Пет причини правят планините по-важни, отколкото предполагаме

От съществуването на човека, планините приковават погледите на тези, които живеят в подножията им

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голяма статия, няма спор.

Нещо не ми се връзва написаното в края на статията, че и София дължала прясната си вода на околните планини. много отдавна, Витошката вода бе отбита спешно за тогавашното Кремиковци и малко за отбран квартал в центъра на София, а за останалата част от София пуснаха вода от язовир Искър. Така е и досега.

Ей затова у нас в БГ имаме специален "принос" към опазването на планините, а именно; Дърварската мафия в комбинирано гороломство с циганската измет и безхаберието на властите ще направят от нашата райска природа пустияна и то не след много време!

А в язовир ,,Искър'' откъде основно идва водата?

Искъро отдавна не стига, вече карат и от Рила

Скандално е да се разпространява страх и ужас сред нашите деца, вместо да ги въоръжим, за да се изправят пред света. Какво ни казват маршовете и училищните стачки за климата? Че няма материални препятствия в тази област, освен лошата воля на правителствата, попаднали под ударите на групите за натиск? Точно това, което повтарят зелените лобита отдавна, самите те обзети от инфантилния симптом на нетърпение и всемогъщество. Като добри продукти на консуматорското общество, подрастващите искат всичко веднага, изисквайки края на климатичната промяна сега. Температурите да започнат да падат още утре. Ако искаш, можеш, всичко е възможно. Не тях трябва да порицаваме, а учителите на ужаса, които диктуват на една крехка публика емоции и предразсъдъци, пише френският писател и философ Паскал Брюкнер в своя статия във "Фигаро".

Че те и двата язовира, захранващи София, са все с вода от Рила :)