СЗО: Няма доказателства за вреда от микропластмасата в питейната вода

Световната здравна организация публикува обширен доклад, който твърди, че други типове замърсявания са много по-опасни от микропластмасата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

по неграмотно не ноже да бъде списана тази статия!!!

Вреда няма, ама ИЧ. После докторите не могат да ти поставят диагноза и си умираш без такава.

Са подчинени на колемите крадокрации и никога няма да скочат срещу тях. Потърсете им препоръките за здравно образование и ще разберете накъде се опитват да наклонят везните. Други типове замърсявания може и да са много по-опасни, но са локални и са причинени от същите вредители - хората. Докато разпадането на пластмасите и разлагането им във водата е световен проблем. Както и гигантското свръхпроизводство на пластмасови изделия.

Разбира се че няма вреда...тъй като си филтрирам водата чрез 6 степенна филтрираща система.

и аз съм с такава система..филтрира варовик, пластмасови частици, пясък, тежки метали и т.н.

Е, щом няма доказателства за вредност, тогава защо "Авторите на доклада смятат, че е възможно и необходимо да се намали броят на пластмасовите частици в питейната вода."?

То няма доказателства и за полезността от СЗО...

докато се появят доказателства?

Проблема е че с тази вода се готви, прави се чай, кафета и др. горещи напитки. При температури над 35 градуса тези микро пластмаси емитират много опасни канцерогенни молекули, което е и една от причините рака тази така рядка в миналото болест да се превърне в епидемия.

То и цигарите не бяха вредни и опасни в продължение на 50 години, нъл тъй? Жалко, че множеството от водещите учени са платени или просто с подарена кариера. Виждате сами резултата.

То и за много лекарствени препарати на големи, фармацевтични корпорации години наред нямаше доказателства, че вредят на човешкото здраве. 20 - 30 години по-късно изведнъж се оказва, че има деца родени с малформации, болни и починали от рак или други заболявания и започват съдебни процеси. Но каква полза от тях след като хората вече са починали. Та така и с това изследване за липсата на доказателства за вреда от микропластмасата в питейната вода. Щели да я филтрират...ами те филтрите също имат пластмасови елементи. Това е порочен кръг. Трябва да изчезне пластмасата от водата, не да я оставяме там и да я филтрираме.

поне да бяхте казали кои са тези "доказани производители", които продават вода за стотинки в скъпи пластмасови шишета

на нито една от снимките няма показана микропластмаса

Сега да ти търсят микроскопска снимка ли...не че ако ти покажат ще разбереш нещо..

Което е в угода на престъпните корпорации "не е опасно за човека"

Питч, обикновена каничка за филтриране, на ПРЕмоция от веригите, е 15-ина лФ с добавен филтър. уверявам те, водата след нея е кристал. Ако е бактериологично чиста, всичко друго се филтрира/спира успешно. Стига хленчехте, просто си вземете живота в ръце.

А къде отиват милиардите изхабени филтри след употребата им? То трябва да има мисъл и за поколенията след нас, не като циганите да мислим от днес за утре, а после квото дойде.

Съмнявам се тези филтри да са направени да филтрират пластмасови микрочастици...те филтрират определени вещества във водата....и не напълно...за сериозно филтриране е необходима поне 5 степенна филтриращата система с реверсивна осмоза....а за бактериално чиста вода плюс UV филтър