17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако чукнете на търсачката "Фотосинтеза - схема" ще ви излезат различни схеми на процеса на фотосинтезата. Ами разгледайте ги и помислете малко. Вижда се, че от въглеродния двуокис и водата посредством фотосинтезата се образува кислород и въглеводород (гликоза) т.е. природата усвоява въглеродния двуокис и го преобразува при фотосинтезата в кислород и глюкоза. Въпроса е аз ли бъркам или ни правят на малоумни.

Ролята на СО2 в цялата работа е силно завишена, за разлика от ролята на обезлесяването, която е силно занижена. Нещо повече, обезлесяването води до още по-високо СО2

Само, че протокола от Киото Е подписан от американска страна но НЕ Е ратифициран за изпълнение...

на пешките и замотване . нищо лично, просто за едни добри пари

това човечество се оказа неуспешен експеримент, затова трябва дилийт и рестарт!

Когато хората осъзнаят,че дивия материализъм не е най важен,тогава ще има шанс да не стигнем катастрофата,към която сме тръгнали!

Не се кахърете другари прости. Нали Илон Мъск ще ви праща да живеете на Марс но само тези дето са скътали парички да си платят пътя.

Бате, дай жица и шъ гу управя туй климактеричното затупляни!

Този процес въврви. И това се вижда от изчезването на плажовете - дори тук в България .. Според мен до 10 тина години почти няма да има пясъчни плажове. Имаше документален филм за Франця как цели плажове в последните няколко години са изчезнали

"последният път, когато планетата е била толкова топла, морските нива бяха 20 или 35 метра по-високи." А освен това е имало и пред-последен, също и пред-пред-последен път. Не веднъж планетата се е затопляла или замръзвала. Явлението има цикличен характер и е в резултат най-вече на прецесията на земната ос. Със сигурност човешката дейност оказва някакво влияние но процентното ни участие трудно може да бъде оценено. Глобалното затопляне е факт, не може да бъде избегнато. По-скоро трябва да се мисли какви мерки трябва да се вземат. Човешкото цунами от Юг вероятно ще бъде основната заплаха за България.

От целия тоя каламбур се разбира, че главния виновник за положението са Щатите, Западна Европа, свръх богатите и политическия елит, който "ръководи" света и отдавна го води по наклонената плоскост на задънената улица. Отделния човек е неспособен да промени каквото и да е, защото е изправен пред огромна административана стена. Правят се договорености в Киото, Париж, но те са само с комерсиална цел и допълнително събиране на такси, облагане с нови данъци, търговия с квоти, което ннищо не променя по същество, а когато еколозите се опитат да променят нещо, както е при жълтите жилетки, спиране на бетониранетона земята (летището на Нант), излишен огромен язовир и др. ги, обгазяват, разпиляват, затварят и бият "демократично" като мачета. Всичко е една долна и отблъскваща демагогия.

Значи според теб самите богати си подписват смъртната присъда?

точно така ... но понеже в последно време парите на света се въртят от простаци те още не разбират какво сами си правят

Хехехе, къде било скрито зайчето - някой е платил за дълго и напоително увещание да бъде спрян биткойна - защото ще такова .. таковата на финансовия "елит". Хехехе. Що не разкарат еколозите-екстремисти и да си направят няколко по-модерни и по-сигурни атомни центали? Щото на някого му изнася! На собствениците на въглищни мини например. Ако толкова имаха зор да оправят климата, досега щяха да са приели конвенция за затварянето им. А какво се приема? Намаляване на нам-що си в колите. Пък как се изпълнява - леле-леле. Хехехе.

Беше глобално затопляне.. ама стана климатични промени! Че умрехме от студ и нещо не се връзва, глобалното затопляне да носи сняг на Хаваи.. Айде стига щуротии! Климата се е променял и ще се променя, те това е положението!