Топенето на огромен ледник може да повиши драматично морските нива

Ако това се случи, нивото на водата в Световния океан ще се повиши с 65 сантиметра

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колкото по-студено става, толкова повече се топят ледниците.

Четох с огромен интерес, точно до: "пръв път успя да вкара подвижна подводница под Туейтс" След което интересът ми се утрои... Муаахаха

Ако това се случи, ... А ако баба ми бе мъжка, щеше да има ....

До колкото ми е известно, глобално затопляне има на всички планети от Слънчевата система, поради факта, че навлизаме, заедно със Слънцето в нова, по-чиста област на Галактиката. Някъде се бяха изпуснали, по тоя въпрос даже и го бях чел в научен вид. Но това не се коментира. В исторически аспект, този факт е известен като излизане от „Калиюга“, т.е. от тъмната епоха. И същите тия сили, които искат, и тотално ни зомбират, чрез скапаните технологии, които преобладаващо те контролират и ни набутват на тая планета, ни вменяват вина. Т.е. ние хората, сме били виновни. Но то така от край време се прави – изкушават те, и даже те карат да си плащаш за това, с което се самоунищожаваш. Ей, много са хитри тия дяволи. Всичко е с цел зомбиране и контрол. Да, ама има и Господ…

... някъде бях чел...., една жена от фейса ми каза.... така.. така... Те учените не разбират колкото тебе....

"откри кухини, наполовина по-големи от Големия каньон под Туейтс". Някой може ли да ми обясни какво значи това?

Бизнесът с измамите не може да се крепи само на спецоперация Коронавирус! НАЛИ ?

Виждам си се притеснил да не те минат. Сега остава да се притесняваш само да не си намокриш краката и ще бъдеш 100% БГ ...

14 август 2017 "В публикувана статията изследователите описват 138 вулкана, 91 от които не са били известни преди. Релефът на Антарктида е изучен сравнително слабо заради ледената покривка, покриваща 98% от площта на континента.За да открият вулканите, учените използват аеромагнитни снимки (измерване на геомагнитното поле от самолет или хеликоптер) и сателитни данни ги сравняват с картата Bedmap2, съставена от предишно изследване, публикувано през 2013 г., която показва системата от канали, която тече под ледника Thwaites, бързотопящ се ледник, което според учените става заради глобалното затопляне. Използвайки данните от въздушните радари, учените разбират, че тези препълнени подледникови канали разкриват петна с необичайно висока температура. След това изследователите проверяват субглациалната геология в региона и установяват, че тези петна на бързо топене са непропорционално струпани в западната част на Антарктика около потвърдени или непотвърдени досега вулкани или други предполагаеми горещи точки." А, да и това: "Ново изследване на НАСА показва, че увеличаването на ледниковата покривка в Антарктида е по-голямо от загубите на лед на континента, съобщи БТА, позовавайки се на ЮПИ."

Тези финикйци да ги ева аз дето са измислили парите. И майка се ще продадът за пари. То не е глобално затопляне, то не е корона вируси. ...... За всичко лъжат в пъти повече . Озонова дупка имаше заради замърсяването обаче се изтърка това и вече е затворена. После кравите се оригвали незнам си какво.... Точат си пари разни организации а бедните да го духат. Това е дереджето Минке

_stankow

Де да беше само корона-вирусът, затоплянето и озоновата дупка ... Някои хора това им е работата - да мислят как да подплашат бабичките от Павликени и да вземат парите на балъците ... Позволете да добавя и един мой списък със страшилки, дето са се опитвали да ни пробутват през годините. И най-интересното е - намират се откачалки, дето се връзват !? Изглежда световните медии изкарват добри пари от тази примитивна пропаганда ! Митове за плашене на хората: Болести: грип, всяка година птичи грип спин луда крава антракс ебола ваксинации (!!) коронавирус (2020-та) Радиация глобална ядрена катастрофа унищожение на земята при ядрена война "ядрена зима" радиация в атмосферата от ядрените опити чернобил, понеже не се вдигна фона, измислиха "горещи частици". Фукушима не се брои, тя само пръсна аромат на теменужки облъчване от рентген Климат фини прахови частици (модерен хит) озонова дупка (класика ! ) :) Кво стана с тази дупка, нещо се затвори сама май !? :D изсичане на горите. глобално затопляне - неспирно ! Доходоносно ! свършване на прясната вода измиране на видовете измиране на коралите от рифовете Замърсяване глобално замъряване генно-модифицирани организми нитрати тежки метали живак замърсяване на океаните с пластмаса кемтрейлс – ръсене на хората с отрови от самолети замърсяване с дизелови двигатели HAARP изпържване на мозъци от мобилни телефони 5G мрежа – реинкарнация на предишната страшилка Космически Удар от метеорит. Днес имаше съобщение, че от НАСА щели да стрелят вече, експериментално Падане на космически апарати. Само руски, и китайски, американските не падат. Ах да, Скайлаб ... Ах да, и израелският Берешит се разби на 11.04.2019, но нито дума не написаха, значи не се е случило ! Замърсяване на космическото пространство Завземане на земята от извънземните Други Тотално проследяване (впрочем то вече се е случило, но не измряхме) :) пренаселване на земята Генни модификации Свършване на местата за изхвърляне на боклука Свършване на местата в гробищните паркове !?!?!? Уврежане на очите от слънчевите очила Увреждане на кожата от слънчевото излъчване Превземане на земята от роботите (компютрите) Край на света през 2012 г. коронавирус 2020-та година Така че изобщо не им обръщайте внимание ! :)

_stankow

Никакъв ледник, колкото и голям да е той, не може да повиши дори забележимо морското ниво. Камо ли "драматично". Оценките са, че до края на столетието, при цялото затопляне (ако се запази тенденцията), нивото на океаните ще се повиши с максимум 1 метър. И то не заради топенето на ледниците, а заради топлинното разширение на водата. Това драма ли е ? 1 метър след 80 години ? Стига сте плашили хората !!

Най хубавото в новината е че копторите /хотели построени на плажовете на лайноморието ще станат венециански аквариуми и найпосле ще ги изравнят с булфозерите!

С колко се е повишило нивото на световния океан за последните 10 години? Има ли изобщо такова повишаване? Ню Йорк трябваше отдавна да е под вода, ама нещо не е, май май!

Спокойно, не само там. Ще има много вода. Ако имаш дни, ще го видиш. Неотменимо е и предстои. Няма да стане изведнъж. Темпоете са тези които наблюдаваш в момента. Бавно и полека, но за сметка на това пък ще бъде необратимо.

Това питам де, какво наблюдаваме в момента и последните 10 години? С колко се е повишило нивото на световния океан? С КОЛКО мм, см, м? Само дето нивото май изобщо НЕ се е повишило. :-)

Хората станаха твърде "информирани". Големите корпорации плащат на медиите да поддържат тезата, че глобално затопляне и климатични промени няма. Присмиват се на природозащитниците, неглижират очевидното, че климата наистина се променя. На някои места по света са го усетили много повече от нас, но това не значи, че проблем няма. Просто за държава като България, с много малко останали производства и много малко население не върви да и се слага бремето на борбата с промените, които са резултат на няколко на брой огромни държави замърсители отговорни за него.

Не смятам, че някой отрича климатичните промени. Проблема тук е, че се обвинява човешката дейност, което е лъжа!!! Това са природни цикли и са неотмениними, всичко друго опит за трупане на средства на гърба на населението. Това е проблема, но това не е реална борба с промените. Темата е много дълга, няма да ни стигнат дни за дискусии. ------------------------------------------------------ ПС: Е, робот съм, как да не съм робот.

_stankow

Подкрепа от още един "робот" ! :)

Ми да му мислят тия на първа линия, мене ми дреме

Локдаун на всички произовдства и емисии. Въоръжаваме се с прашки, копия и дърве. Връщаме се в пещерите. Който има запас от оръжье ще завземе още територия чрез трета световна война, другите ще загубят, но вече ще имат прашки, копия и дърве и ще има отмъщение чрез четвърта световна война. Назад към природата!

Топенето на полярните шапки ще доведе до огромен приток на сладка вода в световния океан. Това ще се отрази не само на повишаването на морското равнище, но и на течението Гълфстрийм, което от своя страна може да промени значително климата на западна и северна Еворопа. През следващите десетилетия географаската карта на света ще се промени със сигурност.

Предлагам да подкрепим инициативата на Световната здравна организация: "ВАКСИНИ=забавяне на климатичните промени" намираща се под номер 13 в документа "Цели за устойчиво развитие" на нейния сайт. Ваксинирайте се, за да спасите Климата и Земята.

И що? С ваксина ще спреш промяната на климата? Аз имам по-добра идея, търси и намери кой е Исус Христос който единствен може да спаси човешката душа! Този свят по един или друг начин ще бъде заличен. Човешкия живот е твърде кратък за да има кой знае какво значение, но душата на човека е вечна. Така че мисли повече къде душата ти ще прекара вечността, а не как да подобриш процеси които са тотално извън твоята власт и сила!

Това с душата не е ли малко егоистично така. Не говори ли ЕГО-то на духовно "извисения"? Само питам. :-)

Интересно ми е, защо са ти сложили минуси? След като, всички тези ледове спрат да си тежат на мястото и се разпределят по други области на Планетата, много ясно, че всичко ще се промени. Това води автоматично до по-интензивна сеизмична дейност, повече изригвания на вулкани. Магма която е била изхвърлена на повърхността, ще доведе до тектонски депресии, потъвания на определени области, а това е още по интензивна сеизмична активност, още повече вода върху сушата... Ще бъде интересно... Предстои! ПС: Робот съм, как да не съм робот.

Когато ме трият и пропагандират това което ме разболява, как да не си робот?