Вчера е бил най-топлият ден в Австралия, откакто се водят статистиките

Вчера най-горещото място в Австралия е било Седуна в южната част на страната, където бяха измерени 46,5 градуса по Целзий

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що ли ми се струва, че на картата виждам 49 градуса, което е повечко от 46.5.

Първо, това вече се е случвало в много малък диапазон от време и второ, статистиката се води от вчера по измеренията дори на човешкото съществуване. Всичкото това нагнетяване на новини е с цел нечии интереси. Когато един начин не успее, алчните измислят друг, но целта остава същата - управляемо, аморфно и покорно човечество.

Важното е, че ти си мъдър, неаморфен, неуправляем, свободолюбив и умен. Късмет за всички нас е, че ни лееш тук акъл, наистина не мога да повярвам що за щастие ни сполетя в твое лице.....

Водата може да е от гьол, но когато си жаден, пиеш от нея. Радвам се, че си попил колкото трябва Чадо!

Един въпрос имам към теб, понеже очевидно много ги чуваш нещата. Петролната индустрия и всички зависими от нея индустрии толкова ли са смотани и бедни, та не могат да си платят за заливане с новини в обратната посока? Помедитирай над това. :)

Говорим за изчерпаеми ресурси, въпреки иронията Ви. За ТЯХНО съжаление, трудно овладяват нови полета и още по-трудно вече ги задържат. Едва ли биха хвърлили ресурсите си за реклама на губеща кауза. Освен това гласът им е доста заглушен на "наша" територия по искане на колониалната администрация. За "лошите" изобщо не говорим, те са все едно в друга галактика.

Горивата не са единствените, които губят от такова развитие. Животновъдството (най вече овцевъдство и говедовъдство) не работи с изчерпаем ресурс и също ще си пати сериозно, щото е от основните източници на въглеродни емисии. Те що не правят шумна антикампания? Бръсначът на Окам ни казва, че обикновено най-простото обяснение има най-голям шанс да е вярно. Място за истерия, разбира се, няма, но като се зачете човек в обобщените изследвания, доста тревожни неща може да види.

Говедовъд или овцевъд политик има ли?

Нали не си представяш, че животновъдството в световен мащаб се управлява от едни пастири, които стават в 4 сутрин, за да изкарат стадото на полето? И още. Ако изчерпаемите ресурси са на привършване, така или иначе трябва да се търсят нови начини и източници. Тогава какво точно ни бърка, че "новите" вдигат шум, след като е неизбежно да има "нови"?

Да не опростяваме съвсем дискусията. Гледай, къде най-силно напират глобалистите, в Боливия и Чили, последно. Какво има там? Литий!!! Слънцето не грее 24 часа и съответно побутвайки потреблението към "зелена" енергия, ще ни трябва този литий, поне за сега. Ето едни "нови" продукти, от които ще се печели много.