Великобритания: Водородът е твърде скъп и неефективен за отопление на жилища

За създаването на "зелен" водород без изкопаеми горива е необходимо огромно количество евтина електроенергия от възобновяеми източници

Обратно в новината

Коментари - Великобритания: Водородът е твърде скъп и неефективен за отопление на жилища | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да копат землянки!

Абе то са е видело,че за да се справят с енергийната криза требва да ни избият,пардон,да се намали населението поне до 1 млрд.

Имаме големи зелени екологични запаси от сероводород в Черно море. Бритите да заповядат.

Излиза че англичаните не са чак толкова тъпи. Възползват се от факта че Брюксел вече не ги командва.

Не мога да си представя жилищна сграда, отоплявана с водород, която ще изкара и една година, преди да се взриви...

едно единствено предимство пред електрическия ток, и това е - че може да се съхранява малко по-дълго време от него, преди да се употреби. Всичко останало са само огромни недостатъци, опасности, рискове, неудобства и загуби! Само неграмотни и малоумни евро-чиновници, никога не попипвали нищо техническо и практично могат да изпадат в овчи възторг от него!

и идея си нямаш как се съхранява водород и електричество, и какви са им плюсове/минуси.

Щото се мислиш за много умен ли? Я разкажи някоя "тайна" на съхранението им? Духач!

И що пък искат да си отопляват жилищата?! Забравиха ли глобалното затопляне, ми да си отворят широко прозорците и топлото ще влезе (през август).

И още е взривоопасен

Добива на водород е неефективен, съхраняването му твърде проблематично, а транспортирането е най-малкото опасно. Между другото електрическите коли и колите, задвижвани от водород ги говорят публично още от края на 60-те години, но досега, 60 год. по-късно и вложени много-много пари икономически ефективни разработки няма. Всички тия перки и соларки самостоятелно или в комбинация с батерии/водород просто не стават за надеждно захранване на промишлеността и населението. Ядрената енергия, поне докато не бъде внедрен термоядреният синтез, е незаменима. Но лобитата са хванали яко властта и само огромни проблеми може да развенчаят тези утопии.

Ама вчера тук пишете, че вече не можело газови бойлери, само водородни?

Чукча пак недочел. От 2025 могат да се продават само нови бойлери, които са СЪВМЕСТИМИ с гориво от чист водород. И в момента повечето газови бойлери са съвместими с 2 горива - метан (от газопреносната мрежа) и пропан-бутан (предимно от бутилки), и се настройват спрямо желаното гориво. Просто от 2025 към тези двете се добавя и чист водород като поддържано гориво, който може да се ползва с минимални и лесни промени по бойлера (като например дюзи и софтуерна настройка).

Мисля, че УК от 25 забраняват позлването на газови котли. Това, че новите ще са съвместими с водород е нещо различно. :-) На нови сгради няма да може да се монтират газови котли за отопление.

Водородът не само е неефективен за отопление, той , особено т.нар. зелен водород е и с най ниския EROI коефициент. Само 3.5. Този коефициент показва отношението между цената на произведената енергия към цената на вложената за производство енергия. Това е икономически коефициент, не физически, става дума за цена. Най- високия EROI коефициент е на ядрената енергия произведена с гориво обогатено по центрофужен начин, около 100 е коефициента. Теоретично, за да е икономически приложим даден начин за производство на енергия, този коефициент трябва да е минимум 3.

Ко,Ко казахте без газ не може то затова Катар скръцна със зъби и Брюксел напълни гащи да не говоримкак Русия ще си разиграе коня като се поизпразнят хранилищата.

Милата Грета и нейната команда..... по-добре не и казвайте ....

Първо натискат за зелена енергия, електрически автомобили и т.н. и по едно време се сещат, че то май няма как да стане. Тези неща са за експерти, а не за политици-бюрократи.

То проблема стана, защото си купиха "експертите" и експертизата им е в правилната политическа посока, а не в научната. :-) Никой експерт не смее да каже, че царят е гол, защото ще Ко канселират. А който го каже, го заглушават послушните мас медии и социални мрежи. :-)

Ще започнат да говорят истината накрая иначе ще настъпи пълен срив на икономиката, който ще доведе до граждански войни.

Е след като Британците го казват ,значи е точно обратното, естествено че водородът е в техен ущърб след като половината рафинерий са тяхна собственост. И понеже е неизгоден Саудитска Арабия инвестира 5 милиарда долара ,амеиканска комонаия да изгради водородна рафинерия.

Колко слънце има в СА, колко на острова?!? Идеята на "зеленият" водорд е да се прави от възобновяеми енергоизточници, иначе е безсмислен тотално, защото се харчи повече енергия за да се добие, отколкото после ще отдаде.

Лек проблем в СА има и песОк! Който и хвърчи!

Като им е студено на пришълците да се връщат по родните места Но няма да стане ще изсекат Нотингамската гора и именията

И опасен.

То това всеки средноинтелигентен човек можеше да им го каже. Само зелените талибани натискат за всякакви идиотии. По-лошото е, че знаят много добре, че са идиотии, но смучат луди пари за да ги пробутват.

бе ингилизи а само мьгли,затова гроздето е кисело.

От къде го копаят?

кат не знаеш има Гугл.