Учени предупреждават, че няма безопасно място срещу тежките жеги

Миналия вторник в гр.Литън, Британска Колумбия бяха измерени 49,6 градуса по Целзий

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

спокойно! Китай - основният "производител" на парникови газове е заложил увеличаване на количеството им за следващите 30-40 години. чак тогава ще може да се говори за намаляването им! от своя страна - щатите - втория"производител" - тъврдо отказват да повярват, че трябва да им дреме какво става с природата... за сметка на това - ЕС и десетки държави залагат намаляване на емисиите... проблемът е - и какво от това? Китай е отговорен за поевче от половината от тия емисии и вместо да ги намалява - говори за увеличаване. следващите - щатите - произвеждат повече от целия ЕС, Африка и южна Америка - и те не мислят да ги намаляват... и така - каквото и да успеят да намалят останалите - надали ще компенсира увеличаването на топ 3 замърсителите. единсвеният лъч надежда е, че започнаха да търсят алтернативи... заговори се за "щит" около Земята, който да намали количеството на слънчева радиация...една от интересните идеи е, да се пръсне в стратосферата газ, който да отразява слънчевите лъчи обратно в космоса. но и това е голямо НО - дори подобен подход да се окаже ефективен - качеството на въздуха няма да се промени. само ще се влошава... а какво ще стане в дългосрочен план? ако се окаже, че щитът е прекалено "ефективен" и земе да ни спретне едно ледниково периодче? това - да се играе с глобалният климат - си е сигурен начин за самоунищожение!

Човъркат климата гадовете мръсни. За да може после под прикритие на "борба с глобалното затопляне", да крадат трилиони, да потискат Европа и Америка, най-вече... Подобно както е с "ковида".

Не знам дали сте тролове или просто толкова можете да мислите, но това което се случва в Канада и северозапдна част на САЩ по никакви норми не е нормално. И ако миналата година беше в Сибир тая година в Канада, по-нататък може и да е при нас. Тогава няма да ни оправят и наврените глави в пясъка

Всемогъщият Аллах е категоричен! най-хубаво е времето в Саудитска Арабия. Като захладнее до 50 градуса си е съвсем рахат!

Взимате си една селска къща в балкана и “проблема” с жегата е решен на 100% !!!

Басейн, хладилник, стая с климатик, море... все ми се виждат позащитени места. Или учените на са казали всичко или журналистите не са го разбрали.

При 47 от всичките тези само стая с климатик върши работа...ако не спре климатика, щото при такава температура и съоръженията може да откажат