Петте най-разпространени мита за грипа (видео)

Повечето от тях приемаме за верни, но се оказва, че не е така

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво, бе, разбирачи ! Браво ! Аз съм производителка на противогрипна ваксина, колко ще ми струва да си кажете "свръхкомпетентното" мнение за моята ваксина, а ?

Това ми прилича по-скоро на платена реклама за противогрипна ваксина. Нали помните какви пари за ваксини се " гушнаха" покрай птичия грип?

Едно време имало ли е вируси? Някакви данни как и кога са възникнали?

Става дума за пари.

B-shit, първо са написали само 4, второ това са глупости про-грипна ваксина, а не митове за грипа и нищо не разбиват!

Точно пет са митовете, но явно си функционално неграмотен и не можеш да разбереш къде точно в текста са отбелязани.

BajMihal

Що не пишете, че това е спонсорирана публикация? То бива, ама това няма нищо общо с журналистиката!!!

Че който прогнозира грипните епидеми не е замесен в разпространението им!

Ти четеш ли какво пишеш въобще? Глупости ама големи глупости... комплоти и компоти... Хомеопатиии ще почнеш да проказваш.

Като се има предвид, че ваксината представлява отслабени и/или умрели грипни вируси, инжектирани на организъм със много слаба имунна система си е директно заразяване с всички последствия за ваксинирания. Ваксиниран съм с всички задължителни ваксини, но нито веднъж с противогрипни.

С такава увереност пишеш, направо за специалист ще минеш. Мдааа. вируса не е жив по дефиниция и няма как д го умреш. Но и аз да не ставам специалист. Просто се учудвам как всички почнаха да разбират уверено от всичко... Брей в интернет ли се научи? В ютюб бабата на някой правила клипче за вирусите и ваксините ... нали... а тя умна баба била.

Последното изречение в статията, всъщност обезсмисля, цялата теза за ефикасността на т.нар. "грипни ваксини", които сами по себе си са средство за печалба, чрез един добър паричен поток течащ, от балъците, към фармацевтичните компании...

"Статията" има заглавие : Петте най-разпространени мита за грипа 4 от 5 по сипсъка дирктно говорят за полза от ваксини. За грип ли говорим или за ваксини ? Кое е повеждащо - заглавието или текста на "статията" ? Е такива ми ти работи драги ми Смехурко.

Що ми триете коментарите бе? Не изнася на платилите за лъжливата статия ли?

Митове за грипа а само за ваксини е статията хмммм отгоре но всичко и лъжете. "тъй като съвременните ваксини не причинявали почти никакви странични ефекти." Освен хората, които умират или стават инвалиди. "Поемането на витамин Ц... всъщност не предпазват реално." Мда, язък за цял век изследвания на имунната система, които доказват обратното. Ще повярвам на платената статия на дира.

"Поемането на витамин Ц... всъщност не предпазват реално." Това си е чиста лъжа - витамин C е крайно необходим на имунната система, която предпазва от разболяване. А от ваксината, ако не е за щама, който ви атакува, съвсем няма полза.

Това е глупава реклама, но най-големият действителен мит за грипа е, че се лекува с антибиотик....

...защото антибиотиците всъщност са предназначени да лекуват бактериалните инфекции, т.е. атакуват бактериите и в същото време са безполезни срещу вирусите...

Да но бактериалните инфекции само чакат имунната система да хвърли всички сили в битка с вируса за да тръгнат и те, често пъти сериозно. Така че при първи такива признаци антибиотикът не е лоша идея, понякога при рискови пациенти може и чисто превантивно да е добре да се даде.

Както бе написсано ... антибиотика е безполезен срещу грип. НО!!! При отслабена иммунна система и отслабен организъм нападнат от вирус, една бактериална инфекция просто изригва. И ако това се случи, трябват антибиотици. Оставете компетентните лекари да си вършат работата. Иначе хора умират от проста уж настинка била грип и превърнала се в бронхопневмония с усложнения ...

Греяна ракийка е ваксината.

И чесън мноооого чесън!

това си е чиста реклама на ваксини

Това си е жива реклама на противогрипни ваксини - няма общо със заглавието. Мерси за рекламата, ама не :)

Пак реклама на грипни ваксина. Досадното е, че е прикрита в кьопавото заглавие.