Цели региони ще станат непригодни за живот заради горещите вълни

За тази опасност през следващите десетилетия предупреждават ООН и Червеният кръст

Обратно в новината

Коментари - Цели региони ще станат непригодни за живот заради горещите вълни | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За първи път ли е това в историята? Сахара преди има-няма 5000 години е била савана с големи езера. Гренландия получава името зелена земя и викингите(преди 1000 и нещо години) са садили там зърно и грозде, а сега е цялата в лед. Антарктида и около северния полюс са били гори , имат и имат следи от динозаври, които към момента се считат за студенокръвни, т.е. неможещи да живеят при ниски температури. Последната мини ледникова епоха е от средата-края на 19ти век, когато хъшовете минават по замръзналата река Дунав, ирландците изпитват така наречения картофен глад и т.н. По нашите земи по римско време е имало лъвове и други сега смятани за животни живеещи само в топли региони. Първата империя на света- акадската, е загинала заради продължила близо 300г суша в региона на Месопотамия. Сушата е била такава, че от огромното количество прах при гръмотевични бури цели каменни сгради са били обгорени в куп техни градове. През 30те години на 20ти век в САЩ в земеделските щати идва суша продължила с години. Изведнъж плодородните региони се обръщат на пустиня. Историята за САЩ- от 1930 до 1940 за 11г дъждовете падат с 15-25% в област наречена Високите равнини. За първи път ли в човешката история има промяна на климата?

Тя ако температурата спадне ще настъпи ледников период бе! И как изобщо може да се извърши контролирано спадане на температурата?Зелените идеи са всъщност геноцид ,защото те могат да се осъществят само ако населението бъде насилствено редуцирано.

Европата начело с Германия ще балансират горещините със спирането на СП-1 и 2.

Сибир е голям - ще стане обитаем ;-)

предераси западни Путин ще ви даде и зелени енергии и глобални затопляния и педерастки ценности .... ще си го получите по пълна програма западни изроди !

Ако парите, които се харчат за да се поддържа войната в Укр , Сирия и Йемен се харчат за мелиорация, канали и пречистване на океанска вода голяма част от полупустинни райони ще се превърнат в гори и градини, ще изхранват населението там и ще охлаждат планетата.

Да , ама за това е нужен мозък,който алчните за бърза печалба човеци не притежават....

Няма страшно, по решението на въпроса се работи сериозно. Под мъдрото ръководство на наши и чужди политици, България се топи с по милион на десетилетие, тъй че до 30-40 години е предвидено територията да се изпразни откъм местно население, за да има място за настаняваме на мигранти от станалите вече непригодни за живот територии.

Ами спрете да купувате евтини китайски боклуци и ще цъфне тая ваша природа.

Ами какво да купуваме ? Да не мислиш ,че Гучи и Балансягя не са китайски.Всичко е китайско ,ама и там хората вече не искат да бъдат експлоатирани .

През това лято сушата в коритата откри "камъните на глада"... Най-стария от тях е датилран през 1411-та година.. Векове преди първата промишлена революция.. Какво ли тогава ги е пресушавало тез реки?

Като за начало да спрат да раждат и да ги стимулират да раждат паразитите от тея региони. Който иска да идва в Европа - кастрация, отказване от ислям и никакви безплатни къщи, манджа и айфони.

Стана много горещо каза великият комунистлибералдемократичен кравар. И потвърди че температурата около Венера ще се дигне с 2градуса всичко измряло на Венера ще измре пак...!!!!! Съюзо като миналия ше ви научи да казвате и ветеро де да дуе...,..

Тази година цели региони или страни в Северна Африка, Австралия, Европа, Южна Азия и Близкия изток, както и Китай и западната част на САЩ, се "задушаваха" от рекордни температури. Айде погледнете за последните 3 години Австралия я заливат дъждове и студ. Не сме имали лято с температури повече от 25 градуса за една седмица. Айде сопре те се най накрая.

Само аз ли живея в студена държава?????

Зелено-червените марионетки на ам. комунисти пак грачат!

+++

Вместо света да се бори заедно с климатичните промени се бори с изперкало джудже диктатор на изостанала империя

Ние НЕ сме отделно нещо от природата. Всяко нещо, повтарям всяко нещо, което правим е добро за природата, защото ние сме част от нея. Не знам дали се усещате, но тази "борба да спасим природата" е все едно нокътя ми да реши да се бори за да ме спаси. Надявам се схващате какво казвам. А дано, ама надали.

За мен е важно когато се разхождам, да не е бунище! А че няма да спрем корпораците да замърсяват, това е ясно.

Честно не мога да ви разбера, хем искате да се топлите на кюмюр и дърва, хем осъждате незаконната сеч и мръсния въздух... Когато съседа ти те обгазява е лошо, а когато си доставиш няколко кубика крадени дърва е добро. Гледам се пенявите за някаква "зелена сделка", а колко от вас въобще са си направили труда да прочетат поне пет реда по темата. Ама както се казава: "Мачкай Гришо!" и "Не на Истанбулска конвенция!"... Ша са гърчим всиките, така да знаете... Яко ще се гърчим за един литър вода...

Хайде стига сте плашили гаргите! Кога ще се отървем от продажби политици и тези над тях? Глобалното затопляне няма ли да си ги прибере?

Поредните тъпотии за идиоти !!!!

Покрай Москва ще има цитрусови градини. Щом там ще е така у нас ще е пустинна буря и камили. Кажете го ясно бе хора.

Купувай билет за Москва. Не чакай че после няма да има места.

Природата си знае работата.

Па да знаете колко региони ще станат приятни за живот щото ще се затоплят. Вие си представяте това затопляне за няколко месеца и измират народите. Дъс здраве.

Зеленокомунистите нали ще ни охлаждат?

Студено лято и студена есен в България 2022. Такива бяха и последните години. Такива са фактите и всички сте свидетели. Топлите дни бяха малко а горещите на пръстите на едната ръка се брояха. Но вие си вярвайте в Зелената сделка, не пречите на никого. Пробутват ни тънко и "хуманитарни" намеци-да приемем мигрантите за да не се претоплят, аууу че са ни малко тукашните.

Ти беше ли в България това лято?

БЪРЗО ДА ИЗСКАЧАМЕ ОТ ДЖОБОВЕТЕ, КОЛКО ПАРИ ТРЯБВА ДА ДАМ, ЗА ДА СПРА КЛИМАТИЧНИ ПРОМЕНИ :)

Стоят ледниците и щеше да се покачи нивото на световния океан и много щеха да останат под вода??? Или то няма логика това да означава затопляне?

Да, 5G работи... !!!!!!!!

Неудобната истина е, че от студ умират в пъти повече хора, откколкото от жеги. Това са фактите, но те очевидно нямат никакво значение за авторите на тая простотия :(

Хайде пробутват пак зелената сделка за малоумници.

Колкото и да ни помпите с недоказана пропаганда, няма да ви се отвори парашута. Едно време,когато в Гренландия ("зелената земя") се е сеело жито, някъде по света да са загивали големи цивилизации поради горещини? А тая година беше ама много жега,нали? Примерно септември? А нещо за нагласените теории по "кзуса с хокейния стик" да кажете? Ама има едни парични големи тука, за усвояване... и балъци да ви вярват.

Циклите на Миленкович! Но умишлено се избягват тези тези. Иначе теориите за черните дупки на определени учени ни се набиваха пред очите!