Рекорден студ от минус 53° скова най-северния китайски град

Температурата в Мохе, на границата с Русия, се задържа под минус 50 градуса трети пореден ден

Обратно в новината

Коментари - Рекорден студ от минус 53° скова най-северния китайски град | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Якутск до -55 учениците ходят на училище. Водата я скадират на ледени буци, канализация няма защото би замръзнала.

Искам и в България студ и сняг.

Понеже сте политкоректни със западните шизоиди, и пълните главите на хората с глупави опорки, сте пропуснали новината че в цяла Русия от няколко седмици са свирепи и рекордни студове, като беше бит и континенталния рекорд от -72! Глобално запопляне, а? Зелена сделка, а? Балъци.

Живял съм там две години. Най-късно на 5-ти септември бяхме със зимните якета, а до 1-ви октомври езерата и реките бяха сковани от 50-60 см. лед. Но, слънчево и без вятър. Две зими изкарах по тениска и отгоре дебелото яке. Само че докато бях там най-ниската температура беше -29°. Пролетта беше супер влажна, а лятото дъждовно. Всеки ден в супермаркетите имаше пресни плодове и зеленчуци. Всички ползваха балконите вместо фризер, а завесите бяха със специално покритие да пазят от студа. Местните си живееха така, като че ли беше нормален климата. Все пак Харбин ( столицата на Хъйкундзян) е 11 милионен град. Но две години бяха достатъчни за да се изпърдя от там!

Купи яде ли

Няма ли някой да каже на китайците, че иа глобално затопляне и целият свят се бори с него.

кефи баце,дай боже секиму такава идилия без телефони и интернети,и най вече на соросите пожелавам това,да видят необятния сибир в цялата му красота

Имат, баце, всичко! Интернет, телефони и даже хапват кученца в ресторантите! "Булет", високоскоростния влак си джътка до там с 320-350 км.ч. и водата в чашата не помръдва. Имат две жп гари в Харбин. Старата е три пъти по-голяма от софийското летище, а новата е по-голяма от всички бг аеропорти, взети заедно! Не ги мисли китайците!

че ми аресва тоя живот изобразен на нея,живот на воля и свобода доколкото в китай я има

Това, което виждаш на снимката е реалност. И да, в Китай се живее доста свободно. Хората си спазват определени норми и закони и толкова. Познавам повече китайци, отколкото българи, и повярвай ми, един не съм чул да се оплаква. Докато, когато се прибера в България, ме заболява главата от ревльовци. Всичко е въпрос на култура и възпитание. Хората се радват на всяко нещо и затова понякога ни се струват малко инфантилни. Там има много щастливи хора, независимо от всеобщото мнение и пропаганда.

Хората наистина не правят разлика между климат, микроклимат и локален климат. :))) И да, както горещините така и студовете ще се увеличават. Това, не знам, как прави нещата по-добре. Или ви е студено сега? :)))) Дразните се, че пилето на шефа и вашето зеле прави "пиле със зеле" за всички, статистически погледнато, но сега -53 и +45 ви се струват ок... Май, верно руснаците да почват с ядрените ракети и да се приключва с тая мъка. Експеримента с маймуните излезе неуспешен. п.п. Пък всеки началник на силоз, сам ще си реши дали да стреля или да не стреля...

Аман от пропаганда... Щяло било да става... Колкото се сбъднаха вече 50 години несбъднали се прогнози! И ще коментираш ли ФАКТА, че "глобално" затопляне реално няма в цялото южно полукълбо?

Лъжеш. Южното е по студно от сверното. Но то също се затопля. Понежи си голям специалист, ако обясниш, защо има разлика в двете полукълба, все ще ти измислят някой Нобел. Действай. :))) Не се хаби тук да громиш сороси. :))) Няма да те оценим. :)))

то глобалното затопляне ще да е виновно за това китайците са много и много въглероден двуокис издишат и уж да им е топло като парников газ а той им докара студ .. нищо не разбират тия китайци я да дойдат тук в европа, че урсула фон дер ЛАЙНО да им обясни, че са се объркали и как трябва да им е топло, а не студено защото това, което издишват прави климата им по-топъл и то стои само над Китай и въобще в случая не са политкоректно или по скоро зеленофашистко коректни

Доста просто момченце си, не се е опитвай да иронизираш работи, откоито хич не ти отбира кухата кратуна!

Обясни ги тогава ти Борисе, щом си толкова наясно! Само да не започнеш и ти с онази смехория за газовете на кравите и парниковия ефект!

Ами ще ти го обясня Ивчо! При глобалното затопляне се изливат милиарди тонове ледена вода в Атлантика годишно, които влияят на топлия Гълфстрийм, който може да спре. Тогава става ледена епоха, която е отключена от топенето на ледовете заради по - топлото време. И втори пример - ако се сещаш преди около пет години в САЩ стана в някой градове до минус 70 градуса по Целзий плюс ураганен вятър, с една дума по - зле от Сибир и нещо като на Южния полюс. Тогава "всезнаещия" Тръмп се избъзика с глобалното затопляне, което според него не съществува, апропо в него доскоро се съмняваше и "всезнаещия" Путин. Причината за този студ бе аномално горещ въздух над Северна Африка, тръгнал на север в посока Европа, който стигна до Северния полюс, разцепи студен фронт на две части, които тръгнаха едната надясно към Сибир, а другата наляво към Северна Америка. Беше показано на метеорологичните спътникови снимки. Който гледал, гледал, който разбрал, разбрал! Ето ти причината за студовете в САЩ и Канада тогава. Тъй че глобалното затопляне създава и ще създава все по - големи аномалии, било с ниски или високи температури, суши или наводнения. Затова по - полека с ирониите, знам че Ганьо не чете, а пише тъй като от всичко разбира и това е една от многото причини, да е най - простия и беден европеец. Тъй че преди да се коментира, трябва малко от малко поне човек да е попрочел по темата. Достатъчно ли ти го обясних?

Поправка: не някоЙ градове, а някоИ градове.

Пропуснал си да споменеш Ел Ниньо и Ла Ниня. За сметка на това, достатъчно ти е промит мозъка.

До по - горния. Знам, че си балкански тъпанар, що ми го навираш в очите?

-53 в Китай е новина, а -53 отсреща праз границата, в Русия, още повече в Сибир - нищо особено.

Важното е, че ЕС замръзна. Другото са подробности от пейзажа. Сега продажните СМИ не го паказват, но цялото ЕС се е наредило на колене пред путин да бие чело в земята и да му се моли за газ. Това първо тука го прочетох, че ще стане. И ето, стана.

Никой не бие чело на Путин за газ. А Европа е далеч от замръзване.

Ето къде е ударило глобалното застудяване, значи! Грета? Протест?

Рекорден студ от минус 53° скова най-северния китайски град - така е при глобалното затопляне !!!

Викаш тия дни не беше ИЧ топло, а?

викам, че иде студ ти ко викаш докато зъзнеш ма?

Викаш никога не е било тъй през януари? Явно хоризонтът на наблюдения ти е под 5 години, типично по затоплистки...

Глобалното затопляне на зелените от германия.

Това е от глобалното затопляне