Швейцария отхвърли на референдум мерки срещу климатичните промени

С малка преднина гласоподавателите в алпийската държава казаха "не" на нови такси върху горивата

Обратно в новината

Коментари - Швейцария отхвърли на референдум мерки срещу климатичните промени | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на умните швейцарци! Дано повече хора си дадат сметка за климатичната измама, чиято цел е само обогатяването на шепа милиардери чрез смяна на системата. Да внимаваме кого избираме да ни управлява. Никакви нови леви(или стари такива), или либерални формации. Това са новите марксисти!

Това пък с климатичните промени е такъв цирк че от всичко смучат пари от парите на хората. Но хората овце, това е истината

Добре, че демокрацията им не е "пряка", а е ДИРЕКТНА. Форма на държавно управление е над 170 години в най-успшната страна в Европа, а не закачки и подигравки с народа.

Като от небето до земята е разликата. Представям си Мунчо да прави референдум дали България подкрепя намалянето на емисиите или наказателните данъци върху всяка енергия. Или референдум за дженджерските точки, които ще натресе на българите.

"Гласуването, съгласно системата на пряка демокрация в Швейцария, беше с резултат 51% против, 49% за. " Интересно е тук ако се проведе референдум за и против да плащаме кой да е от същестуващите данъци какъв би бил резултатът. Добре че не го правим, че ще се разпадне държавата.

еми данъците кой ги иска. Направо да забраняват някакви неща. Да се сложат срокове и така. В Градовете Дизел до 2030, бензин до 2040, газ до 2040. Извън града дизел и бензин и газ до 2040 Нови ДВГ-та на изкопаеми горива до 2030 и толкова. ТЕЦ до 2035. Каквото трябва......

Хаха шок било. Не, просто има здраво мислещи хора, които знаят, че тежестта на т.нар. трансформация в "зелена" икономика ще я поеме обикновения човек.

Е, то резултата е 51 на 49. Така се изказа, все едно 90% са гласували против. Взимането на мерки за ограничаване, означава инвестиция в нови технологии. С други думи, харчиш пари сега за да си водеща страна. Ние българите, утре ще плащаме петорно по-скъпо от Европа и САЩ защото до последно ще си стоим на изкопаеми горива и като дойде крайния срок ще бъдем ИЗНЕНАДАНИ.

А знаеш ли защо "плащаме" по-скъпо?!? Защото плащаме измислените "парникови емисии"! Демек, без тях, въглишните централи щяха да си бачкат и да са на печалба. Всичко е мижи да те лажем. Освен това, може да се информирате, къде е най-скъпата електроенергия! Баш в райноте с най-голямо покритие на зелена енергия. Зеланат енергие е една пълна измислица и излиза златна! Нито перките са еко /убиват птици и създават ужасен шум/, нито ВЕЦ са еко //убиват реките/, нито панелите са еко /материалите от които са правят не са/. Общо взето, пълна ЛЪЖА!

Не става дума за инвестиции а за унищожаване на съществуващите автомобили. Поради липса на бензин казват. Да ами още от 1930 година е ясно как се прави бензин от въглища и даже от дървесина. Да не говорим че не е инвестиция а заем от МВФ и СБ. И швейцарците знаят как да броят пари. България например има повече производство на О2, отколкото на СО2. ЕО ТРЯБВА ДА НИ ПЛАЩА, НЕ ДА НИ КАРА ДА СЪКРАЩАВАНЕ НАПОЛОВИНА КОЛИТЕ СИ. Само че референдум няма.

А тук кога ще отхвърлим с референдум дпс и нато? Дженадрията на ЕС и 4 американски бази?

Не може да ги отхвърлим с референдум, защото не сме ги приели с референдум. Незаконно съществуват.

Нали Слави едно време направи референдум - не били гласували 50% и резултатът бил невалиден... Ходи търси и проверявай..