Учени предупреждават: Задава се "насекомен апокалипсис" заради климатичните промени

Загубата им си проправя път нагоре по хранителната верига и може вече да играе важна роля за намаляването на птиците, които ги използват за храна

Обратно в новината

Коментари - Учени предупреждават: Задава се "насекомен апокалипсис" заради климатичните промени | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че има апокалипсис от насекоми има, но при повишаването на температурите е в обратна посока. Предлагама да започнем да събираме насекомите и да ги изнасяме на запад да запълним нуждите на европейските ни приятели от насекоми.

Няма нито един вид насекомо което да е било унищожено от човешката дейност до сега, така че не плашете гаргите.

Някоя друга година да е имало насекоми по това време на годината? Сега е пълно. А виж защо умирали? Ами умират защото на полето пръскат яко с пестициди. То вече учените казали звучи като клоуна в театъра каза. Като кажат нещо "учените" винаги трябва да видиш кой им е платил за това. Лъжат като еврокомисарка. Като се измени температурата и не им понася жегата или студа, насекомите просто ще си сменят местопребиваването. Като кафявите миризливки например.

И аз съм на същото мнение, че земеделците имат ужасна вина. Още преди да има осезаеми изменения и вече много от видовете поизчезват и намаляват. Да не говорим за пчелите, които ясно доказаха, че земеделците използват много вредни и тежки пестициди (обикновено нелегално внесени от Турция, за по-добра реколта :) ). А още по-видимо е намаляването на броя на полските птици, пак заради пестицидите на земеделците. Почти изчезнаха врабчетата, които бяха направо неконтролируеми като брой. И това не е от глобалното затопляне, а врабците виреят на всякакви условия, освен на отрови във въздуха. За проба да вземе да спрат да пръскат с тези отрови, пък да видим след година-две дали ще измират още насекомите и птиците.

Простак! Тая година не можем да се отървем от пълчища молци и комари!

Уважаеми баровци, моля Ви - дайте шанс на насекомите и избийте тея досадни хора, които пречат на всичко

Тази есен, след лекото захладяване в къщи (и в комшиите също) бъка от вонещици. Сигурно са разбрали, че идва апокалипсиса за насекомите и влизат в къщите за да ги умъртвим бързо и безболезнено. Ама като не мога да го направя ги пускам на свобода. Пък дано се размине с този апокалипсис!

При дневна амплитуда от 20 градуса мислите ли, че насекомите ги "боли фара" за 1 градус? Апокалиптичните прогнози вече имат юбилей от над 100 години. За съжаление няма един осъден за опит за създаване на психоза, вероятно защото опитите не са особено успешни...

Ти биолог ли си? Не си. Научните ти познания са на ниво бакшиш, т.е. ти си просто един устат пеера$.

Аз съм биолог. Специалност систематика и еволюция. Статията е пълна глупост с цел да се оправдае някой грабеж над хората. Насекомите просто ще сменят областта в която живеят, и ако температурата се повиши. И тъй като на северният и южният полюс насекоми няма, най-много да разширят географските ширини, населявани от насекоми. Не апокалипсис, а златна ера за насекомите.

Коментарите са толкова тъпи, както обикновено, че не остава място за надежда.

Застреляй се, и направи добро за планетата.

Но коментарите са по-умни от статията. То изобщо, днес да се напише по-умно от учените казоха че 2030 или 2050 си е тривиално. Един орангутан, една пишеща машина и само пишеш каквото е написано там.

какво стана с ковида, изчезна ли вече?!

94 г. ми кръстница го преболедува миналата седмица. В момента и аз уж съм с Ковид. След аптекарски тест, де. Като примерен гражданин/селянин съм се изолирал. Чакам PCR-а. Утре. пп: Сополив съм, кихам, кашлям, вадя храчки, За героите на ДБ юнашки!

Насекоменият апокалипсис, заедно с планктонения апокалипсис и най-вече пчелния апокалипсис са основно следствие на програмите за геоинженеринг. Затова никой да не се опитва да ми вменява вина, че разбираш ли, защото съм бил пърдял, измират животински и растителни видове. Тровят биосферата, въздуха, почвата, водите по незнайни причини, а продажни драскачи като автора на статията се пробват с плоски манипулации да ми вменят вина.

Има нещо вярно. Преди години предното стъкло ставаше на мозайка по магистралата, а сега София-Бургас я се размаже някое, я не...

Явно не пътувате редовно или всички се лепят на моето стъкло

Ваче дори няма комари в София. Отдавам го на мръсния въздух. Друго обяснение нямам. Само калинки и смръдливки есен. Ще ни надживеят.

Оставиха ни да се вземем в ръце, да се върнем, откъдето сме дошли. Ние се правим на разсеяни. Само Илон Мъст всима мерки. :D P.S: С големи, огромни и гигантски животни - можеш да се зарбереш. С насекоми - няма комуникация. Това е най-големият риск пред човеците. :D

Аз пък забелязвам, че жегата им се отразява добре. Хем стават някак по-едри и големи, хем са и по-нахални и хапят повече и повече отрова пускат и т.н. Освен това и по-малко време през годината ги няма, защото е по-топло.

Смажете Банкянското насекомо и акопалипсисът ще се отложи за минимум три мандата!

Ами нали кастрирахте вече комарите, а те са основна храна за много видове ... сега плашки-страшки някакви пробутвате ... нали ще ни храните с насекоми, или и те ще станат екстра?

то затова е фул от миризливи .

Странно малко. Насекомите обичат топлина, колкото повече, толкова по-добре. Всеки знае че малко ако захладнее, изчезват не само комари и мухи, но и изобщо всички насекоми. И напротив, лятото в най-големите жеги насекомите са най-много. Та "насекомен апокалипсис" може да има, ако сменим глобалното затопляне на застудване. А, че мрат масово понякога... ми умрат. То като се залива масово с инсектициди, ясно че ше мрат, нали това е и целта на отровите.

Тъпомалоумни статии ДИРААААААААААААААА биете всякакви рекорди по малоумни статии

Накрая ще умрем от глад и от жажда, Тогава ще се сетим,че 1. Е можело да се придвижваме с градски транспорт, а не с кола. 2.Не е задължително всяка година да мааме гащи със самолет за едно селфи. 3.Парите за цигари и алкохол можехме да ги дадем за саниране и енергоспестяващи електроуреди... и т.н. и т.н.