Огнен "демон" се появи на картата на Австралия

Уникалното на сегашните жеги са не само масираното им разпространение, но и продължителността и ранния етап на подобна поява

Обратно в новината

Коментари - Огнен "демон" се появи на картата на Австралия | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уникалното на сегашните жеги са не само масираното им разпространение, но и продължителността и ранния етап на подобна поява /////////////// Иво Некитов, я кажи пак за комсомолката Грета и как нямало било глобално затопляне. Напиши нещо, заслужи си копейките. Недей така.

В момента в Австралия е лято. Какви да са температурите? -5°С? И за да не бъда голословен, поразрових се и: 1972 г. - Birdsville -49,5° 1972 г. - Moomba - 49,1° 1981 г. - Tarcoola - 48,9° 1912 г. - Brewarrina - 48,9° Има и по-нови данни, от техния институт/бюро по метеорология, но не това е идеята. Тези градове избрах, защото са в различни части на Австралия и я покриват почти изцяло. Как точно през 1912 г. човечеството точно успя да повлияе на климата? Спрете да си карате колите на течни горива, спрете да ядете и да се множите. Купете си по едно батерийно МПС, защото литият за батерията е "екологичен" и добит без грам робски труд и унищожаване на околната среда. Електричеството - също. Започнете да пасете и повишете количествата на соята, явно ви действа! Аман от истерици вече! Сложете си един портрет на Грета и му се кланяйте сутрин и вечер! Не казвам, че трябва да сме прасета и за замърсяваме, колкото можем, ама вече ми идва до гуша да слушам, че съществувайки преча. Ми, дреме ми!

беше и е обхванат от пожари, далеч по-опасни от огнения демон. и шестте щата са засегнати. това е уникалното - властите на Виктория са обявили за пръв път от 10 години червено ниво на опасност, има жертви, от дим не се дишало - и това също е свързано с жегите.

като не спозват поетите задължения за изхвърляне на диоксид в атмосферата, а се имат за много напреднали - така ще е. много си гретенясал нещо.