17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има хиляди тонове храна където се хвърля защо не се носи там

Природа. Това е положението. Както може да се види и преди замърсяването от човека е имало цикличност на климата, няма как да избягаме от тези неща. За съжаление еколозите доста спекулират, защото имат финансов стимул от различни компании, произвеждащи всичко био, еко и меко. В никакъв случай не казвам, че трябва да се замърсява и да не се вземат никакви мерки, но съм против всичко задължтелно да се обвързват с това.

Ако животинското разнообразие е това за което най-много се притесняват еколозите, то затоплянето на една крайно враждебна поради студовете среда, може само да доведе до увеличаването на животинските видове които я населяват, дори това да е за сметка на други видове

От статията не става ясно как затоплянето им е попречило да се хранят. Някоя риба ли е намаляла или пък нещо друго. Просто ми стана интересно, ако някой се сеща да обясни.

Затоплянето намалява кислорода във водата, затова намалява рибата която тия птици ядат. За сметка на това пак заради топлото има повече кърлежи.

Как точно затоплянето намалява кислорода във водата?

Освен, заради по-топлото и благоприятно за паразитите време, заради по-топлите води и съответно по-малко разтворен кислород, намалява и популацията на рибките, с които се хранят тези птици (виж снимката в галерията).