Учени предупреждават: Задава се "насекомен апокалипсис" заради климатичните промени

Загубата им си проправя път нагоре по хранителната верига и може вече да играе важна роля за намаляването на птиците, които ги използват за храна

Обратно в новината

Коментари - Учени предупреждават: Задава се "насекомен апокалипсис" заради климатичните промени | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Накрая ще умрем от глад и от жажда, Тогава ще се сетим,че 1. Е можело да се придвижваме с градски транспорт, а не с кола. 2.Не е задължително всяка година да мааме гащи със самолет за едно селфи. 3.Парите за цигари и алкохол можехме да ги дадем за саниране и енергоспестяващи електроуреди... и т.н. и т.н.

Тъпомалоумни статии ДИРААААААААААААААА биете всякакви рекорди по малоумни статии

Странно малко. Насекомите обичат топлина, колкото повече, толкова по-добре. Всеки знае че малко ако захладнее, изчезват не само комари и мухи, но и изобщо всички насекоми. И напротив, лятото в най-големите жеги насекомите са най-много. Та "насекомен апокалипсис" може да има, ако сменим глобалното затопляне на застудване. А, че мрат масово понякога... ми умрат. То като се залива масово с инсектициди, ясно че ше мрат, нали това е и целта на отровите.

то затова е фул от миризливи .

Ами нали кастрирахте вече комарите, а те са основна храна за много видове ... сега плашки-страшки някакви пробутвате ... нали ще ни храните с насекоми, или и те ще станат екстра?

Смажете Банкянското насекомо и акопалипсисът ще се отложи за минимум три мандата!

Аз пък забелязвам, че жегата им се отразява добре. Хем стават някак по-едри и големи, хем са и по-нахални и хапят повече и повече отрова пускат и т.н. Освен това и по-малко време през годината ги няма, защото е по-топло.

Оставиха ни да се вземем в ръце, да се върнем, откъдето сме дошли. Ние се правим на разсеяни. Само Илон Мъст всима мерки. :D P.S: С големи, огромни и гигантски животни - можеш да се зарбереш. С насекоми - няма комуникация. Това е най-големият риск пред човеците. :D

Има нещо вярно. Преди години предното стъкло ставаше на мозайка по магистралата, а сега София-Бургас я се размаже някое, я не...

Явно не пътувате редовно или всички се лепят на моето стъкло

Ваче дори няма комари в София. Отдавам го на мръсния въздух. Друго обяснение нямам. Само калинки и смръдливки есен. Ще ни надживеят.

Вземат с малко мозък да те напръскат.Те тези следи си ги имаше и преди 30г. пак ли са ни пръскали тпак

Ама мангасар ли си или путинокретен.Няма как иначе да си неграмотен и тъп едновременно

Насекоменият апокалипсис, заедно с планктонения апокалипсис и най-вече пчелния апокалипсис са основно следствие на програмите за геоинженеринг. Затова никой да не се опитва да ми вменява вина, че разбираш ли, защото съм бил пърдял, измират животински и растителни видове. Тровят биосферата, въздуха, почвата, водите по незнайни причини, а продажни драскачи като автора на статията се пробват с плоски манипулации да ми вменят вина.

какво стана с ковида, изчезна ли вече?!

94 г. ми кръстница го преболедува миналата седмица. В момента и аз уж съм с Ковид. След аптекарски тест, де. Като примерен гражданин/селянин съм се изолирал. Чакам PCR-а. Утре. пп: Сополив съм, кихам, кашлям, вадя храчки, За героите на ДБ юнашки!

Коментарите са толкова тъпи, както обикновено, че не остава място за надежда.

При дневна амплитуда от 20 градуса мислите ли, че насекомите ги "боли фара" за 1 градус? Апокалиптичните прогнози вече имат юбилей от над 100 години. За съжаление няма един осъден за опит за създаване на психоза, вероятно защото опитите не са особено успешни...

Застреляй се, и направи добро за планетата.

Ти биолог ли си? Не си. Научните ти познания са на ниво бакшиш, т.е. ти си просто един устат пеера$.

Тази есен, след лекото захладяване в къщи (и в комшиите също) бъка от вонещици. Сигурно са разбрали, че идва апокалипсиса за насекомите и влизат в къщите за да ги умъртвим бързо и безболезнено. Ама като не мога да го направя ги пускам на свобода. Пък дано се размине с този апокалипсис!

Уважаеми баровци, моля Ви - дайте шанс на насекомите и избийте тея досадни хора, които пречат на всичко

Простак! Тая година не можем да се отървем от пълчища молци и комари!

Някоя друга година да е имало насекоми по това време на годината? Сега е пълно. А виж защо умирали? Ами умират защото на полето пръскат яко с пестициди. То вече учените казали звучи като клоуна в театъра каза. Като кажат нещо "учените" винаги трябва да видиш кой им е платил за това. Лъжат като еврокомисарка. Като се измени температурата и не им понася жегата или студа, насекомите просто ще си сменят местопребиваването. Като кафявите миризливки например.

Няма нито един вид насекомо което да е било унищожено от човешката дейност до сега, така че не плашете гаргите.

И аз съм на същото мнение, че земеделците имат ужасна вина. Още преди да има осезаеми изменения и вече много от видовете поизчезват и намаляват. Да не говорим за пчелите, които ясно доказаха, че земеделците използват много вредни и тежки пестициди (обикновено нелегално внесени от Турция, за по-добра реколта :) ). А още по-видимо е намаляването на броя на полските птици, пак заради пестицидите на земеделците. Почти изчезнаха врабчетата, които бяха направо неконтролируеми като брой. И това не е от глобалното затопляне, а врабците виреят на всякакви условия, освен на отрови във въздуха. За проба да вземе да спрат да пръскат с тези отрови, пък да видим след година-две дали ще измират още насекомите и птиците.

Аз съм биолог. Специалност систематика и еволюция. Статията е пълна глупост с цел да се оправдае някой грабеж над хората. Насекомите просто ще сменят областта в която живеят, и ако температурата се повиши. И тъй като на северният и южният полюс насекоми няма, най-много да разширят географските ширини, населявани от насекоми. Не апокалипсис, а златна ера за насекомите.

Но коментарите са по-умни от статията. То изобщо, днес да се напише по-умно от учените казоха че 2030 или 2050 си е тривиално. Един орангутан, една пишеща машина и само пишеш каквото е написано там.

Че има апокалипсис от насекоми има, но при повишаването на температурите е в обратна посока. Предлагама да започнем да събираме насекомите и да ги изнасяме на запад да запълним нуждите на европейските ни приятели от насекоми.