерната употреба на месо е най-големият еколоичен проблем на планетата ни. Това сочат данните. Просто хората не желаят да се лишат от вкуса и от измамното чувство за ситост, което е всъщност тежест за тези, които са се ориентирали правилно към редуциране на местото или към махането му от менюто си. Писхиката е голяма сила.

А някои реват че човечеството е унищожило хиляди животински видове... които съвсем сигурно са "замърсявали" природата по същия начин по който и така критикуваното животновъдство;)

... или и двете :)

Тия както са тръгнали, утре ще почнат да ни избиват за да спасят климата. До кога ще ги търпим тия откачалки?

Толкова много думи и не даваш никакви факти. Ето ти един - хората и животните които отглеждат са около 0,03% от био масата на света.

Точно както казваше Остап Бендер, безсмъртният герой на Илф и Петров: автомобилът не е разкош, а превозно средство. Като всяко нещо в живота, и това си има своите плюсове и минуси. Но все пак в заключение искам да ви оставя да помислите върху един цитат от есе на големия английски писател Джеймс Балард, писано още през 1971. В него той казва: "Колата, каквато я познаваме, си отива... И аз съжалявам за нея, защото, като истински старомодна машина, тя крепи една истински старомодна идея: свободата. Що се отнася до неща като замърсяване, шум и човешки живот, цената на тази свобода може да е висока. Но автомобилът, благодарение на самия хаос и объркване, които причинява, може би удържа безмилостното разпространение на контролираното, електронно общество".

100+

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ние пък ще забраним боба че яко пърдим от него...

Данък и върху вулканите, че и те много смрадят..

а тези данъци ще намалят ли отделяния метан!!?? Не нали само ще дерете пари

никой нищо не е установил...защото за същото животновъдство се отглеждат посеви които поглъщат въглероден двуокис... папагали като теб повтарят едно си също....животновъдство има от 70г. а да вземат да изчислят колко метан има в атмосферата...по логиката на девили като теб метана постоянно трябва да се натрупва а май не се натрупва...

я кажи като го вземат тоя данък как се грижат за околната среда...този данък намалява ли метана в атмосферата....