ООН представи плаващ град на бъдещето

Според световната организация това е алтернатива в света на климатичните промени и растящо ниво на океаните

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До колкото знам, островите от пластмасови боклуци вече са няколко и по-големи, а може би и по-устойчиви.

Това е глупост! Да оставим високите места и да срем директно в океана. Същото като да засрем Земята и да ходим на Марс и Луната. Готвят ни за изтриване като цивилизация и може би вид.

BRCK

Ами това е римейк на Атлантида. Идеята я има от много време. Остава да видим дали наистина ще може да издържи ураган от 5та степен.

Готам сити - за новия суб човек, който яде ГМО и работи за благото на бай Брадър. За тоз човек няма вече място на земята и ще трябва да живее в морето

Дядо ми казваше на времето , че къща се прави винаги на високо место , а не в коритото на реката или на кота 0 спрямо морското равнище . После ревът . Има толкова обширни планински територии , прдостатъяни за нови градове като Ню Йорк и подобни . Чист Фейк е това "откритие " на ООН.

Дедо ти това ти е завещал - с неговия акъл си на този хал - полседен от всички "развити" държави. Погледни огромните съвременни градове, къде са те? Дори нама да си направя труда да изброявам. Успешни градове навътре в теритриите почти няма.

на при над 5 бала вълнение, какво се случва? Ако продължи покачването на нивото как ще остава на повърхността, нали е застопорен за дъното? При едно силно вълнение, няма да се прекъсне връзката с дъното? Или този проект е само лабораторен, когато водата е равна, като тепсия.

Изключително опасно за живеене място! Историята е доказала, че всяко нещо, което плава може да потъне :-) Освен това ако всички възможни ледове се стопят (едва ли ще стане), нивото на океана ще се повиши до 100 м. най-много. Ще остане много по-голяма част от сушата, а и ще се появи нова - Антарктида, Гренландия и всичко останало, което сега е покрито с ледници...

харесва ми иеята, има потенциал... само да не е на 1 милия, а на поне 100 до най-близката суша.. и без редовна връзка... ех, размечтах се...

"90% от най-големите градове в света са обект на наводнения поради топенето на ледниците и покачването на морското равнище. " По-опашата ЛЪЖА не бях чувалк скоро!!! Другари, то бива внушения, ама Вие направо счупихте скалата за нагли внушения!!