Коментари - Обединеното кралство е произвело рекордно количество вятърна енергия през 2022 г | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ㅤ

Тази новина звучи малко като онази шега от соца 'Заводът за обувки в Толбухин е произвел толкова много обувки, че с тях могат да се обуят австрийци и белгийци, взети заедно, при условие, че ония се навият да ги носят...".

ㅤ

Фразата "да го духат европейците" придобива съвсем различен смисъл, баце...

А беше време когато на така нареченото Обединено кралство му викахме Великобритания.

Тоя вятър през гъза ми излиза бе ! £ 1200 сметка за 3 месеца !

Затова ли на Обединеното кралство цената на мегаватчас е по висока от на България която няма ни една ветропарк или фотоцентрала а един аец няколко теца и веца щото много произвеждали перките

Ходил ли си по северното черноморие? Пълно е с ветрогенератори. България има доста възобновяема енергия, но трябва много повече, от вече съществуващата.

Дааа, "логиката" "Защо да си мия ръцете, като пак ще се изцапат!" е доста силна в този фрум. Моята кола е на бензин и газ. Защо да я пълна с газ, като той ще свърши? Дай да си я карам само на бензин. Газ има тук там. Бензин има навсякъде...

Газта е по добра от бензина защото почти не изисква преработка а бензина иска рафиниране

1.10 ми е газта, 1.72 ми е бензина. Разходът ми е сравним. Естествено, че газта е по-добра. :)))

Пълни глупости естествено просто надраскани цифрички които са и недоказуеми.

Най - доказуемо е, че в училище си имал 3 по математика в най-добрия случай. "Цифричките" за теб не означават нищо, но "цифричките" движат света. Който ги владее не се оплаква, че му е ниска заплатата, и че Путлер не владее България. Който хал хабер си няма седи гладен и пише във форума, че "цифричките" са недоказуеми :)

И кое ми пречи да кажа 85тераватчаса например пак са цифрички и са изсмукани от пръстите

Да се съмняваш в журналистиката на ДИР.БГ си има резон. Има и други източници на информация. Прочети от там. Да се съмняваш във всички източници на информация или в официалните статистически данни си е простотия. Ако вярваш само на това, което можеш да видиш и да измериш сам те съветвам да се насочиш към някоя селска колиба, добре изолирана от света. Нито с електричество ще се занимаваш, нито с лъжлива журналистика или пък със западни медии. Козата и овцата няма нужда да ги мериш, че и числа да ползваш.

На Ганьо му дай да възхвалява Путлер до края на света и да бумти дърва, въглища и гуми, докато глобалното затопляне го пържи през лятото. Не му пука за нищо и никого, освен ракията да тече и жената да е насинена. Това възобновяема енергия, електрически коли, чиста природа, чист въздух не го вълнуват. До последно ще обяснява, как Путин ще го спаси, как заплатата му е ниска, защото "те" го крадат. Да признае вина в себе си - никога. Но да иска от другите да му дават, да плюе по новите технологии и подобрения, и по всичко останало му е в кръвта.

Единственото, което спира възобновяемата енергия за домакинствата в България е администрацията. Малко кътчета на света са благословени да имат толков много вятър и слънце едновременно. На екватора грее 2400 часа слънце годишно. Скандинавците и немците, които се изпочупиха да слагат солари се радват на по-малко 1200 часа годишно. Над България слънцето свети над 1640 часа годишно. - Спешно трябва да се прекрати порочната практика да се дават пари на ръка, за съборетина посредата на нищото, набухана със солари по покрива. Не е нужно да откриваме топлата вода - западняцоте вече са го измисли. Вместо кеш - кредитна система. Колкото енергия генерираш, толкова може да ползваш безплатно, когато няма слънце. Така солари ще се инсталират, само от домакинствата които реално потребляват енергия. Никой няма да има стимул да генерира повече енергия, отколкото може да изразходва. Мрежата не се натоварва от централи създадени където няма жив човек наоколо. Улеснено присъединяване към електромрежата ще повиши неимоверно инвестициите на домакинствата в този сектор. Не си ли вързан към енергото, съхранението на енергията удвоява инвестицията за соларна система, понеже батериите са най-скъпия (и замърсяващ) компонент. Ясно е че само на слънце и вятър на може, но защо пък да не извлечем полза от тях? Някои хора вече 10 години не са плащали сметки за топла вода, понеже на времето се светнаха да закачат солара за бойлера. Поне за това още не ти искар печат и разрешително…

Чул те господ. Ако те вържа директно към ЧЕЗ мога и за 5 бона да ти направя инсталация. Ще покрие всякаква консумация без отопление и копане на крипто.

Някои хора си били вързали солара за бойлера ... ха ха ха! Аз си плащам на Топлофикация и не се интересувам от цената. Затова работя, за да си осигуря комфорт и удобства! А вие пестете, треперете под душа на бойлер ... :)))) Много по-евтино е да платиш висока сметка с високи доходи, околкото ниска сметка с икономии. Икономията, майка на мизерията!!!:))))))))))

...дали всички имат възможност да ползват топлофикации. А за сметка на тази невъзможност, на много места е изключително удобно и сравнително лесно изграждане на домашна соларна система за топла вода.

не може световно да се мине на такава енегиа с тея тхенологии е ясно... ама пак глинилия запад е напред с материала...

“ По-високата скорост на вятъра ще намали необходимостта от изгаряне на газ, който е в оскъдно количество, откакто Русия прекъсна доставките за Европа след нахлуването си в Украйна. ” - удивително как в едно изречение може да се изкажат най-малко две лъжи! По-високата скорост има и негативно въздействие на турбините. И още: Русия не е прекъснала доставките на газ за Европа, а Европа наложи санкции и взриви газопроводите СП1 и 2. Има разлика, нали?!

Войната на Русия срещу света започна със шантаж и намаляване до прекъссване на доставките на суровини за Европа, щото най-лесно. После нападна Украйна!

Ми Европата като не слуша !!? Ама речено е : На зла слива , зъл прът !!

Накрая ще видиш, Дедо Йоцо, кой не е слушал. След Втората студена война ще гледаме резултатите, а кога ще свърши тя, ще видим. Първата продължи 45 години.

За това ли стачкуват ежедневно? Защото им е евтин тока?

Стачкуват, щото не живеят в свободна страна.

От известно време яко го духат.

Абе не е като ватенките, под вода или в окопа на някой чеченец.

Като са произвели повече защо има криза за енергия ? Да не би защото енергията произведена от тези източници е ненадеждна ? Или защото не духа достатъчно вятър ?

С фалшивата пропаганда защото точно на national grid eso всички данни са публични и дела на "възобновяемите" (които въобще не са такива) източници е 14% от годишната генерация, плюс оператора показва близо милион киловатчаса недоставена енергия (такава за която е имало потребление но не е имало генерация) което е нарушило честотата на мрежата до 48.5 при стандарт между 49.8 и 50.2 херца

Тъй де, броят изгарянето на "биомаса" за възобновяемо. По тази логика българските села отдавна са на ВЕИ -- горят предимно биомаса. Колко еколкогично...

Са двувековни дървета от Канада

То затова ли цената на тока в УК е все нагоре и нагоре. ДВЕПМ :)

Простото и бедно българче винаги ги гледа нещата от неговата кошарка.... Ако вземаш тяхната заплата няма да ти е голям проблем това, ама ти нали искаш с тролската ти заплатка да си на топло.... ами няма....

Айде тия глупости да ги говориш на друго място а?

Гек (нерегистриран) Простото и бедно българче си е взело душ и се е опънало пред печката на топло. И си чати с 'богат и загладил косъма' островитянин, завит през купчина от одеала. За да пести ток(хех). Скоро и в БГ, надявам се не и при мен :)

Нищо бе. Нали е "екологично" и " независимо" от Русия. Цената няма значение.