Повратната точка на глобалното затопляне може да е отминала

Германски учен предупреждава, че промяната на климата може би вече е безвъзвратна

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудно правят ли се някакви практически опити да се въздейства. Например инсталираме слънчева електростанция, която дава ток на ски оръдия, които засмукват стопената вода и пръскат скреж?! И когато оголените места побелеят, отблъскват топлината

В период сме на слънчева активност което води и до повишаване на температурата

Не знам как зомбират тези германци, но едни от най-налудничавите идеи за глобалното затопляне ги чух преди годи от един студент по забележете - биология. Та той смяташе да няма деца, тъй като децата когато дишали отделяли въглероден двуокис, който увреждали планетата, която била пренаселена. Идеше ми да му кажа да се гръмне за да не се мъчи.

Добре де, стига сте плашили - ще видим какво ще стане. Помислете малко - има достатъчно артефакти, показващи, че напр. някъде около н.е. времето в голечи части на Европа е било доста по-топло. Ходели са по къси туники, по сандали, в земите на днешна България е имало лъвове, пантери... А относително до скоро в някои южни части спокойно са използвали камили - има снимки. Слънцето следва своя път из галактиката, ние много неща не знаем как и защо стават. Напр. защо Земята се разширява, казваме че сме наясно, защо се местят магнитните полюси, но и това не е твърдо доказано. Че сами унищожаваме природата е ясно. Но май нищо съществено не можем да направи по въпроса.

Платили са му от ГЕРБ да говори тия глупости защото от 12 юли въвеждат новите еко скикери за ГТП на колите.

Част от човечеството се е взело насериозно и си мисли, че може да влияе на планетата и средата. Може, но локално и за малко. Едно изригване, едно падане на метеорит и всичко се променя тотално. Возете се безплатно, докато може, оставете другото на Господ, той си знае работата!

Няма как да не оказваме огромно влияние върху природата. При всички тия МИЛИАРДИ коли и камиони (камионите харчат 30-40 и повече на сто нафта) които бълват в атмосферата изгорели отровни газове, само ПЪЛЕН ОЛИГОФРЕН може да смята, че няма голобално затопляне.

остави ги камионите, прочети нещо за корабите, там само един прави кочина колкото 100 хиляден град за 1 година. Ама то е в океана, не се вижда и затова не се брои.

Глобалното затопляне е природен феномен, случвал се много пъти в историята на планетата. След него идва застудяване, ощо цикълът трае 22000 години. Човешката намеса я има 1%, я не.

Нали сме с маски какъв е проблема

"Климатични промени" е оксиморон, който не означава абсолютно нищо. Забелязвате ли как изоставиха термина "глобално затопляне"? Защото в последните години се вижда, че не се очертава сериозно такова. И сега - климатични промени, климатична криза - пълни глупости! Левичарите, които са напълно изперкулясали, предричат края на света и климатичен Апокалипсис от над 50 години! Дотук нито една тяхна прогноза и крещяща заплаха НЕ са се сбъднали. Няма да се сбъднат и сегашните. Просто си търсят повод, за да добият контрол над икономиките на страните.

Оставят термина, защото макар и да е точен, не съответства на това, което се забелязва. Климатът се променя поради глобално затопляне. Примерно тръмп викаше къде е сега глобалното затопляне, когато температурите бяха паднали, та за такива идиоти се използва последващият термин климатични промени.

Аз спаси няколко кубчета лед във фризера. Големи сладури са.

Ай стига с тия глобални затопляния, с тия глупости и олигофрении! Колко трябва да си прост, че да вярваш да подобни глупости?!? За глобално затопляне говорят от 60-те години и какво - ринем сняг по лятно часово време! Всичко това се прави, за да вземат свободата на хората - те да решават какъв транспорт да използваме, каква храна да ядем и от какви прибори. Китай държи 99% от запасите на редки минерали, които се използват за производството на електрически коли - те тотално ще завладеят световната икономика, ако малоумните бюрократи от ЕС и педофилът Байдън продължат сегашния курс. Който вярва в глобални затопляния и тем подобни - да ходи да живее в някоя пещера, за да не прави емисии. Ние нормалните хора ще си живеем хубав живот без еко-терористите. Зелените партии на сапун!

Земята се е справяла и преди с подобни предизвикателства. Увеличаване на температурата с 3-4 градуса ще направи всичко до Гърция негодно за живот. Сигурно ще има чат-пат войни и ще се поизтрепем като мухи, но все ще оцелеем. А при толкова събрана енергия и повишаващи се температури, да речем, след 200-300 години все някоя калдера ще се активизира отново и ще смъкне температурите с 10-15 градуса. Така, че си живейте спокойно живота и си носете новите дрехи! Наздраве!

Земята ще се справи, но ти няма.

От снимката личи че този е олигофрен първа турбо-степен. Това е ясно одавна на когото трябва. САЩ от години въртят да купят Гренландия от датчаните- територия равна на 21 бегета.

какво глобално затопляне, ние умрехме от студ.....я се стегнете, ще ви таковам в Биго-глутен фрии писарушките

Тъ-пчооо, глобалното затопляне е точно това-топят се ледниците, а ледените води навлизат в океаните и климата застудява повсеместно! Ама четете малко преди да пишете глу-пости!

А като застудее климата не неутрализирали затоплянето на климата ? Хем застудява хем се затопля няма как да стане. Или искаш да кажеш, че застудява там където е топло и се затопля там където е студено ? Ако върви така да чакаме палми на полюса и лед в Египет

Така затоплянето е застудяване, свободата е робство, лъжата е истина. Верно живеем по Оруел.

Хубаво се пените, но данните са категорични. В планините онзи ден валя сняг, летата вече са дъждовни и прохладни, зимите не могат да задържат сняг повече от 5 дена. Затоплянето не е тенджера с вода, да се вдига градуса с еди-колко си градуса. Тръмп се присмя на затоплянето, когато САЩ ги удари ледена вълна и обилни снеговалежи. Явно, че и вие не сте много по-умни от него.

Не им обяснявай ... това че сушата е под 1/3 тях не ги вълнува. Те са шопи. Това, че в булгаристан климата е вече почти тропически, вместо както до преди 30 години - изразено умерен - тях ниииищо не им говори. Като не могат да идат на бетономорието или да пълнят кесиите на гърчоля и турчоля, щото вали дъжд цял Юни (вмето както е нормалано от 20 Април до края на Май) и за тях е 'застудяване'. Слабоумни, не се хаби по тях. Като останат без вода след година най-много две ще има пак да се пищясват и да проклинат, вместо да се самоубиват и да отърват Земята.